*

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Recent

Auteur Topic: Zelfde koptekst in verschillende documenten invoegen  (gelezen 2317 keer)

Offline guy8780

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 162
  • alles kan beter
Zelfde koptekst in verschillende documenten invoegen
« Gepost op: 16 mei 2017, 13:59:45 »
In een paar honderd documenten zou dezelfde koptekst moeten komen. Is er één of andere manier om het vlugger te laten verlopen dan ieder document te openen, koptekst openen, plakken, terug sluiten enz.

Blijkbaar zou dat mogelijk zijn via een programmaatje. Iemand weet van dergelijk programma? Bij voorkeur freeware.

Guy
GWindows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz 3301
1497
mv video hook driver2 0MB 1920 x 1080
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ST500DM002-1BD142 ATA Device
C:\ NTFS 465,76GB 397,79GB 8.081MB
AV: Geen antivirus geïnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.347
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Zelfde koptekst in verschillende documenten invoegen
« Reactie #1 Gepost op: 16 mei 2017, 16:24:39 »
Guy8780,

Dat is mogelijk te doen via een Word-VBA-macro.

Het openen van de bestanden is echter een probleem indien deze geen naamstructuur hebben zoals Codes_0001.doc  (of ***.docx)
Kan je even meegeven of dit het geval is of niet.

Er is hier zeker iemand die al macro's geschreven heeft voor Word, alhoewel dat daar minder vaak wordt toegepast dan in Excel.
Anders durf ik er mij zelf aan wagen....  0:-)

Groeten,

:) SoftAid :)             

Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline guy8780

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 162
  • alles kan beter
Re: Zelfde koptekst in verschillende documenten invoegen
« Reactie #2 Gepost op: 16 mei 2017, 16:43:10 »
Softaid
Met naamstructuur bedoel je dat er een uniformiteit in de naam zit. Dit is niet het geval. Het zijn allemaal doc documenten maar de lengte van de naam verschilt van document tot document.
Guy
GWindows 7 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-2500 CPU @ 3.30GHz 3301
1497
mv video hook driver2 0MB 1920 x 1080
High Definition Audio-apparaat
Nr: 1 Model: ST500DM002-1BD142 ATA Device
C:\ NTFS 465,76GB 397,79GB 8.081MB
AV: Geen antivirus geïnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Globale Moderator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 16.347
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Zelfde koptekst in verschillende documenten invoegen
« Reactie #3 Gepost op: 16 mei 2017, 17:06:10 »
Hallo Guy,

mogen de documentnamen veranderd worden naar een uniforme naamstructuur.

Er bestaan tooltjes om namen van alle bestanden in een map te hernoemen naar bvb sosia1.docx, sosia2.docx, sosia3.dotx... enzovoort.

Als dat mag, dan kan je er een macro op schrijven.

:) SoftAid :)             
Vul je systeemgegevens in: (Klik hier!)

GIGABYTE P67A-UD4-B3 - Intel(R)Core(TM) i7-2600 CPU@3.4GHz
Kingston - 8 GB 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
EVGA GeForce GTS450 1GB
1- KINGSTON V300 SSD 240 GB 
2- OCZ Vertex III  SATA SSD 3 120 GB
3- WDC SATA 1TB
4- Externe 2TB
2 x SM2443BW/24" LCD 1920X1200 DV
Win 7 PRO SP1 64-bit NL
Office 2007 + 2003 NL SP3   WLM   Chrome
AVAST

Offline pitufo

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 479
  • Geslacht: Man
Re: Zelfde koptekst in verschillende documenten invoegen
« Reactie #4 Gepost op: 17 mei 2017, 08:09:27 »
Hallo SoftAid,

Zomaar een ideetje : veel Word-macro's heb ik ook nog niet geschreven, maar ik denk dat als TS een lijst van alle bestanden maakt met het goede oude dir-commando en de uitvoer in een tekstbestandje zet (dir > lijst), dan kunnen de bestanden vanuit je macro één voor één worden ingelezen ("open <bestandsnaam> for input as #1") om er de nodige aanpassingen in te doen. Dan vermijd je alvast om de bestandnamen te moeten wijzigen.
Hopelijk kom je hier al verder mee.

Groetjes,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

 


www.combell.com