*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Schermresolutie  (gelezen 8116 keer)

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.056
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Schermresolutie
« Reactie #15 Gepost op: 06 oktober 2018, 21:10:39 »
Brigitte,

heeft het nog nut om eerst Win 7 te installeren of te herstellen. De aankoop van Win 10 laat je toe een volledig nieuwe "schone" installatie te maken van deze Windows. Als je enkel zorgt voor het veilig stellen van AL je persoonlijke gegevens raad ik toch aan Windows 10 als nieuwe installatie te installeren. Je C:\ met Win 7 wordt automatisch geformatteerd bi die optie.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #16 Gepost op: 06 oktober 2018, 21:42:37 »
Tja, dacht  voor het geval er iets misloopt,
Ok, eigenlijk nog een vraagje,  de link die ik  gekregen heb, op dvd zetten en wat dan best

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.056
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Schermresolutie
« Reactie #17 Gepost op: 06 oktober 2018, 21:55:54 »
Tja, dacht  voor het geval er iets misloopt,
Als... er iets mis loopt, waarom zou je dan wel terug kunnen naar Windows 7 ?
En je kan Windows 7 sowieso terug installeren vanaf een installatiebestand, je hebt een code.
Als je hardware niet compatibel is met Windows 10, dan voert deze de installatie zelfs niet uit.

Ok, eigenlijk nog een vraagje,  de link die ik  gekregen heb, op dvd zetten en wat dan best
Dan start je de DVD op (setup.exe ) en dan start de installatie van Windows 10, simpel.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline spyder

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 5.248
  • PC probleem zit meestal tussen scherm en rugleun
Re: Schermresolutie
« Reactie #18 Gepost op: 07 oktober 2018, 13:30:32 »
Hallo Brigitte,

Je intenties zijn ok, maar ik zou je aanraden je volgorde aan te passen.  ;)

Maak EERST een backup van al je gegevens (mails, foto's, documenten, muziek,...... ) , en ga pas DAARNA aan de slag met een complete herinstallatie.
Als je eerst je systeem zou herinstalleren, wist deze ALLE gegevens van je huidige partitie en ben je alles kwijt.

groetjes
Windows 7 Ultimate Unknow NLD
Intel(R) Core(TM) i7 CPU         870  @ 2.93GHz 2934
P7P55D-E PRO
NVIDIA GeForce GTX 470 1280MB 1680 x 1050
HD 1 : INTEL SSDSA2M080G2GC (80GB)
HD 2 : ST31500341AS (1,5TB)
HD 3 : ST320006 41AS (2TB)
browser: Maxthon  mail:Thunderbird AV: Bitdefender
Scarlet user

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #19 Gepost op: 08 oktober 2018, 11:42:00 »
Het lukt van geen kanten, aan mijn laptop ligt het niet.  Heb dus al via de aankooplink geprobeerd,  moet altijd media programma  laden, station inmiddels meerdere keren op laptop.  Vanmorgen was hij goed bezig, heeft wel lang geduurd, 3u nog.  Om dan te zeggen installatie is mislukt , dus van win10. 

Andere suggesties?  Anders ik mijn laptop niet via een opdracht helemaal  leegmaken.   Wist vroeger hoe dit moest maar daar ben ik al een tijd uit en weet het niet meer.   Heb al veel gegoogeld, maar er is zoveel , zie de bomen door het bos niet meer  ::)

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.056
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Schermresolutie
« Reactie #20 Gepost op: 08 oktober 2018, 13:29:17 »
Hallo Brigitte,

geef even een lijstje in chronologische volgorde van wat je gedaan hebt.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #21 Gepost op: 08 oktober 2018, 14:19:02 »
Dus had link win10 home + iso bestand op schijf
De link gekopieerd naar dvd

Geprobeerd met de link gekregen via Gmail.   Ben gekomen tot installeren hulpprogramma media, heeft nog naar updates gezocht, maar kreeg uiteindelijk de boodschap,  installatie  mislukt

Idem via dvd.

Dus het start allemaal wel maar wordt niet voltooid, laat ons zeggen

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.056
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Schermresolutie
« Reactie #22 Gepost op: 08 oktober 2018, 14:42:32 »
Hallo Brigitte,

Dus had link win10 home + iso bestand op schijf
De link gekopieerd naar dvd
De link moet je niet naar de DVD kopiŽren, je moet het ISO-bestand uitpakken (Branden ALS ISO) naar je DVD.
Geprobeerd met de link gekregen via Gmail.   Ben gekomen tot installeren hulpprogramma media, heeft nog naar updates gezocht, maar kreeg uiteindelijk de boodschap,  installatie  mislukt
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ga naar deze site: Hulpprogramma
Klik op het PLUS-teken voor de tekst: Het hulpprogramma voor het maken van installatiemedia (.....)
Lees de hele tekst aandachtig door.
Een lege USB-stick van 8 GB of meer heeft de voorkeur.

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #23 Gepost op: 12 oktober 2018, 18:45:54 »
Het lijkt te lukken , dus nieuwe installatie van  Windows  10.  Zit nu op,scherm "Uw apparaat wordt vernieuwd ".

Als het " moest " gelukt zijn, wat raden jullie aan

* ik had de betaalde versie  van AVG, deze opnieuw installeren?  Andere, betere ideeŽn?
* opnieuw adwmalware installeren?

Wil gewoon  dat de beveiliging goed in orde is, aangezien met de  laptop onze betalingen worden gedaan.

En, indien nog andere suggesties,  altijd welkom  :D


Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.056
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Schermresolutie
« Reactie #24 Gepost op: 12 oktober 2018, 19:16:36 »
Hallo Brigitte,

hopelijk komt je installatie van Windows 10 in orde.

Wat virusscanner betreft, AVG staat zeer goed genoteerd (2 de beste denk ik), dus daar moet je niet aan twijfelen.

De enige suggestie is: voorzichtig zijn, in het bijzonder met het openen van email, en het klikken op links op websites.
Vertrouw je het niet, doe het dan niet...

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #25 Gepost op: 12 oktober 2018, 20:40:58 »
Och, de miserie begint al, kan windows niet activeren.  Heb het dus al 3x geprobeerd,  foutcode 0x803fa067

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.056
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Schermresolutie
« Reactie #26 Gepost op: 12 oktober 2018, 20:56:26 »
Hallo Brigitte,

waar gaat het mis? Met het ingeven van de (xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx) code?

Graag meer uitleg.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #27 Gepost op: 12 oktober 2018, 21:07:35 »
Wel ja, even ging het goed, kon chrome instellen voor mijn man (is zijn laptop) en daarna gegon het van Windows is niet geactiveerd.  Ben nog zo niet thuis in win10 maar vond wel hoe ik het moest activeren,  maar niks , altijd die foutcode

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #28 Gepost op: 12 oktober 2018, 21:13:10 »
Ik zou hem gewoon de winkel binnendoen,  mijn laptop hŤ,  niet mijn man, maar die is daar zo tegen, nochtans kan ik al zijn exelbestanden er afgooien  , op usb zetten,  ga niet langer mijn tijd insteken hoor.  Elke vrije moment  ben ik hier nu ook mee bezig, ben nu ook geen digibeet, of hoe zeggen ze dat, maar te veel is te veel, wordt er onnozel van

Offline Brigitte

  • Lid
  • *
  • Berichten: 35
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: Schermresolutie
« Reactie #29 Gepost op: 12 oktober 2018, 21:21:55 »
Eens uitgezet, duurt ook lang, op,het werk start hij onmiddellijk  op,

Sorry voor  mijn vele vragen,

 


www.combell.com