*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: HD vervangen  (gelezen 750 keer)

Offline luc70

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 100
  • Geslacht: Man
  • pc freakske
HD vervangen
« Gepost op: 03 november 2017, 09:27:17 »
Hallo,
ik zou graag de hd van mijn laptop vervangen door een groter exemplaar
Nu is mijn vraag :ik wens alles van mijn oude over te brengen,
kan ik dit met met de back up van win 7 doen
ook beschik ik over een dock station waarmee ik hd kan uitlezen
is het mogelijk deze hiermee kopiŽren

MVG luc
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz 3501
B150 PRO GAMING D3
NVIDIA GeForce GTX 950 2048MB 2560 x 1440
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsun  SSD 850 EVO 250G SCSI Disk Device
Nr: 2 Model: ST1000DM 003-1SB10C SCSI Disk Device
Nr: 3 Model: ST2000DM 001-9YN164 SCSI Disk Device

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.425
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: HD vervangen
« Reactie #1 Gepost op: 03 november 2017, 10:35:02 »
Luc,

het overzetten van de data van de ene schijf naar de andere zal kunnen via je docking station, maar dit station werkt onder Windows.
Er is dus kans dat je belangrijke data (MFT-tabellen) niet wordt overzet. En dan werkt je Windows niet meer.

Ik raad je aan om een clone te maken met het gratis EaseUS ToDo Backup Free.

Neem ook contact op met Microsoft BelgiŽ en leg hen uit dat je een nieuwe HDD wilt steken en je Windows volledig over wilt zetten.
Anders kan je licentie komen te vervallen.

Als je vragen hebt: shoot....

:) SoftAid :)             
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline luc70

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 100
  • Geslacht: Man
  • pc freakske
Re: HD vervangen
« Reactie #2 Gepost op: 03 november 2017, 20:53:40 »
hallo ,
Ik heb nu reeds een systeemkopie van de schijf gemaakt vanuit win 7 en ook een systeemherstelschijf gemaakt .
Kan ik deze  niet gebruiken of is deze enkel bruikbaar op dezelfde HD.
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz 3501
B150 PRO GAMING D3
NVIDIA GeForce GTX 950 2048MB 2560 x 1440
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsun  SSD 850 EVO 250G SCSI Disk Device
Nr: 2 Model: ST1000DM 003-1SB10C SCSI Disk Device
Nr: 3 Model: ST2000DM 001-9YN164 SCSI Disk Device

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.425
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: HD vervangen
« Reactie #3 Gepost op: 03 november 2017, 21:10:55 »
Hallo Luc,

een systeemkopie is voldoende, maar waar heb je die kopie opgezet?

:) SoftAid :)             
 
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline luc70

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 100
  • Geslacht: Man
  • pc freakske
Re: HD vervangen
« Reactie #4 Gepost op: 03 november 2017, 21:41:19 »
hallo ,
 ik heb deze op een externe usb disk opgeslagen ,is dit bruikbaar  daarvoor ?
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz 3501
B150 PRO GAMING D3
NVIDIA GeForce GTX 950 2048MB 2560 x 1440
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsun  SSD 850 EVO 250G SCSI Disk Device
Nr: 2 Model: ST1000DM 003-1SB10C SCSI Disk Device
Nr: 3 Model: ST2000DM 001-9YN164 SCSI Disk Device

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.425
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: HD vervangen
« Reactie #5 Gepost op: 03 november 2017, 21:55:22 »
Prima. Zet nu de nieuwe HDD in de laptop, en gebruik de systeemherstelschijf om de laptop op te starten.

Leg de oude HDD aan de kant, als er iets mis gaat kan je deze steeds gewoon terug plaatsen en Windows 7 zal opstarten.

Met de systeemherstelschijf en de aangekoppelde USB-schijf kan je nu de systeemkopie overzetten van de USB-schijf naar de nieuwe HDD.
Waar je wel moet op letten: de laptop heeft in zijn BIOS een opstartvolgorde. Als je de systeemherstelschijf gebruikt om de kopie over te zetten, dan moet deze BIOS ook ingesteld staan om als 1st boot-device het USB-station te kiezen. Als Windows is overgezet, dan moet je de HDD weer instellen als 1st boot-device.

Succes,

:) SoftAid :)             
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline luc70

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 100
  • Geslacht: Man
  • pc freakske
Re: HD vervangen
« Reactie #6 Gepost op: 03 november 2017, 22:13:20 »
OK ik zal het proberen zo
Ik laat weten of het gelukt is (of mislukt  ???)
Alvast bedankt voor de info
Groetjes Luc
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz 3501
B150 PRO GAMING D3
NVIDIA GeForce GTX 950 2048MB 2560 x 1440
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsun  SSD 850 EVO 250G SCSI Disk Device
Nr: 2 Model: ST1000DM 003-1SB10C SCSI Disk Device
Nr: 3 Model: ST2000DM 001-9YN164 SCSI Disk Device

Offline luc70

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 100
  • Geslacht: Man
  • pc freakske
Re: HD vervangen
« Reactie #7 Gepost op: 12 november 2017, 19:44:00 »
Hallo ,
Dit is vlot gelukt .
Bedankt voor de info .

Groetjes Luc
Windows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz 3501
B150 PRO GAMING D3
NVIDIA GeForce GTX 950 2048MB 2560 x 1440
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsun  SSD 850 EVO 250G SCSI Disk Device
Nr: 2 Model: ST1000DM 003-1SB10C SCSI Disk Device
Nr: 3 Model: ST2000DM 001-9YN164 SCSI Disk Device

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.425
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: HD vervangen
« Reactie #8 Gepost op: 12 november 2017, 22:22:32 »
Hallo Luc,

blij dat het vlot verlopen is.  8)

Groeten,

:) SoftAid :)             
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

 


www.combell.com