*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Afronden naar boven  (gelezen 2355 keer)

Offline Franken126

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Afronden naar boven
« Gepost op: 28 maart 2018, 22:48:04 »
Hallo Graag weet iemand hoe ik naar boven afrond ook bv 2.13 naar 3

alvast bedankt

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.881
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Afronden naar boven
« Reactie #1 Gepost op: 28 maart 2018, 23:01:18 »
Hallo Franken126,

Welkom op Oplossing.be  :)

In Excel zou ik de formule =INTEGER(A1) in A2 zetten. Maar dit rond af naar beneden.
Dus zou =INTEGER(A1)+1 het moeten doen.

Geholpen?

:) SoftAid :)             



Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Franken126

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afronden naar boven
« Reactie #2 Gepost op: 28 maart 2018, 23:04:58 »
Bedankt voor de snelle reactie maar had vergeten dat het om MS ACCESS 2013 gaat.
Zou je mij hier bij kunnen helpen.
MVGR

Jack

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.881
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Afronden naar boven
« Reactie #3 Gepost op: 28 maart 2018, 23:15:24 »
Hallo Jack,

heel eerlijk, ik heb nog nooit een werkblad in Access opengedaan  :-[

De formule =INTEGER(waarde) voor Excel is in Access 2013 : =INT(nummer)
Maar met hoe het te gebruiken in een database, daar kan ik je niet helpen, vrees ik.

Er zitten hier knappe koppen voor Access, die merken je vraag onmiddellijk op.

Succes,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Franken126

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afronden naar boven
« Reactie #4 Gepost op: 28 maart 2018, 23:17:30 »
Toch bedankt .

MVGR Jack

Offline Franken126

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afronden naar boven
« Reactie #5 Gepost op: 28 maart 2018, 23:31:22 »
Toch formule gevonden

 INT(x)+1

Maar helaas hele getalen wordt er ook een bijgeteld 3.23=4 _ 3.88=4 maar 4 wordt 5.


Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.881
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Afronden naar boven
« Reactie #6 Gepost op: 28 maart 2018, 23:36:48 »
Hallo Jack,

Ik wil er graag nog even naar kijken, maar kan je dat in een voorbeeldbestandje gieten, en als bijlage aanhangen?

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Franken126

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afronden naar boven
« Reactie #7 Gepost op: 28 maart 2018, 23:58:49 »
Nou volgens mij al gevonden .

Expr2: IIf([Field1]-Int([Field1])=0,Int([Field1]),Int([Field1])+1)

Werkt volgens mij

toch bedankt

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.881
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Afronden naar boven
« Reactie #8 Gepost op: 29 maart 2018, 00:01:11 »
Hallo Jack,

hopelijk heb ik je op het goede spoor gezet. Ben ik eens even nuttig geweest op een Access-board  ;D ;D ;D

Groeten, en tot je volgend probleem, altijd welkom  ;)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Diezel

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 469
  • Geslacht: Man
  • Ik zoek hier een integrale oplossing ...En Jij?
Re: Afronden naar boven
« Reactie #9 Gepost op: 29 maart 2018, 14:36:31 »
Franken126,

Met onderstaande code kan je afronden. Je bepaalt zelf tot hoeveel digits achter de komma dient af te ronden.

' ********** Code Start **************
'This code was originally written by Dev Ashish
'It is not to be altered or distributed,
'except as part of an application.
'You are free to use it in any application,
'provided the copyright notice is left unchanged.
'
'Code Courtesy of
'Dev Ashish
'
Public Function Round(ByVal Number As Variant, NumDigits As Long, Optional UseBankersRounding As Boolean = False) As Double
'
' ---------------------------------------------------
' From "Visual Basic Language Developer's Handbook"
' by Ken Getz and Mike Gilbert
' Copyright 2000; Sybex, Inc. All rights reserved.
' ---------------------------------------------------
'
  Dim dblPower As Double
  Dim varTemp As Variant
  Dim intSgn As Integer

  If Not IsNumeric(Number) Then
    ' Raise an error indicating that
    ' you've supplied an invalid parameter.
    Err.Raise 5
  End If
  dblPower = 10 ^ NumDigits
  ' Is this a negative number, or not?
  ' intSgn will contain -1, 0, or 1.
  intSgn = Sgn(Number)
  Number = Abs(Number)

  ' Do the major calculation.
  varTemp = CDec(Number) * dblPower + 0.5
 
  ' Now round to nearest even, if necessary.
  If UseBankersRounding Then
    If Int(varTemp) = varTemp Then
      ' You could also use:
      ' varTemp = varTemp + (varTemp Mod 2 = 1)
      ' instead of the next If ...Then statement,
      ' but I hate counting on TRue == -1 in code.
      If varTemp Mod 2 = 1 Then
        varTemp = varTemp - 1
      End If
    End If
  End If
  ' Finish the calculation.
  Round = intSgn * Int(varTemp) / dblPower
End Function
' ********** Code End **************

Vriendelijke groeten Diezel
OS: Windows 10 Home - 64 bit
Processor:  Intel(R) Core(TM) I7 - 4770 CPU 3,40 GHZ
SSD - RAM: 500 GB, 12 GB
SOFTWAREPAKKET: Office 2016

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.230
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: Afronden naar boven
« Reactie #10 Gepost op: 31 maart 2018, 08:52:11 »
gebruik  gewoon de Round() functie?


Round (210.67, 0)
Result: 211
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

 


www.combell.com