*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Macro aanpassen  (gelezen 846 keer)

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Macro aanpassen
« Gepost op: 04 oktober 2017, 11:23:14 »
Ik heb een bestand in excel met verschillende werkbladen voor de voetbal.

daarin heb ik een macro gemaakt dat de gegevens sorteert en opslaat als html blad.

Nu ik zou willen dat de macro eigenlijk werkt op de sheet dat aangeklikt staat.
Nu neemt de macro telkens dezelfde sheet.
Hieronder is de macro:
Sub Week()
'
' Week Macro
'

'
    Range("A1:G44").Select
    With ActiveWorkbook.PublishObjects.Add(xlSourceRange, _
        "C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2\Week.htm", "W5", "$A$1:$G$44", _
        xlHtmlStatic, "Pronostiek Machuit V1_3486", "")
        .Publish (True)
        .AutoRepublish = False
    End With
    ChDir "C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2"
End Sub

Wie kan dit aanpassen, dank bij voorbaat

Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.367
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro aanpassen
« Reactie #1 Gepost op: 04 oktober 2017, 12:11:45 »
Hallo Vriesacker,

With ActiveSheet  ???

:) SoftAid :)             


Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #2 Gepost op: 04 oktober 2017, 12:13:29 »
Active sheet, hoe vult ge dat juist in, ben helaas geen programmeur.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.666
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro aanpassen
« Reactie #3 Gepost op: 04 oktober 2017, 12:32:06 »
Ik gok dat je op de sheet "W5" stond toen je de macro opnam? In dat geval zou de regel...
"C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2\Week.htm", "W5", "$A$1:$G$44", _
...moeten worden aangepast naar...
"C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2\Week.htm", activesheet, "$A$1:$G$44", _

Overigens is dit wel een gok om dat ik die HTML syntax niet ken.
______________________________

Groet, Leo

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #4 Gepost op: 05 oktober 2017, 08:06:14 »
Merci
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #5 Gepost op: 05 oktober 2017, 08:50:22 »
Ik heb in de macro het aangepast, maar het werkt niet
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #6 Gepost op: 05 oktober 2017, 10:51:05 »
Sub Machuitweek()
'
' Machuitweek Macro
'
 
'
    Range("A1:G44").Select
    With ActiveWorkbook.PublishObjects("Pronostiek Machuit V1_21344")
        .Publish (False)
        .AutoRepublish = False
    End With
End Sub
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.666
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro aanpassen
« Reactie #7 Gepost op: 05 oktober 2017, 17:06:48 »
Ik gok dat je op de sheet "W5" stond toen je de macro opnam? In dat geval zou de regel...
"C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2\Week.htm", "W5", "$A$1:$G$44", _
...moeten worden aangepast naar...
"C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2\Week.htm", activesheet, "$A$1:$G$44", _

Overigens is dit wel een gok om dat ik die HTML syntax niet ken.
Hmmm... je moet de naam hebben van de sheet... Stom! Dan zou het dit moeten zijn....

"C:\Users\Prive\Documents\Mijn website2\Week.htm", activesheet.name, "$A$1:$G$44", _
______________________________

Groet, Leo

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #8 Gepost op: 06 oktober 2017, 10:50:46 »
hartelijk dank, het werkt
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen in vista
« Reactie #9 Gepost op: 11 oktober 2017, 03:32:22 »
in vista werkt het niet meer, zou terug moeten aangepast worden naar de activesheetname, waar plaatst je dat ergens tussen

Sub Machuitweek()
'
' Machuitweek Macro
'

'
    Range("A1:G47").Select
    With ActiveWorkbook.PublishObjects("Pronostiek Machuit V1_2985")
        .Publish (False)
        .AutoRepublish = False
    End With
End SubS
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.666
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro aanpassen in vista
« Reactie #10 Gepost op: 11 oktober 2017, 07:02:14 »
in vista werkt het niet meer,
Wat heeft deze code met Vista te maken? Daarnaast.... WIE gebruikt er anno 2017 nog Vista als besturingssysteem?
______________________________

Groet, Leo

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #11 Gepost op: 11 oktober 2017, 12:51:31 »
of dat te maken heeft met vista weet ik niet, ik ben gene programmeur, de macro ziet er wel anders uit.

 Mijne laptop werkt nog met vista en die neem ik meer op reis of gebruik hem thuis als reserve.
 Als je een cd rom hebt met windows 7  erop moogt hem altijd opsturen.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.666
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro aanpassen
« Reactie #12 Gepost op: 11 oktober 2017, 17:39:23 »
Ha ha ha... Nee, een versie hoger dan Vista heb ik niet voor je.  ;D
Hou er wel rekening mee dat Vista niet meer wordt ondersteund en zo lek is als een mandje als het om beveiliging gaat. Dus een keer overwegen om over te stappen naar een nieuwe laptop met Windows10 zou geen gek idee zijn. Maar dit terzijde omdat het niet je vraag was.

Met welke versie Office draai je op die laptop. Da's wl belangrijk. Daar kunnen forse verschillen in zitten.
______________________________

Groet, Leo

Offline Vriesacker

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • De Oplossing!
Re: Macro aanpassen
« Reactie #13 Gepost op: 12 oktober 2017, 00:56:05 »
heb het intussen gevonden, het scheelde een spatie tussen de komma en een streepje
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

 


www.combell.com