*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Doorvoeren niet gewenst  (gelezen 3209 keer)

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 80
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Doorvoeren niet gewenst
« Gepost op: 09 augustus 2018, 16:30:24 »
Goede middag,

Heeft iemand enig idee waarom het volgende gebeurd in deze macro:

Als er in de range die gekopieerd wordt meer dan 3 regels zitten gaat het goed.
Maar bij 1 of twee regels vult hij meteen alle cellen naar beneden met de waarde die gekopieerd is.
Als de filter helemaal geen 1 ziet gaat het ook niet goed maar daar zou een beveiliging in gemaakt kunnen worden.

Sub Gegevens_invoeren_Eigen_Haard()
     Call wissen_Eigen_Haard_overige_lijst
       Application.ScreenUpdating = False
  Sheets("Opname Eigen Haard").Activate
      Columns(21).EntireColumn.Hidden = False
          Range("A:A").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="1"
       Range("E50:Q526, U50:U526").Copy
        Sheets("overige").Activate
         Range("D33:Q526").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
          :=False, Transpose:=False
  Sheets("Opname Eigen Haard").Activate
          Range("A:A").AutoFilter Field:=1
            Columns(21).EntireColumn.Hidden = True
           Sheets("overige").Activate
    Columns("D:P").ColumnWidth = 5
      Columns("A:AD").VerticalAlignment = xlTop
       Cells.Font.Name = "Calibri"
       Cells.Font.Size = 10
         Range("R16").Select
          Application.ScreenUpdating = True
End Sub
« Laatst bewerkt op: 09 augustus 2018, 17:22:13 door tonnie »

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.766
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #1 Gepost op: 09 augustus 2018, 19:28:05 »
Zonder bijlage is hier geen antwoord op te geven....
Kan je die ff plaatsen?
______________________________

Groet, Leo

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #2 Gepost op: 10 augustus 2018, 12:15:19 »
tonni,

wat bedoel je met "3 regels" ?  in Excel heb je cellen, bereiken, kolomen en rijen, maar regels...?

Kan je een voorbeeldbestandje aanhangen?

:) SoftAid :)             


Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 80
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #3 Gepost op: 10 augustus 2018, 13:22:42 »
Hoi,

Ik heb er een voorbeeld bij gedaan, het bestand heb ik wel helemaal gestript maar het probleem zit er nog wel in.
Die regels zijn natt rijenSoftAid  ;)


Ik ben al blij als hij die fout niet meer maakt, maar wat ik echt mooi zou vinden is als hij in de opname telt hoeveel rijen er in gevoerd moeten worden en dan in het tabblad overige die rijen invoert.
Als je de opname rijen hebt ge´mporteerd, kun je op de code dubbel klikken en dan kopieert hij die regel als nieuw. Op zo'n manier zou hij dan die opname rijen er ook in moeten zetten.
Maar nogmaals dat is een must en hoeft niet speciaal. als hij maar niet meer doorvoert bij minder dan 3 regels.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #4 Gepost op: 10 augustus 2018, 15:49:20 »
Hallo tonni,

Ik heb je vraag:

Citaat
hij in de opname telt hoeveel rijen er in gevoerd moeten worden en dan in het tabblad overige die rijen invoert
omgezet in code.
Sub Gegevens_invoeren()
     Dim aantal As Integer       'Toegevoegd
     Call wissen_overige_lijst
       Application.ScreenUpdating = False
  Sheets("Opname").Activate
      Columns(21).EntireColumn.Hidden = False
       Range("A:A").AutoFilter Field:=1, Criteria1:="1"
       
       aantal = Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("A:A"), "1")     'Toegevoegd Telt hoeveel keer "1" staat in kolom A
             
       Range("e50:q526, U50:U526").Copy
       aantalrijen = 33 + aantal          'Toegevoegd Geeft laatste rij aan. 33 + aantal kan mogelijk ook rechtstreeks in de Range worden verwerkt
     
       
        Sheets("overige").Activate
         Range("D33:Q" & aantalrijen).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False 'Beperkt de Range tot D33: Q & aantalrijen
 
 
  Sheets("Opname").Activate
          Range("A:A").AutoFilter Field:=1
            Columns(21).EntireColumn.Hidden = True
  Sheets("overige").Activate
    Columns("D:P").ColumnWidth = 5
      Columns("A:AD").VerticalAlignment = xlTop
       Cells.Font.Name = "Calibri"
       Cells.Font.Size = 10
         Range("R16").Select
          Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Met deze code is je probleem opgelost, denk ik. Getest op 2 regels.

Als de filter helemaal geen 1 ziet gaat het ook niet goed maar daar zou een beveiliging in gemaakt kunnen worden.

Zal ik straks even naar kijken als er geen andere helpers een oplossing aanbieden.

:) SoftAid :)             

« Laatst bewerkt op: 10 augustus 2018, 15:57:33 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #5 Gepost op: 10 augustus 2018, 16:57:38 »
tonni,

In de rapte  0:-)
in verband met je "0"-probleem:
Als je de formule in Opname!"A50" (en doortrekken natuurlijk) veranderd van:
=ALS(R50<>0;1;0)in
=ALS(R50<>0;1;"")    "" = lege cel in plaats van een NUL
lost dat het probleem niet op ?

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 10 augustus 2018, 18:15:26 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 80
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #6 Gepost op: 10 augustus 2018, 20:55:37 »
Hoi SoftAid,

Ik heb jou code er in gezet en ik moest lachen toen ik zag dat hij nu twee rijen idd goed doet maar bij 1 rij nog steeds het probleem geeft  ;D de helft is dus opgelost.
Wat de formule betreft, werkt dat ook niet dat had ik ook al geprobeerd.

Het frustrerende is dat ik ongeveer in hoofdlijnen weet hoe de code moet worden, maar ik gewoon niet weet hoe ik het schrijven moet. Dat zal het gebrek aan kennis zijn zoals jij het hebt geschreven wist ik dat het zo zou moeten. Ergens laten tellen hoeveel enen er in kolom A zitten, aan geven dat er zo veel rijen bij moeten. benoemen wat je doet etc etc Maar goed ooit komt het er wel uit :-\

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #7 Gepost op: 10 augustus 2018, 22:53:33 »

Hallo tonnie,

Ik heb jou code er in gezet en ik moest lachen toen ik zag dat hij nu twee rijen idd goed doet maar bij 1 rij nog steeds het probleem geeft 

Zoals ik reeds schreef (en dom van mij  :-[ ): getest op 2 rijen.

Pas de code even aan naar:

aantalrijen = 33 + aantal - 1

Die werkt op alle aantallen.


Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #8 Gepost op: 10 augustus 2018, 23:20:23 »
Hallo tonnie,

in je tabblad Opname heb je Totalen staan.

Als je nu "ergens" in het begin van je code de redenering zet:

Als de Som van alle Totalen = 0 dan
Exit Sub     
         of
Als de Som van alle Totalen = 0 dan
MsgBox("U heeft niets ingevuld")
Exit Sub
     of
Als de Som van alle Totalen = 0 goto  ... een sub die je programmatie afsluit.

Iets in die aard zou ik er in verwerken.
Ik ken je kennis van VBA niet. Ik vermoed dat je alle code niet zelf bedacht hebt  :-X

Laat maar iets horen.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 80
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #9 Gepost op: 10 augustus 2018, 23:41:57 »
Ik weet best wel wat en heb ook een hoop zelf gemaakt, maar er zitten idd wel codes in van een bestaand iets.
Ik ben erg handig in het aanpassen en ombouwen van bestaande programma's, maar heb soms een voorbeeld nodig om de weg te wijzen.
Net zoals jij aangaf in je laatste post heb ik dit er van gemaakt. met jouw aanwijzing lukt het best.

Bedankt voor je hulp wederom.

Kun je me nog een tip geven hoe ik in kan bouwen dat ik vanaf rij 30 niks meer heb staan, en als ik dan de regels importeer ik wel weer gewoon krijg wat ik nu heb, incl die tabel look.
Dan ben ik van die lange loze tabel af en kan ik gewoon een lange rij importeren zonder vooraf die lege tabel te laten zien.

Als ik nu wat importeer en dan dubbel klik op de code dan kopieert hij een nieuwe regel in vanuit het tabblad ref.
Kan ik daar op verder brijen zodat hij niet een rij invoegt maar het aantal rijen uit de opname?
« Laatst bewerkt op: 10 augustus 2018, 23:50:06 door tonnie »

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #10 Gepost op: 10 augustus 2018, 23:49:50 »
Hallo tonnie,

er is niets verkeerd aan code op te halen en aan te passen.
Mijn kennis van VBA is trouwens erg beperkt, ik ken er waarschijnlijk minder van dan jij.
Maar ik leer graag, ik help graag, en ik experimenteer graag.

Was je probleem (met 1, 2, 3, of meerdere rijen) opgelost?

Je nieuwe vraag zal voor morgen zijn, maar hopelijk krijgen we wat hulp van de grote kanonnen hier in het weekend  8)

Nu ga ik slapen  ;)

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 80
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #11 Gepost op: 10 augustus 2018, 23:52:15 »
Ja dat is opgelost, ik had ook de bijlage geupload maar toen ik ging testen zag ik dat ik ELSE in de code was vergeten.
Toen ik dat aanpaste was jij al slapen haha.
Vast goede nacht :thumbsup:

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #12 Gepost op: 11 augustus 2018, 11:55:46 »
Hallo tonnie,

hoe ver sta je nu?

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 80
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #13 Gepost op: 11 augustus 2018, 12:10:02 »
Alles opgelost op het stukje wat een must is na dan.

Zal ik deze als opgelost zetten en een nieuw draadje opstarten daarvoor?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.963
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #14 Gepost op: 11 augustus 2018, 12:13:13 »
Blijf maar hier in dit topic, het gaat toch over hetzelfde bestand.

Leg nog even je "must" uit, met voorbeeldbestand voor de andere helpers  8)

Ik probeer nog te volgen vandaag, maar heb ook nog enkele andere verplichtingen.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com