*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Tijdsprobleempje  (gelezen 2115 keer)

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.766
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Tijdsprobleempje
« Reactie #15 Gepost op: 15 november 2017, 11:07:28 »
Pas "Target" eens aan naar "TxtTijd.text"... Dan zou het zoiets worden...
Private Sub txtTijd_BeforeUpdate(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    If TxtTijd.Text = "" Then Exit Sub
     TargetTest = TxtTijd.Text
    If VarType(TargetTest) = 5 Then
         If InStr(1, TxtTijd.Text, ":") = 0 Then
               TxtTijd.Text = TimeSerial(0, CInt(Left(TxtTijd.Text, Len(TxtTijd.Text) - 2)), CInt(Right(TxtTijd.Text, 2)))
          End If
    End if
    Rest van de code....
 
Als dit k niet werkt (wat zomaar zou kunnen), dan graag even je bestand als bijlage plaatsen. Dan kunnen we van gokwerk overstappen op gericht oplossen. ;)
______________________________

Groet, Leo

Offline Josc1965

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Je leert echt wat op "Oplossing.be"
    • Taxi Schurink
Re: Tijdsprobleempje
« Reactie #16 Gepost op: 15 november 2017, 11:13:30 »
Ik zal mij hier vanavond, anders morgenochtend vroeg over buigen, mag nu eerst werken, schijnt ook belangrijk te zijn ;) Alvast dank voor je inzet
Johan
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2808
838F
Intel(R) HD Graphics 630 1024MB -
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
C:\ NTFS 118,01GB 44,78GB 8.079MB
AV: Avast Antivirus
FW: Windows Firewal Enabled: True
Office 2016

Offline lommer

  • Lid
  • *
  • Berichten: 92
  • Geslacht: Man
Re: Tijdsprobleempje
« Reactie #17 Gepost op: 15 november 2017, 14:26:42 »
Deze kan je ook nog proberen.

Private Sub txtTijd_KeyPress(ByVal KeyAscii As MSForms.ReturnInteger)
If KeyAscii < 48 Or KeyAscii > 57 Then
    MsgBox "Hopla! Weer mis.", vbOKOnly, "Geen cijfer."
    KeyAscii = vbNull
End If
End Sub
Private Sub txtTijd_BeforeUpdate(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Dim xHour As String
Dim xMinute As String
Dim xWord As String

If txtTijd.Text = "" Then Exit Sub

    xWord = Format(txtTijd.Text, "0000")
    xHour = Left(xWord, 2)
    xMinute = Right(xWord, 2)

    txtTijd.Text = TimeSerial(0, xHour, xMinute)

End Sub
Standaard emailprogramma: Outlook Express
Standaard Operating System: Windows XP SP2
Standaard Browser:Internet Explorer 6

Offline Josc1965

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Je leert echt wat op "Oplossing.be"
    • Taxi Schurink
Re: Tijdsprobleempje
« Reactie #18 Gepost op: 16 november 2017, 10:46:06 »
Pas "Target" eens aan naar "TxtTijd.text"... Dan zou het zoiets worden...
<knip>
Als dit k niet werkt (wat zomaar zou kunnen), dan graag even je bestand als bijlage plaatsen. Dan kunnen we van gokwerk overstappen op gericht oplossen. ;)

Nee dat werkt inderdaad ook niet. als ik nu 2.3 invoer dan accepteert hij dat met als gevolg dat de tijdsaanduiding 2,3 dagen (in uren uiteraard) is in het tijdsvak, maar een invoer van 123, wat dan als uitkomst 00:01:23 zou moeten krijgen, accepteert hij niet als tijdsinvoer en krijg ik dus een mooi msgbox die verteld dat ik het moet aanpassen, dat dan weer wel ;) Om het bestand te kunnen uploaden moet ik eerst even gaan kuizen, want de bedrijfsnaam komt er in voor en ik denk dat ik het moet vereenvoudigen naar slechts 1 werkblad, anders wordt het wel een heel groot bestand.
Johan
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2808
838F
Intel(R) HD Graphics 630 1024MB -
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
C:\ NTFS 118,01GB 44,78GB 8.079MB
AV: Avast Antivirus
FW: Windows Firewal Enabled: True
Office 2016

Offline Josc1965

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Je leert echt wat op "Oplossing.be"
    • Taxi Schurink
Re: Tijdsprobleempje
« Reactie #19 Gepost op: 16 november 2017, 10:54:55 »
Deze kan je ook nog proberen.

Chapeau :P Deze invoer accepteert louter cijfers en geeft direct een mededeling dat de invoer geen cijfer is en ook de 123 vertaald hij naar 00:01:23.

Ik Zou zeggen Dank jullie beide voor jullie geweldige hulp want als dit werkt dan gaan we niet verder zoeken.
Johan
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz 2808
838F
Intel(R) HD Graphics 630 1024MB -
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
C:\ NTFS 118,01GB 44,78GB 8.079MB
AV: Avast Antivirus
FW: Windows Firewal Enabled: True
Office 2016

 


www.combell.com