*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren  (gelezen 1835 keer)

Offline cervusofficial

  • Nieuw lid
  • Berichten: 8
  • Oplossing.be
Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Gepost op: 08 maart 2018, 14:27:49 »
Hallo allemaal,

Ik ben een facturatieoverzicht aan het maken. Zie foto 1. In de laatste 2 kolommen heb ik checkboxen toegevoegd om aan te tonen als er een bestelbon is opgemaakt (foto 2) en als de werken zijn afgemeld. (foto 3)

Foto 1:


Foto 2:


Foto 3:


Nu vraag ik mij af hoe ik deze formule / voorwaardelijke opmaak / checkboxen het beste doortrek naar onder zodat ik dit bij 200+ lijnen kan uitvoeren en ze elk afzonderlijk werken. Als ik dit nu doortrek worden al deze checkboxen aan elkaar gekoppeld en dat is wat ik wil vermijden.

Kan iemand mij helpen en mij eventueel wat uitleg verschaffen zodat ik in de toekomst zelf kan doen?

Alvast bedankt voor de moeite. Document in bijlage.

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 564
  • Geslacht: Man
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #1 Gepost op: 09 maart 2018, 11:35:46 »
Ha ja, cervusofficial, dat gaat zomaar niet (mag m.i. worden gevreesd).
Daarom hierbij een vba-oplossing. Om je voorwaardelijke opmaak simpelweg mee te nemen in de toegevoegde rijen heb ik enkel rij 4 behouden en daar die voorwaardelijke opmaak goedgezet.
Als je meerdere documenten wil maken zou ik je aanraden om altijd van dit basisbestand te vertrekken.
Ik denk overigens wel dat de vba-code niet te veel moeilijkheden zal opleveren zodanig dat je zelf desgewenst nog kan bijsturen.

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.004
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #2 Gepost op: 09 maart 2018, 13:39:45 »
Hallo pitufo,

er gaat toch nog iets mis met "rijen toevoegen".
Het toevoegen begint niet na de laatste bestaande rij, maar steeds op/na rij 4
Daardoor worden vorige regels overschreven.

PS: je kan misschien ook nog een regel toevoegen om de checkboxen te certreren:
ActiveSheet.CheckBoxes.Add(944.25, Cells(r, 1).Top, 15, 15).Select
    With Selection
        .Characters.Text = ""
        .LinkedCell = "$M$" & r
        .ShapeRange.IncrementLeft 20   '<<<<<<<   Bijgevoegde lijn. Mogelijk is er ook een optie "IncrementCenter" ?
    End With
Idem voor kolom L

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 564
  • Geslacht: Man
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #3 Gepost op: 09 maart 2018, 13:51:24 »
Hallo SoftAid,

't Is dat ik weer weinig tijd had, en bovendien dat TS van plan was om er zo goed als mogelijk ook zelf mee aan de slag te gaan.
Om beide redenen heb ik het simpel gehouden en was ik bewust altijd vanaf rij 5 begonnen, en daarbij als advies gegeven om altijd van dit startdocument te beginnen.
Ik ging er verder van uit dat we het wel zouden "horen" als dat niet goed genoeg is  ;)
je kan misschien ook nog een regel toevoegen om de checkboxen te certreren:
In rij 4 van het originele bestand staan de checkboxen al redelijk goed op hun plaats. Ik heb die als basis voor de volgende rijen genomen.
Staan die bij jou niet goed ? Wil je dan eens een voorbeeldje posten van wat jij als resultaat krijgt ?

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.004
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #4 Gepost op: 09 maart 2018, 14:07:50 »
Hallo pitufo,

hier een screen van de uitlijning:

groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 564
  • Geslacht: Man
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #5 Gepost op: 09 maart 2018, 14:38:55 »
Hoi SoftAid,

Mogelijk heb je ťťn of enkele kolombreedtes aangepast. Dan zal geen enkele increment-ingreep werken.
Een mogelijke oplossing kan zijn de linkerpositie en de breedte van de doelcel nemen en daarmee de positie van de checkbox uitrekenen.
Ik doe, van zodra ik een gaatje vind, wel nog een aanpassing.

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 564
  • Geslacht: Man
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #6 Gepost op: 09 maart 2018, 15:11:01 »
Ja SoftAid, ik kon het niet laten om er in de rapte nog eens naar te kijken.
Bij deze dus versie 2  ;)

Er meteen ook voor gezorgd dat willekeurig extra lijnen kunnen toegevoegd worden !

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.004
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #7 Gepost op: 09 maart 2018, 15:19:35 »
Mogelijk heb je ťťn of enkele kolombreedtes aangepast.
hmms, toch niet hoor...  ;)
Rechtstreeks in jou werkblad uitgevoerd, in Excel 2007 ťn Excel 2016

Maar soit, in je versie 2 staan de "checkboxes nu wel gecentreerd".

Je ziet maar....  ;)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 564
  • Geslacht: Man
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #8 Gepost op: 09 maart 2018, 15:29:35 »
Je ziet maar....  ;)
"tot wat een beetje pushen kan leiden" bedoel je vermoedelijk ?  :D
Hopelijk ben je ook gelukkig geworden van de mogelijkheid om altijd opnieuw rijen toe te voegen  :)
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.004
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #9 Gepost op: 09 maart 2018, 15:50:20 »
"tot wat een beetje pushen kan leiden" bedoel je vermoedelijk ?  :D
0:-) 0:-)
Hopelijk ben je ook gelukkig geworden van de mogelijkheid om altijd opnieuw rijen toe te voegen  :)
Ja... en nee  :-[  Zelf zou ik opteren voor A = "Hoeveel rijen wil je bijvoegen?" en dan uitgaan van een VER.ZOEKEN +A als laatste
Nu moet de gebruiker "kijken" op welke rij zich de "laatste" bevind, en daar zijn keuze bijtellen en dit ingeven in de Inputbox.

Het zou het gemakkelijker maken, denk ik...

Maar van TS horen we niet veel, hť...  Zal waarschijnlijk nog niet op pensioen zijn zoals wij....  ;D ;D ;D

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.776
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #10 Gepost op: 09 maart 2018, 16:24:38 »
Ik zou persoonlijk NOOIT checkboxen in een database opnemen. Waarom je bestandsgrootte laten ontploffen op Formulier Objecten? Sterker nog, als je een regel delete, zullen die checkboxen naar mijn idee niet mee worden verwijder. Zie dan nog maar 'ns waar de aangevinkte vakjes bij horen.
Mijn voorstel? Tik lekker een X of JA of zoiets ten teken dat het eea is afgehandeld. Is ook handiger voor als je er ooit iets van een draaitabel tegenaan wilt gooien. ;)
______________________________

Groet, Leo

Offline pitufo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 564
  • Geslacht: Man
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #11 Gepost op: 09 maart 2018, 16:51:25 »
@ RedHead,
Ik kan je geen ongelijk geven, maar soms zijn we nu eenmaal gemakzuchtig en helpen we gewoon bij wat letterlijk wordt gevraagd  ;)

@ SoftAid,
Zelf zou ik opteren voor A = "Hoeveel rijen wil je bijvoegen?"
Er valt voor jouw standpunt ook wat te zeggen, wat vba-gewijs even simpel op te lossen valt, dus dat is niet mijn beweegreden geweest.
Maar uit post 1 had ik begrepen dat TS meteen (meer dan) voldoende rijen wil toevoegen om een tijdje zoet te zijn, vandaar dat ik had gekozen om de laatste rij via inputbox te vragen. In elk geval alweer kwestie van smaak, denk ik zo.

Doordenkertje (voor jouw werkwijze) : met vert.zoeken zou ik het toch niet doen, want ik kan me goed voorstellen dat men al extra rijen wil toevoegen als er onderaan nog lege zijn...

Groeten,
pitufo


"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline cervusofficial

  • Nieuw lid
  • Berichten: 8
  • Oplossing.be
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #12 Gepost op: 12 maart 2018, 11:22:07 »
Ja SoftAid, ik kon het niet laten om er in de rapte nog eens naar te kijken.
Bij deze dus versie 2  ;)

Er meteen ook voor gezorgd dat willekeurig extra lijnen kunnen toegevoegd worden !

Groeten,
pitufo

Dit ziet er wel goed uit  :) Bedankt Pitufo!
Ik ben inderdaad nog maar 23 en dus nog lang niet op pensioen  ;D Ik gebruik het overzicht ook voor mijn werk en heb dus in het weekend niet meer op het forum gekeken.

Alvast bedankt voor de andere om samen te zoeken!

Offline cervusofficial

  • Nieuw lid
  • Berichten: 8
  • Oplossing.be
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #13 Gepost op: 13 maart 2018, 14:39:43 »
Allen,

Ik heb nog eens zitten nadenken en eigenlijk kan ik het anders oplossen.


1. Als er in geen enkel vakje in de rij iets ingevuld is mag de rij wit blijven.

2. Als er in de kolom Montagedatum een datum is ingevuld dan moet de rij oranje worden



3. Als er in de kolom Montagedatum een datum is ingevuld EN in de kolom Bestelbon ook dan moet de rij geel worden.



4. Als er in de kolom Montagedatum een datum is ingevuld EN in de kolom Bestelbon een tekst EN in de kolom Afmelddatum ook een datum is ingevuld, dan moet de rij groen worden.




Alvast bedankt.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.776
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Facturatieoverzicht Checkboxen kopiŽren
« Reactie #14 Gepost op: 13 maart 2018, 20:49:03 »
cervusofficial, ik heb even een officiŽle Excel Table van je tabel gemaakt. Zo wordt op ieder nieuw record netjes de Voorwaardelijke Opmaak overgenomen. Kijk maar 'ns of je er zo verder mee komt.
______________________________

Groet, Leo

 


www.combell.com