*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: LinkSys WRT610N achter Telenet  (gelezen 1666 keer)

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
LinkSys WRT610N achter Telenet
« Gepost op: 28 februari 2018, 18:53:36 »
Goeienavond,
Mijn excuses als het geval nog al eens is voorgekomen.
Er is een telenet-modem (die ik in hetzelfde huis) van de buur mag gebruiken.
Nu heb ik een LINKSYS WRT610N in mijn plaats gezet...verbonden met utp van de Telenetmodem...in één van de blauwe poorten van de Linksys...beveiligd met een wachtwoord.
Er is voldoende signaal.
Ik zie op mijn lap (win7) de verbinding linksys én linksys-media verschijnen.
De ene keer neemt hij Linksys...de andere keer Linksys -media...Soms heb ik internet op mijn lap...soms ook verbinding maar geen internet...
Een raadsel...
(dien ik op de Linksys router DHPC uit te zetten? Of nog andere zaken in te stellen???
Een lastige klant!!!
Bedankt op voorhand
René
« Laatst bewerkt op: 27 mei 2018, 19:17:59 door SoftAid »
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.949
  • Geslacht: Man
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #1 Gepost op: 02 maart 2018, 00:33:01 »
Beste Reneke,

DHCP moet je altijd uitzetten want er kan maar 1 actieve router zijn.

Wil je simpel houden dan kan je doen zoals in afbeelding.
(voor mensen van Proximus of Scarlet kan je derde cijfer o veranderen in 1 dus 192.168.1.1 en 192.168.1.117)

Het kan zijn dat uw model alleen access-point kan instellen dan kan je op dezelfde manier doen.

In de afbeelding ziet je 192.168.0.117 en dat dien je in de toekomst op te geven in uw browser als je naar uw router wilt gaan en niet 192.168.1.1

Wil je uw eigen netwerk dan kan dat ook maar dan moet je iets meer doen en uiteraard ook DCHP aanzetten in Lokaal netwerk.
In dat geval geeft je 172.30.2.1 als IP adres en range tot 172.30.2.245
Maar in dat geval kan je best ook subnetmasker op 255.255.0.0 zetten anders kan uw gebuur uw netwerk zien.

Groetjes

Stegisoft




« Laatst bewerkt op: 02 maart 2018, 11:57:41 door Stegisoft »
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #2 Gepost op: 02 maart 2018, 09:01:51 »
Morning,

Bedankt voor de info...doen we zo..

Grtz
René
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #3 Gepost op: 02 maart 2018, 17:57:39 »
Hallo,

Zo heb ik de instellingen gedaan...

Wat dien ik nog eventueel te wijzigen?
Zie bijvoegsel.

Bedankt op voorhand.

René
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.949
  • Geslacht: Man
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #4 Gepost op: 03 maart 2018, 00:03:27 »
Dag Reneke,

Bovenaan ziet je automatisch configuratie DCHP veranderen in vaste IP adres en zo doen zoals beschreven.
Onderaan ziet je DCHP server en dat moet je uitschakelen.

Opslaan en dan cisco (Linksys) opnieuw opstarten.
Nu moet wel nog iets testen
Het kan zijn dat je netwerkkabel van modem naar cisco (Linksys) hetzij aparte poort ofwel in vrije poort moet insteken.
Ik dacht in uw geval vrije poort maar ik ben niet zeker in uw geval want ik heb ook een Linksys router maar die staat in de kast.

Ik zou wel uw eigen draadloos SSID naam geven anders zit je soms bij uw geburen als je draadloos verbinding doet indien beiden dezelfde SSID naam hebben.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #5 Gepost op: 03 maart 2018, 10:23:34 »
Morning,

Cisco-Verbinding Wifi werkt perfect.
Net zo gezet als uw schermafbeelding.

Wel geraak ik nu niet meer op de INSTELLINGEN.

192.168.1.1
of 192.168.0.1
of 192.168.0.167 gebruiken lukt niet...

PC terug opstarten???
Router terug opstarten???

Grtz.

René :) en  :(
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.949
  • Geslacht: Man
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #6 Gepost op: 03 maart 2018, 11:11:24 »
Dag Reneke,

Alleen gebruiken in geval van nood
192.168.1.1 werkt alleen als je rechtstreeks werkt met Linksys zonder internet.
Bijvoorbeeld met netwerkkabel naar Linksys.
Of na reset.
Wil je draadloos naar Linksys om 192.168.1.1 in uw browser dan moet je in de instelling aanpassen.
Netwerkcentrum / adapterinstelling wijzigen / met de rechtermuisknop op draadloos en dan eigenschappen. Klik op TCP/IPv4 en dan eigenschappen en invullen zoals afbeelding.
Ben je klaar instellen dan afbeelding terug op automatisch zetten.
Zoals afbeelding kan je ook uw pc een vaste IP adres geven maar dan moet je 192.168.0.1 invullen i.p.v. 192.168.1.1 (Proximus en Scarlet klanten kunnen dit ook doen om vaste IP adres te hebben maar voor rechtsstreeks verbinding met Cisco zal je de modem/router van Proximus / Scarlet moeten uitschakelen)


Standaard naar Cisco Linksys

Als je 192.168.0.117 als vaste IP adres had gegeven dan moet je ook 192.168.0.117 in uw browser geven.
Best IP adres op schrijven of opslaan in kladblok of zo.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #7 Gepost op: 03 maart 2018, 11:21:53 »
Bedankt...Het protocol had ik niet gewijzigd...
Grtz

René :)
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline Stegisoft

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.949
  • Geslacht: Man
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #8 Gepost op: 03 maart 2018, 11:29:52 »
Dag Reneke,

Procotol is alleen nodig ingeval van vaste IP adres of nood.

Veel plezier mee.

Nota: moest je soms geen internet hebben:
Gewoon modem/router opnieuw opstarten en dan Linksys
Indien dan niet werkt is meestal extern probleem maar dat kan je zien aan de lampjes van modem/router.

Groetjes

Stegisoft
Windows 10 64 bits
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
Samsung SSD 850 PRO 512GB - Samsung SSD 850 EVO 500GB
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline RENEKE

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 148
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: LinkSys WRT610N achter Telenet
« Reactie #9 Gepost op: 03 maart 2018, 11:48:02 »
Merciekes...toffe hulplijn! \°/
Windows 10 Home   NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz 1600
CM6630_CM6730_CM6830.
NVIDIA GeForce GT 640  2048MB 1920 x 1080
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 2 Model: Hitachi HDS721010DLE630 ATA Device
Nr: 3 Model: Generic- Multi-Card USB Device
C:\ NTFS 238,03GB 189,15GB 8 175MB
FW: Windows Firewal Enabled: True

 


www.combell.com