*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Klok werkt niet  (gelezen 773 keer)

Offline zeerover

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 406
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Klok werkt niet
« Gepost op: 24 november 2017, 18:11:26 »
Hallo

Mijn pc vista laat mij van de ene dag op de andere in de steek. Het uur dat verschijnt onderaan recht geeft de datum en het uur aan van 01 januari 2005.Ik weet wat hoe het komt. iK heb geprobeerd via instellingen datum en uur te wijzigen maar wanneer ik de pc later terug opstart krijg ik de zelfde melding.Ook de internet tijd syncroniseren heb ik uitgeschakeld maar geen resultaat. Ik vind dit enorm vervelend hoe kan ik dit herstellen
mvg en alvast bedankt
MS-7048 MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD, RADEON 9800 XT AGP (0x4E4A)AGP (0x4E4A), VISTA HOME PREMIUM, , , NL, Intel g31 supports intel core 2 Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 512 MB RAM, HDD:195 GB, NTFS, AVG, Internet Explorer 8.0, Outlook Express windouws live mail.Nero 7, office 2007

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.459
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Klok werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 24 november 2017, 19:57:16 »
Hallo zeerover,

als je uur en datum terug springen naar een oude datum bij een heropstart, dan is dit meestal te wijten aan een fout in het BIOS, waar de systeemtijd wordt bijgehouden als de PC zonder stroom gezet wordt. Het BIOS is het eerste geheugen van de PC, en bewaard de tijd en datum. Als de back-up batterij die het BIOS van stroom voorziet versleten is en niet meer goed werkt kan het BIOS zijn instellingen vergeten of resetten.

Ik vermoed daarom dat de fout verholpen wordt door de BIOS batterij te vervangen.
Dit is een afbeelding van de batterij:

:) SoftAid :)             

Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline zeerover

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 406
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Klok werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 24 november 2017, 21:32:59 »
Goede avond softaid bedankt voor de info. Jammer dat ik de foto van de batterij niet vind. Is dit gemakkelijk te vervangen want ik ben maar een leek in zulke dingen en waar kan ik die aankopen
Mvg
MS-7048 MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD, RADEON 9800 XT AGP (0x4E4A)AGP (0x4E4A), VISTA HOME PREMIUM, , , NL, Intel g31 supports intel core 2 Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 512 MB RAM, HDD:195 GB, NTFS, AVG, Internet Explorer 8.0, Outlook Express windouws live mail.Nero 7, office 2007

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.459
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Klok werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 24 november 2017, 21:52:38 »
Hallo zeerover,

de batterij heet een knopcel-batterij, het type staat er op, meestal een type CR 2032
Je vind deze in elke doe-he- zelf-zaak, electro handel en zeker in een PC-shop.
Ik kan niet garanderen dat de fout veroorzaakt wordt door de batterij, maar gezien de fout en de ouderdom van je moederbord durf ik er wel iets op te verwedden...

De foto staat in mijn bericht maar ik plaats ze hierbij nogmaals als afbeelding:



:) SoftAid :)             
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline zeerover

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 406
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Klok werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2017, 22:39:40 »
Hallo softAid
Bedank voor de gegevens. Ga eens gaan kijken of ik die batterij kan vinden. Ik denk dat ik die batterij wel zal vinden op de pc.
Nogmaals dank en prettig we
Mvg
Zerover
MS-7048 MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD, RADEON 9800 XT AGP (0x4E4A)AGP (0x4E4A), VISTA HOME PREMIUM, , , NL, Intel g31 supports intel core 2 Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 512 MB RAM, HDD:195 GB, NTFS, AVG, Internet Explorer 8.0, Outlook Express windouws live mail.Nero 7, office 2007

Offline zeerover

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 406
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Klok werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 26 november 2017, 15:25:35 »
Hallo SoftAid

Intussen de batterij gevonden en die kunnen plaatsen (was zeer gemakkelijk) en alles werkt weer normaal. Hopelijk blijft het zo. Nogmaals dank voor de prima info
mvg ;) 0:-)
MS-7048 MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD, RADEON 9800 XT AGP (0x4E4A)AGP (0x4E4A), VISTA HOME PREMIUM, , , NL, Intel g31 supports intel core 2 Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 512 MB RAM, HDD:195 GB, NTFS, AVG, Internet Explorer 8.0, Outlook Express windouws live mail.Nero 7, office 2007

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.459
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Klok werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 05 december 2017, 12:50:46 »
alles werkt weer normaal. Hopelijk blijft het zo.

Hallo zeerover,

Je kan weer even op beide oren slapen. Indien het euvel verholpen is met het vervangen van de batterij dan is dit weer in orde voor een jaar of 5 en mogelijk 10 jaar, maar zo lang zal je die desktop wel niet meer gebruiken. Problem solved.  ;D

Groeten,

:) SoftAid :)             
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

 


www.combell.com