*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Database hoogzone  (gelezen 1117 keer)

Offline mtcnl

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 109
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Database hoogzone
« Gepost op: 05 januari 2018, 12:39:37 »
Hallo,

Vraagje bij deze hoogzone lijst pakt hij alleen maar de eerste 5 a 10 regels uit de database in de hoogzone sheet.

Weet iemand waarom die de rest niet pakt van de database???

Groetjes
Marco

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 551
  • Geslacht: Man
Re: Database hoogzone
« Reactie #1 Gepost op: 05 januari 2018, 13:46:16 »
Hallo Marco,

Het feit dat je 5 10 zegt maakt al onmiddellijk duidelijk dat er iets anders aan de hand moet zijn...

Je laat zoeken in een benoemd bereik "Barcode" dat is gedefinieerd als "=Database!$A$1:$C$44" te vinden op tabblad "Database" terwijl je daar al 65 rijen hebt staan. Je zal dat bereik dus moeten uitbreiden.

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.754
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Database hoogzone
« Reactie #2 Gepost op: 05 januari 2018, 17:03:25 »
...ofwel, maak van je tabel op de sheet Database k een officile Excel Table aan. Dan hoef je nooit zelf een bereik bij te houden. ;)
______________________________

Groet, Leo

Offline mtcnl

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 109
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Database hoogzone
« Reactie #3 Gepost op: 07 januari 2018, 14:27:23 »
Hallo,

Bedankt voor de info, maar als ik =Database!$A$1:$C$44  in plaats wat ik nu heb dan komt overal art.nr in alle tabs.

=VERT.ZOEKEN(A2;Barcode;2;0) en met deze pakt hij allen maar de bovenste 44 En kan niet vinden wat ik anders moet zetten.

Hoop dat ik niet vervelend ben :-) met al die vragen

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.876
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Database hoogzone
« Reactie #4 Gepost op: 07 januari 2018, 15:37:48 »
Hallo mctl,

je hebt je bereik Barcode niet uitgebreid, je hebt wel een nieuw bereik gemaakt (Tabel2) dat enkele duizenden rijen groot is, en dus wel werkt.
Echter, in je werkblad Hoogzone refereer je in je formules nog steeds naar het bereik Barcode.

Als je de formules in B2 en C2 aanpast, dus Barcode vervangt door Tabel2 (en dan deze formules doortrekt) dan zijn je problemen opgelost.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline mtcnl

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 109
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Database hoogzone
« Reactie #5 Gepost op: 07 januari 2018, 15:48:39 »
Top Bedankt voor de goede hulp.

groetjes
Marco

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.754
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Database hoogzone
« Reactie #6 Gepost op: 08 januari 2018, 21:29:10 »
Verwijzen naar een Excel Table in een Lookup formule is hl gemakkelijk... In jouw geval zet je dit in de formule als zoekbereik: Tabel2[#All]

Voorkom daarnaast dat je zo'n Table groter maakt dan de hoeveelheid gegevens die je hebt. Da's helemaal niet nodig. Zodra je in de eerste lege regel onderaan de tabel gaat typen, zal alles netjes worden aangevuld (opmaak & formules). Maak daarnaast nit tabellen aan met wit-regels tussen je gegevens. In de bijlage hoe ik je workbook zou oppakken.
______________________________

Groet, Leo

 


www.combell.com