Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Notebook  (gelezen 1338 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Dutch

  • Lid
  • *
  • Berichten: 86
  • De Oplossing!
Notebook
« Gepost op: 22 november 2004, 12:32:09 »
Ik ben van plan om een notebook te kopen, Waar moet ik op letten , Wat is de snellste . Het liefst een videokaart met 128 mb grafisch geheugen .Zijn er losse onderdelen zoals videokaarten te koop. Ik heb geen idee waar ik op moet letten. ???
Dell Inc., GeForce Go 6800, Windows XP Prof (Retestrak) SP2, Intel(R) Pentium(R) M processor 1.86GHz, 1024 MB RAM,

Offline StriKe

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 4.647
  • Geslacht: Man
Re:Notebook
« Reactie #1 Gepost op: 28 januari 2005, 18:34:15 »
Hallo,

Waar je bij een laptop vooral moet op letten is het volgende:

- Welk soort processor.
Instel heeft bijvoorbeeld een speciale reeks processoren die speciaal is ontworpen voor notebooks. Die hebben het grote voordeel dat ze heel wat minder stroom verbruiken, waardoor je dus langer kan werken op je laptop zonder dat je deze van stroom hoeft te voorzien.

Een twee aandachtspunt moet uitgaan naar de grafische kaart: in heel wat gevallen is het zo dat het geheugen van deze kaart gedeeld moet worden met het gewoon werkgeheugen, dat scheelt hem natuurlijk heel wat in de prestaties van je notebook. Probeer een grafische kaart met geheel onafhankelijk geheugen te nemen.

Verder gelden zowat 'dezelfde specificaties' als voor een desktop: je mag de laatste maanden gerust zeggen (vind ik toch) dat de notebooks nauwelijks nog onder hoeven te doen voor desktops als het aankomt op specificaties.

Een laptop zelf in elkaar steken zou ik niet doen, 'k weet zelfs niet eens of dat tot de mogelijkheden behoort.

Groeten,
StriKe
0T5326 Dell Computer Corporation, GeForce FX Go5200, Windows XP, Prof, SP2, NL, Mobile Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz, 512 MB RAM, HDD:97 GB, NTFS, AVG Anti-Virus, Kerio Personal Firewall, Firefox 2.0, The Bat!

 


www.combell.com