*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: macro werkt niet bij gefilterde kolom  (gelezen 2411 keer)

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Gepost op: 21 maart 2018, 17:08:55 »
Goedemiddag allen,

Ik heb de macro in dit bestand gevonden op dit forum, maar het lukt me niet om hem werkend te krijgen als ik kolom D filter.

Heeft iemand een idee hoe het wel kan?
zie voorbeeld bestand.

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 82
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #1 Gepost op: 21 maart 2018, 18:31:25 »
De ham vraag is wat wil je bereiken???
Wat betreft de macro, ik kwam, ik zag en ik weende bittere tranen. :'(
In bijlage, vbtje om kolom D te filteren, ik heb echter het gevoel dat je nog iets meer wilt.
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #2 Gepost op: 21 maart 2018, 18:47:36 »
die bittere tranen moet je echt even uit leggen??

Ik snap niet waarom je er een tabel van het gemaakt?
De macro die van Erik van Geit komt was bedoelt om tussen elke serie een grijze regel te plaatsen. niks meer en niks minder.
Als je een lijst hebt leest het even wat makkelijker als er een regel tussen zit, maar dat doet er nu even niet toe.

Als de macro nu zijn werk doet komt er netjes een grijze regel tussen de serie. Als ik echter filter en neem bijvoorbeeld alleen de ffff en wwww loopt hij vast.

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 82
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #3 Gepost op: 21 maart 2018, 20:35:39 »
Citaat
die bittere tranen moet je echt even uit leggen??
Gewoon :Als ik zoiets zie in VBA
Citaat
.FormulaR1C1
dan  :default_thumpdown:
met andere woorden gebruik VBA of formules (uw keuze)
Maar formules in VBA  :'(
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #4 Gepost op: 21 maart 2018, 20:51:48 »
Nou we hebben nu ongeveer alle smileys al gehad.

Stel dat ik helemaal niks weet van excel, dat is wellicht ook zo. ik vind een macro op dit forum, die ik graag wil gebruiken omdat ik dat gemakkelijk vind.
Ik ga eens vragen of iemand hier weet hoe ik hem kan gebruiken zonder dat hij vast loopt.

Ik vraag niet of je de code wil afkraken, ik hoef ook niet te weten dat je heel veel verstand hebt van vba, dat had ik al meteen gezien hoor. Je hoeft niet te laten zien aan een amateur hoe goed je wel niet bent, echt ik geloof je zo ook wel.
Ik hoef ook geen macro die er gelikt uit ziet, op een oude fiets kom ik ook vooruit.

ik wilde gewoon dat die macro zijn ding deed zonder vast te lopen en dan ben ik weer weg en blij met jouw oplossing.
Dat was alles.

Dus ik hoef geen dim string of what ever het mag gewoon met een stukje plakband ook werken.  ::)

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.788
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #5 Gepost op: 21 maart 2018, 21:04:24 »
Ik moet zeggen dat ik de oplossing van Erik best wel fraai vind. Ipv regel voor regel af te gaan om in kolom D te checken of er een nieuwe waarde begint, maar de tussenregels te plaatsen via de .DataSeries in 1 enkele run.

Maar daarnaast is het invoegen van lege regels in een gefilterde tabel niet eenvoudig (ik wil niet zeggen onmogelijk omdat je dat handmatig ook kan doen). De reden van "leesbaarheid" is in mijn ogen geen reden om een dataset te "verraggen". Zeker als je ná het gebruik, deze witregels niet meer kan terugddraaien. Je houdt dan een waardeloze tabel over.

Mijn tegenvoorstel is om gebruik te gaan maken van de functionaliteiten die Excel je biedt. Ik heb in je bijlage de "Subtotals" aangezet in het Data lint. Deze kan je naar behoeven in en uitschakelen. Kan je hier iets mee?
______________________________

Groet, Leo

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #6 Gepost op: 21 maart 2018, 22:00:54 »
Hoi Leo,

Je hebt mij een jaar of 8 geleden ook al eens goed geholpen met diverse oplossingen, leuk dat je nog steeds behulpzaam bent.

Ik heb hem even anders gedaan in het voorbeeld, en geprobeerd het beter uit te leggen.
Die grijze regel is alleen maar voor die jongens om het makkelijker te kunnen lezen. dan kunnen ze zien in welke ruimte ze bezig zijn. die grijze regel geeft aan dat er een ander vertrek aan komt.
« Laatst bewerkt op: 21 maart 2018, 22:10:45 door tonnie »

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.043
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #7 Gepost op: 22 maart 2018, 00:06:29 »
Ik moet zeggen dat ik de oplossing van Erik best wel fraai vind. Ipv regel voor regel af te gaan om in kolom D te checken of er een nieuwe waarde begint, maar de tussenregels te plaatsen via de .DataSeries in 1 enkele run.

Maar daarnaast is het invoegen van lege regels in een gefilterde tabel niet eenvoudig

Hallo Leo,

ik vermoed dat Eric die code 10 jaar geleden niet geschreven heeft voor een werkblad met een gefilterde tabel...

just my 2 cents,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #8 Gepost op: 22 maart 2018, 14:37:27 »
Nee dat denk ik ook niet, maar zou mooi zijn als het wel kan ;)

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #9 Gepost op: 22 maart 2018, 18:47:01 »
tonnie,
kijk eens of dit (zie bijlage, klik op H1) ongeveer is wat je bedoelt.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #10 Gepost op: 22 maart 2018, 20:34:36 »
Hoi Alfa,

Bijna !
ik krijg zo een lijst binnen en filter kolom a
Ik kies een vakman, het is altijd een in de filter dus niet een schilder en een sloper maar of een sloper of een schilder enz.
Als ik dan bijvoorbeeld de sloper heb gekozen, dan klik ik op je macro knop en zou er tussen elk vertrek een regel moeten komen.


Zelf heb ik met een macro in elkaar geknutseld die daarna de lege regels weer verwijderd als ik een andere vakman zou kiezen.

Ik vind het al knap dat jou macro zo klein is geworden vergeleken met die van eric 10 jaar geleden.

Ik zie nu als ik kolom D eerst op alfabetische volgorde zet, dan kom ik al een heel eind. dan zet hij alleen af en toe 2 regels er tussen in plaats van een.
« Laatst bewerkt op: 22 maart 2018, 20:46:34 door tonnie »

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #11 Gepost op: 22 maart 2018, 22:57:43 »
Tonnie,
Is het de bedoeling dat je in kolom A telkens 1 keuze kunt maken (bv. "Metselaar"), en dat dan alle werkzaamheden behorend bij die keuze ("Metselaar") worden weergegeven, met telkens een lege rij er tussen? Bij "Metselaar" zouden dan 3 werkzaamheden worden weergegeven (in hal, keuken, en badkamer). En dat je daarna een andere keuze wil kunnen maken (bv. "Schilder").
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline tonnie

  • Lid
  • *
  • Berichten: 81
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #12 Gepost op: 22 maart 2018, 23:02:57 »
Alfa dat is precies wat ik bedoel!

en om het dan af te maken zou die regel Interior.ColorIndex = 15 moeten hebben en die rij moeten kleuren tot zeg kolom H

Offline alfa

  • Lid
  • *
  • Berichten: 76
  • Oplossing.be
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #13 Gepost op: 22 maart 2018, 23:10:30 »
Is het ook goed dat je op blad 2 in kolom A een keuze kunt maken uit de 8 beroepen en dat de selectie uit blad1 (van bv. "metselaar") ook op blad 2 wordt weergegeven? Het heeft dan niet zo veel zin (lijkt mij) om die 4 rijen dan te kleuren, want het zijn dan de enige die je ziet.
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.788
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: macro werkt niet bij gefilterde kolom
« Reactie #14 Gepost op: 23 maart 2018, 00:04:08 »
Hierbij mijn voorstel.... Ik heb je tabel voorzien van headers (zonder headers heb je geen tabel namelijk). Met de knop "Maak Filterlijst" stel je adhv de vaklieden uit de eerste kolom een validatielijst samen in cel K2. Hier kan je dan mee kiezen voor welke vakman je een rapportage wilt hebben. Als je na je keuze op de knop "Maak Rapportage" klikt, wordt op de sheet Rapportage je selectie getoond...
______________________________

Groet, Leo

 


www.combell.com