*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Code aanpassen  (gelezen 6790 keer)

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Code aanpassen
« Gepost op: 12 augustus 2018, 20:36:22 »
Goedenavond allen,

Ik heb een macro gevonden die door onze expert SNB is gemaakt.
Deze macro kan ik heel goed gebruiken, maar ik krijg het laatste stukje niet aangepast hij is gewoon te ingewikkeld voor mij.

De macro telt de hoeveelheden op in de dubbele rijen en laat dan een rij over met het totaal van die dubbele waarden.
In het voorbeeld ben ik een heel eind maar ik krijg de extra kolommen niet bij het resultaat.
En er staan ook waardes in die een fout weergeven maar ik snap niet waarom?

Kan iemand mij op weg helpen, en graag uitleggen hoe die kolommen er tussen te krijgen zijn, zodat ik zie wat ik had moeten doen.

Alvast bedankt voor de hulp, en SNB voor de code.

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #1 Gepost op: 14 augustus 2018, 13:11:51 »
De macro van snb is voor andere gegevens geschreven dan die in jouw bestand denk ik, want die geeft niet het juiste resultaat.
Het zelf schrijven van een macro voor dit probleem is niet zo moeilijk. Het resultaat moet alle waarden van kolom F weergeven, maar niet meer dan 1 x. Dat kun je bereiken door kolom F te doorlopen en tegelijkertijd via Countif te bekijken of de waarde die in de betreffende rij staat al eerder is voorgekomen. Indien 'nee', dan de waarde weergeven; indien 'ja', dan de waarde niet weergeven en dan tevens kijken welk aantal volgende rijen in kolom F dezelfde waarde hebben en de bijbehorende getallen van kolom D optellen.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline JeanPaul

  • Lid
  • *
  • Berichten: 70
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #2 Gepost op: 14 augustus 2018, 15:14:04 »
Ik heb een poging gedaan om de code van Snb aan te passen en werkend te krijgen op jou bestand, maar uitleg hoe en waarom moet ik je schuldig blijven

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #3 Gepost op: 14 augustus 2018, 15:49:25 »
Hoi JeanPaul,

die fouten met die gaskraan melding is er uit  :thumbsup: maar die extra kolommen er bij nog niet klopt dat?

ik post het bestand waar snb het voor gemaakt heeft, hij vermelde ook dat je het kan uitvoeren met de volgende macro, maar vanaf dat ik die heb geprobeerd werkt er van alles veel trager op mijn laptop. Kan het zijn dat ik ongewild iets vreemds heb geactiveerd op mijn computer?

dit is die andere code:
Sub M_snb()
  With New ADODB.Recordset
    .Open "SELECT Description, Unit, SUM(Number) as Waarde FROM `Blad1$` GROUP BY Description, Unit;", "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source= " & ThisWorkbook.FullName & ";Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=Yes;IMEX=1"";"
    Blad2.Cells(2, 1).CopyFromRecordset .DataSource
  End With
End Sub


En het bestand in de bijlage.


Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #4 Gepost op: 14 augustus 2018, 15:53:57 »
@JeanPaul: prima macro!
Ik was zelf ook nog met een macro bezig (niet met de codes van snb), maar dat is nu niet meer nodig.

@Tonnie, de laatste macro die je plaatste, kan m.i. nooit de volledige code zijn waarmee je kunt uitvoeren wat je wil.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.049
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Code aanpassen
« Reactie #5 Gepost op: 14 augustus 2018, 16:00:39 »
Ik heb een poging gedaan om de code van Snb aan te passen en werkend te krijgen op jou bestand, maar uitleg hoe en waarom moet ik je schuldig blijven

 \/ \/ \/

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2018, 16:04:01 »
Die macro die JeanPaul heeft aangepast zat in het bestand van die packing list van snb, dat bestand in die code tussen de tags die had snb er later bij gedaan op die manier werd die packing list verstuurd.

Hij doet hetzelfde als de macro die JeanPaul getuned heeft maar dan sneller.
Die rare code maakt ook meteen een nieuw workbook aan?? ik heb spijt dat ik het geopend heb, maar dat kan ik niet meer terug draaien.

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2018, 16:12:04 »
@tonnie,
heb je dan nog behoefte aan een andere macro als die van snb/JeanPaul of niet?
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2018, 16:20:21 »
Alfa,

Als ik het zo kan krijgen als in dit voorbeeld (volgorde zie de kleurtjes in voorbeeld) ben ik blij.
Dan maakt het mij niet uit met welke macro.


Maar Alfa ik heb echt een probleem met mijn bestand sinds gister avond, het lijkt wel of hij op kruipolie loopt.
Mag ik het niet naar een van jullie mailen zodat je er eens naar kan kijken?

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #9 Gepost op: 14 augustus 2018, 16:32:13 »
Als ik het zo kan krijgen als in dit voorbeeld (volgorde zie de kleurtjes in voorbeeld) ben ik blij. Dan maakt het mij niet uit met welke macro.
Dat doet de macro van JeanPaul toch?
Of zie ik iets over het hoofd?

Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #10 Gepost op: 14 augustus 2018, 16:37:42 »
Ik haal op kolom a-b-c-d-e-f

en de macro sorteert en laat de waarde zien in kolom h-i.
Ik wil graag dat het resultaat komt in kolom H-I-J-K
en dan als volgt:
Timmerman in kolom H - aantallen in kolom i - omschrijving zoals m2 in kolom j - materiaalsoort in kolom k

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #11 Gepost op: 14 augustus 2018, 17:05:27 »
Dat is dan weer anders als wat je aangaf in het bestand dat je om 16.20 uur postte.  Maar ik denk dat je bedoelt zoals in deze bijlage.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #12 Gepost op: 14 augustus 2018, 17:16:43 »
TOPP!!

Dat is met de countif wat je bedoelde.
Met deze code kan ik leren hoe je dit moet doen, die van snb was te ingewikkeld om uit te pluizen.

Dank je wel Alfa en JeanPaul voor de hulp.

heeft er nog iemand gedacht om naar mijn bestand te kijken wat er fout gaat, anders heb ik er nog niks aan :'(


Offline JeanPaul

  • Lid
  • *
  • Berichten: 70
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #13 Gepost op: 14 augustus 2018, 17:31:49 »
er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Code aanpassen
« Reactie #14 Gepost op: 14 augustus 2018, 17:39:46 »
 :P
Nah hoe krijg je dat nou?? Waarom zit ik dan zo te klooien....
Geweldig JeanPaul!!

 


www.combell.com