Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch in pc installeren  (gelezen 2282 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch in pc installeren
« Gepost op: 26 september 2020, 20:05:48 »
Hi guys,

Ik heb een nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch gekocht en ik wil deze installeren op mijn HP Envy Al-In-One pc .
Maar ik weet niet precies hoe dat moet.
Ik heb reeds de SSD verbonden met de pc door deze aan te sluiten met een usb/sata kabel.
Dan zie je in "Schijfbeheer" dat de SSD als "tweede schijf" wordt aangeduid en kan je kiezen voor "Eenvoudige Volume".
Daarna moet je de SSD  initialiseren en formatteren naar NTFS en moet je kiezen tussen MBR of GPT.
Doordat de SSD is aangesloten op de pc met een usb/sata kabel wordt deze als "tweede schijf" aangeduid.
Maar..... ik wil de oude harde schijf klonen naar de nieuwe SSD en deze dan als "eerste schijf" laten opstarten.
Dus denk ik dat ik eerst de oude harde schijf moet verwijderen en de nieuwe SSD in de pc plaatsen, voor dat ik de bewerkingen die nodig zijn voor de nieuwe SSD kan uitvoeren.
Dan pas zal de SSD als eerste schijf worden aangeduid. En is het juist als de SSDMX500 GB wordt aangeduid als GPT ?
Is dit juist?
Graag uw advies hierover.
grtz,
slavik   :rolleyes:

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: Nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch in pc installeren
« Reactie #1 Gepost op: 26 september 2020, 20:11:19 »
Ik ben vergeten om te melden dat deze vraag ook op het forum Helpmij.nl is gesteld. Vermits ik een snel antwoord wil omdat de SSD moet geďnstalleerd zijn voor a.s.  maandag dat mijn zoon weer naar zijn beschutte woning gaat. Want dan moet de pc die nu bij mij thuis staat, weer gebracht worden naar de beschutte woning waar hij verblijft.
Grtz,
nando

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.436
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch in pc installeren
« Reactie #2 Gepost op: 26 september 2020, 21:14:18 »
Hallo nando,

als het snel moet gaan (morgen is het al maandag, en dus te laat) dit:

Om je HDD te clonen naar je SSD kan je dit doen met Image-software (zoals EaseUS ToDo Backup).

Probleem is of Windows 10 je nieuwe SSD gaat aanvaarden gezien je een hardware aanpassing doet, en dit, zeker bij Windows 10) niet altijd aanvaartd wordt. Om je HDD te vervangen door de SSD zal je mogelijk contact moeten doen met Microsoft Belux, die de problemen met hardware aanpassingen regelt. Ze geven je dan meestal een nieuwe activatie code.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline nando

  • Lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Meisje uit het Noorden
Re: Nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch in pc installeren
« Reactie #3 Gepost op: 26 september 2020, 22:45:18 »
Aan SoftAid,
Thanks. Ja je hebt voorzeker gelijk. Ik weet het niet zeker omdat ik in het verleden alleen een nieuwe activatiecode moest aanvragen, nadat na de aankoop van een nieuwe laptop deze niet werkte na de eerste week. De leverancier heeft dan een nieuw moederbord geplaatst en alles werkte weer normaal, maar mijn aangekochte Windows 10 was niet meer geactiveerd. Ik weet dus niet of deze werkwijze ook van toepassing is bij het vervangen van een oude harde schijf door een nieuw ssd. Indien dit zo is en er nu oneindig veel nieuwe ssd 's worden gekocht voor het vervangen van de oude trage harddisk, zou ik het toch zeer raar vinden dat Microsoft Windows deze praktijk nog gebruikt. Dus afwachten wat het wordt. Kan de nieuwe SSD als die in de pc is geplaatst, door het Acronis  kloonprogramma worden gereed gemaakt voor de installatie in de pc, dus een "Eenvoudige volume aanmaken, initialiseren en formatteren NTFS en de gpt  aanduiden en deze SSD actief maken en primair? Want als ik dit doe als de nieuwe SSD aangesloten is met de usb/sata kabel wordt deze als "tweede schijf" aangeduid in "Schijfbeheer." Dus de oude harddisk moet zijn verwijderd opdat de SSD als "eerste harde schijf" wordt aangeduid. Dit is heel belangrijk voor het opstarten van de nieuwe SSD.   Want in de uefi of bios staat de oude harde schijf als "eerste schijf" aangeduid. Dus zal de pc proberen opstarten van de eerste schijf  terwijl die niet meer in de pc zit. Wat is uw mening hierover 
Grtz,
nando    ::)




Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.436
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Nieuwe Crucial SSDMX500 GB 2,5 inch in pc installeren
« Reactie #4 Gepost op: 27 september 2020, 10:30:40 »
Hallo nando,

je redeneringen kloppen bijna allemaal.

Het is wel mogelijk (maar niet zeker) dat Windows 10 zal vallen over de vervanging van de HDD door een ander toestel (SSD). Maar eens de SSD geďnstalleerd kan je werken met die Windows 10, en heb je tijd om Belux te contacteren voor een nieuwe code.

Wat het BIOS betreft: het BIOS kijkt bij het opstarten welke hardware aanwezig is. Als je de HDD gekloont hebt, en de HDD vervangt door de SSD, dan zal het BIOS bij opstart de SSD zien, en deze bescvhouwen als "Eerste Harde Schijf", en vanaf deze opstarten.

Daar moet je niets handmatig aan veranderen, dat doet het BIOS automatisch.

Mislukt de opstart via de SSD (en krijg je Windows niet opgestart) dan kan je de HDD nog steeds terug aansluiten in plaats van de SSD, en deze zal opstarten alsof ze er nooit uitgeweest is.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 233
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

 


www.combell.com