*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Zie geen logo en of opstartmenu  (gelezen 2861 keer)

Offline JeanPierre

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 561
  • Geslacht: Man
  • Je bent nooit te oud om te leren!
Zie geen logo en of opstartmenu
« Gepost op: 21 april 2018, 16:53:17 »
Beste mensen,

Ja het is warm en ik vermoed dat niet iedereen voor z'n Pc zal zitten, maar toch.....

Ik heb weer wat voor, gisteren wilde ik een truc proberen van SoftAid om via F8 in veilige modus op te starten,
welnu, ik dacht eerst aan het ergste want er gebeurde niets, ettelijke keren geprobeerd met Del, met F2 maar niets gebeurde, tenzij een doorstart dat ging wel.

Deze morgen nog eens geprobeerd, monitor 1 (LG 27MP65) gaf weer geen Bios, en nu ook mijn tweede monitor aangezet,
en ja ik zag alles verschijnen op monitor twee (Samsung SyncMaster 2333HD), opstartlogo, via Del naar Bios en mijn twee opstart systemen.

Monitor 1 zit gekoppeld via HDMI en monitor 2 zit op DVI, tot een tijdje terug (want ik weet niet hoeveel dagen dit al is) had ik hier helemaal geen problemen mee.

Dan geprobeerd monitor 2 af te koppelen en op te starten met alleen monitor 1, en geen enkel probleem,
ik zag het Asus logo in kon in de Bios en ik kon kiezen welk systeem moest opstarten.

Daarna nr 2 weer aangekoppeld en weer niets op monitor 1, die geeft bij opstarten telkens de melding dat hij in power saving mode gaat omdat hij zogezegd geen signaal krijgt. Ik heb geprobeerd uit te vissen hoe ik deze moet uitschakelen maar vind het niet. Ik ben er ondertussen achter gekomen dat deze monitor ook niet van het beste is....

Zo er iemand hier ervaring mee zou hebben hoor ik graag zijn hulp of commentaar.

Met dank bij voorbaat,

Jean-Pierre.
Windows 10 Pro   NLD 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz 800, PRIME Z270-P
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095MB 1920 x 1080, NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 2 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 3 Model: WDC WD2003FZEX-00SRLA0
Geheugen 16 Gb
AV: Avast Free
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.948
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #1 Gepost op: 21 april 2018, 20:06:39 »
Hallo Jean-Pierre,

Heeft dit alles niets te maken hoe je monitors geconfigureerd zijn in (rechtsklik ik het bureaublad en kies "Schermresolutie")
je scherminstellingen.

Als je scherm 1 je hoofdscherm is (en je scherm 2 een uitbreiding van je hoofdscherm) dan zal Windows (of het BIOS?) scherm 2 kiezen als hoofdscherm als scherm 1 niet beschikbaar is (zoals bvb afgekoppeld).

Kijk de instellingen van scherm 1 en scherm 2 eens na, en hoe ze gedefinieerd zijn.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JeanPierre

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 561
  • Geslacht: Man
  • Je bent nooit te oud om te leren!
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #2 Gepost op: 21 april 2018, 20:30:55 »
Hey SoftAid, bedankt voor uw reactie,  ;)

Ja de LG (dus nr 1) is en staat ingesteld als nr 1 scherm en de Samsung als nr 2 maar bij de opstart krijgt scherm 1 blijkbaar geen signaal,
en gaat uiteraard dan scherm 2 als opstartscherm fungeren, maar eens opgestart gaat alles via scherm 1 (de LG).
En heel deze toestand is nieuw, want deze configuratie gebruik ik al jaren, met mijn vorige Pc en sinds Kerst ook met de nieuwe pc,
en nu ineens om welke domme reden dan weer ook, gebeurd dit.  :default_thumpdown:

Ik had me ook al voorgenomen de kabels te versteken, de LG via DVI en de Samsung via HDMI en zien wat er dan gebeurd,
maar ik wil eigenlijk weten of achterhalen wat er nu aan de hand is en waarom dit ook weer zo ineens gebeurd.

We zien wel, we gaan er deze avond ons hoofd niet meer over breken......  0:-)

Grts,
Jean-Pierre.
Windows 10 Pro   NLD 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz 800, PRIME Z270-P
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095MB 1920 x 1080, NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 2 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 3 Model: WDC WD2003FZEX-00SRLA0
Geheugen 16 Gb
AV: Avast Free
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.948
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #3 Gepost op: 21 april 2018, 20:54:30 »
Hallo jean-Pierre,

zijn deze problemen begonnen nadat je geprobeerd hebt om Bootscherm in te stellen, of tijdens een bezoek in het BIOS?

Kan het zijn dat er een verandering is gebracht in de instelling van je videokaart?

Staat je scherm 1 ook ingesteld als hoofdscherm?  Als je Schermresolutie bekijkt, dan moet er, als je scherm 14 selecteert, dan moet er staan: "Dit is momenteel je hoofdscherm". (zie bijlage)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JeanPierre

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 561
  • Geslacht: Man
  • Je bent nooit te oud om te leren!
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #4 Gepost op: 21 april 2018, 21:16:22 »
Ja SoftAid, dat weet ik dus niet, ik zit ook niet elke dag in de Bios of wat te knoeien als alles werkt en meestal duw ik de PC knop in en ga weg,
dus dan zie ik ook geen opstart, tot dan gisteren met het testje om in veilige modus te geraken, kwam ik er achter.....

Hierbij twee afbeeldingen over de instelling van de schermen, een via de instelling van NVidia en de ander via scherminstellingen, waarvan ik denk dat dit in orde is.

JP.
Windows 10 Pro   NLD 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz 800, PRIME Z270-P
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095MB 1920 x 1080, NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 2 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 3 Model: WDC WD2003FZEX-00SRLA0
Geheugen 16 Gb
AV: Avast Free
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.948
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #5 Gepost op: 21 april 2018, 22:53:35 »
Hallo Jean-Pierre,

die instellingen zien er inderdaad in orde uit.

Ik kan je voorlopig niet helpen. Een vraag plaatsen op nVidia Forum ?

:) SoftAid :)             


Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline JeanPierre

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 561
  • Geslacht: Man
  • Je bent nooit te oud om te leren!
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #6 Gepost op: 22 april 2018, 08:45:27 »
Goede morgen SoftAid,

Bedankt toch wel, en ik heb het dan maar op NVidia forum gezet, ben benieuwd, laat eventueel nog iets weten over het gevolg.

Grts en nog een prettige zondag.

Jean-Pierre.
Windows 10 Pro   NLD 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz 800, PRIME Z270-P
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095MB 1920 x 1080, NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 2 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 3 Model: WDC WD2003FZEX-00SRLA0
Geheugen 16 Gb
AV: Avast Free
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline JeanPierre

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 561
  • Geslacht: Man
  • Je bent nooit te oud om te leren!
Re: Zie geen logo en of opstartmenu
« Reactie #7 Gepost op: 24 april 2018, 10:46:35 »
Hey mensen, hier ben ik nog eens met een update.  8)

Het NVidea forum, ja wat moet ik daar van zeggen, ik wacht al twee dagen op één of andere reactie,
maar ja ik ben oplossing.be gewoon he en dat gaat meestal wat sneller.  0:-)

Dus met andere woorden, voor monitor 1 heb ik nog een HDMI kabeltje gekocht die ik dan via een adapter in de DVI uitgang heb gestoken,
en monitor 2 gewoon via de HDMI uitgang, en nu is het probleem opgelost (hoop ik).  :thumbsup:

Ik had misschien de Bios kunnen resetten door het batterijtje even te verwijderen, maar dan moet ik daar weer alles instellen....

En ik heb toch m'n bedenking of de Bios de GPU uitgang regelt, maar swat voorlopig hou ik het zo.  :)

Grts,

Jean-Pierre.
Windows 10 Pro   NLD 64bit, Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz 800, PRIME Z270-P
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095MB 1920 x 1080, NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 2 Model: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Nr: 3 Model: WDC WD2003FZEX-00SRLA0
Geheugen 16 Gb
AV: Avast Free
FW: Windows Firewal Enabled: True

 


www.combell.com