*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Doorvoeren niet gewenst  (gelezen 4240 keer)

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #15 Gepost op: 11 augustus 2018, 12:29:47 »
Wat ik graag zou willen, is dat ik een lege lijst heb in dit blad, dus rij 31 zou de laatste rij moeten zijn. Op deze manier heb ik geen onnodige lege lijst staan en vult hij alleen de rijen die nodig zijn.

Het is wel de bedoeling dat de tabel layout blijft bestaan.
De rijen die in het ref blad staan copiert hij naar dit blad, die moeten wel compleet mee gekopiert worden zoals hij nu doet. Er staan namelijk formules in die ik nodig heb met andere tabbladen.

In het voorbeeld bestand zit een betere uitleg waar het duidelijk word.

Grt Tonnie

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #16 Gepost op: 12 augustus 2018, 19:52:05 »
Wat je wil kan alleen als je de tabel die in het blad "Opname" is ingevuld rij per rij doorloopt om te kijken of er wat is ingevuld. Dat kan bv. met een for-nextlus en dan laat je tegelijkertijd een teller meelopen die telkens als er in een rij wat staat, met 1 wordt opgehoogd. Dan heb je al die enen voor berekening van het aantal ingevulde rijen niet nodig. Als er in een rij wat staat, dan kopieer je het gedeelte dat je nodig hebt. Je kunt dan ook meteen zonder formule de omschrijving ophalen, en als je die hebt ook de bijbehorende codes (bv. met de indexfunctie en al of niet in de vba-code; jouw dubbelklikmacro is volkomen overbodig).
Het gebruik van verschillende lettertypes in verschillende bladen kun je best vermijden, dat is nergens voor nodig en vergt alleen maar geheugenruimte als je die lettertypes met vba weer hetzetzelfde wil maken.
En verder: je moet geen door Excel gereserveerde naam als naam van een bereik gebruiken (zoals je met INDEX hebt gedaan), dat is vragen om moeilijkheden.
Je bestand geeft op mijn computer allerlei foutmeldingen, zelfs de helpfile kan ik er niet mee oproepen, terwijl er toch met mijn Excelprogramma niks mis is.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #17 Gepost op: 12 augustus 2018, 20:54:43 »
Hoi alfa,

Ik ga even op me gamak doorlezen wat je zegt, volgens mij hebben we gisteren al die teller ingebouwd met hulp van SoftAid toch?

Die lettertypen snap ik volkomen en is idd niet handig, maar die opname is een extern blad wat ik importeer dus dat lettertype moet ik wel omzetten.
Dat naamgebruik zoals INDEX is dus het stuk wat ik niet gemaakt heb, ik zou ook niet weten hoe ik dat zou moeten doen. Dus ik geloof direct als je zegt dat je dat niet moet doen.

Bij nader inzien denk ik dat je de eerste bijlage hebt bekeken en niet de laatste, daar is het namelijk al opgelost.
Ik wilde al een nieuw draadje opstarten maar dat hoefde niet van SoftAid.

Ik denk Alfa als je de laatste bijlage leest je jouw antwoordt herziet.
« Laatst bewerkt op: 12 augustus 2018, 21:16:37 door tonnie »

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #18 Gepost op: 13 augustus 2018, 21:44:38 »
Bij nader inzien denk ik dat je de eerste bijlage hebt bekeken en niet de laatste, daar is het namelijk al opgelost.
Ik denk Alfa als je de laatste bijlage leest je jouw antwoordt herziet.
@Tonnie, Ik heb beide bijlagen en vooral de laatste grondig bekeken, maar ik denk dat jij mijn tekst slechts oppervlakkig hebt gelezen en niet de impact ervan hebt gezien, laat staan dat je hebt geprobeerd uit te voeren wat er in staat.
Je bent natuurlijk tot niets verplicht, maar als je wil bereiken wat je in je voorlaatste bericht schreef ("Wat ik graag zou willen, is dat ik een lege lijst heb in dit blad, dus rij 31 zou de laatste rij moeten zijn."), dan lijkt me dat wel nodig.

Wat ik voorstelde (ik val in herhaling, zie mijn bericht hierboven) was om de tabel in het blad "Opname" rij voor rij te doorlopen en waar nodig te kopiŽren. Voordeel daarvan is dat je dan een teller kunt laten meelopen die bij elke kopieeropdracht met 1 wordt opgehoogd en waarvan je de waarde meteen in het blad "Overige" in de c-kolom kunt plaatsen. In die c-kolom zijn dan geen formules nodig en een extra kolom waarin je een 1 plaatst ook niet (voor een teller ga je toch geen kolom invoegen, dat is al te gek).

Als je elke rij de gewenste opmaak wil geven (wel of geen grijze kleur), dan is dat met kopiŽren per rij ook eenvoudiger dan wanneer je dat achteraf moet gaan doen. Eťn en ander zorgt ervoor dat de werking van je bestand zal versnellen. Voor de overige aanbevelingen verwijs ik naar mijn bericht hierboven, ik zie geen enkele reden om de tekst daarvan te herzien.

In het blad "Overige" wil je na rij 31 een blanco blad als je start. Wel, als ik alle rijen na rij 31 verwijder en ik voer jouw macro uit, dan gaat er een zandloper lopen, gebeurt er in het blad niets, en loopt Excel vast (op twee computers getest).
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #19 Gepost op: 14 augustus 2018, 11:53:30 »
Beste Alfa,

Bedankt voor je hulp zover.

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #20 Gepost op: 14 augustus 2018, 12:25:09 »
In de bijlage, waarin de kolommen A t/m Q worden ingevuld, kun je zien wat ik bedoel.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #21 Gepost op: 14 augustus 2018, 13:57:40 »
Beste Alfa,

Ik vind het heel indrukwekkend wat je hebt gemaakt maar dat ga ik nooit kunnen inbouwen ???

Het laatste bestand was zeg maar een uitgeklede versie van het geheel, er zit nog veel meer in.
Buiten dat, heb ik ook nog eens 4 verschillende versies die allemaal net even iets anders werken voor 4 verschillende opdrachtgevers.
Helaas kan ik het niet compleet neerzetten anders had ik het wel gedaan.

iig bedankt dat je het gemaakt hebt maar ik heb nu opeens sinds gisteren een ander probleem.
De laatste bijlage die ik geplaatst heb, heeft in het onderhoudstakenblad een zoekfunctie als je in de blauwe cel iets invult en op zoek drukt zoekt hij het woord op in die lijst.
Dat gaat normaal heel snel, maar na dat ik met die code van SNB aan het stoeien ben geweest gaat hij steeds trager zoeken. zo traag dat hij zelfs gaat vastlopen :help:

Enig idee wat er aan de hand kan zijn????

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #22 Gepost op: 14 augustus 2018, 14:37:54 »
De laatste bijlage die ik geplaatst heb, heeft in het onderhoudstakenblad een zoekfunctie als je in de blauwe cel iets invult en op zoek drukt zoekt hij het woord op in die lijst.Dat gaat normaal heel snel, maar na dat ik met die code van SNB aan het stoeien ben geweest gaat hij steeds trager zoeken. zo traag dat hij zelfs gaat vastlopen :help: Enig idee wat er aan de hand kan zijn????
Nee. Als ik op het blad met de zoekknop ook maar ergens klik verschijnt meteen de tekst "Fout bij laden van dll". Ik kan die zoekfunctie niet uitvoeren en heb geen idee welke macro je er mee wil uitvoeren. Ik had al veel moeite om de enkele bladen naar een nieuw bestand te kopiŽren, want wat ik ook doe, steeds verschijnen er foutmeldingen; er is gewoon niet mee te werken.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Doorvoeren niet gewenst
« Reactie #23 Gepost op: 14 augustus 2018, 15:54:05 »
Ik schrik er van Alfa,

Het vreemde is dat ik er op 3 verschillende machines gewoon mee kan werken, en op me werk ook. Sterker nog mijn collega's gebruiken het ook gewoon. Wellis waar een versie van een paar dagen terug maar toch.

SoftAid kan jij hem ook niet openen?

PS ik heb in die andere vraag het bestand en de codes van snb neergezet, nadat ik die heb gedraaid gaat alles veel trager. Wellicht komt het daardoor.

 :'(

 


www.combell.com