Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Ram upgrade  (gelezen 8584 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline gedeon

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.162
  • Geslacht: Man
  • Ambassador der onwetendheid
Ram upgrade
« Gepost op: 02 augustus 2020, 14:56:42 »
hello,
ik heb een computer HP EliteDesk 800 G1 SFF met specificaties in bijlages.
ik wil graag mijn Ram upgrade, maar krijg ik tevens bericht dat er iets scheelt met de RAM en wordt het maar 4 GB aanvaard.
Pc werdt aangekocht met Win 7 , dat ik vervangen heb met Win 10 64 Pro ,dat helemaal up to date is .
PC werdt geleverd met 2 x AS int DDR3 2GB -1333 Mhz
Ik wilde upgrade naar 2 x 4GB Fury HyperX DDR3 1600 CL10 240, maar er wordt maar een aanvaard, de pc draait nu met deze.
Ik heb ook deze geprobeerd , kit van 2 1.5 V Kingston, 2 x 8GB PC3- 12800 CL11 240 Pin UDImm, maar ook niets.
IOk wil vermelden dat er niets is aan de geheugen, ik kan ze wisselen met elkaar , maar er wordt maar 4 GB aanvaard , meer niet....
Moederbord steunt 64 Bits, processor ook, ik mag tot 32 GB upgrade (onnodig !), maar geen 2x Fury wordt aanvaardt, maar een enkele (4GB) , ik mag ze wisselen, doe er niet toe..... Iemand raad ?? Bedankt  :(
,
« Laatst bewerkt op: 05 augustus 2020, 21:48:52 door gedeon »
HP EliteDesk 800G1 SSF, I5 4570 CPU 3.2 GHz , , Windows10 PRO 64Bit  Windows Defender
SSD Samsung 850 EVO 250 GB, HDD Seagate 500GB Sata3, 2 x 8GB Kingston PC3 12800 CL11 240 UDIMM + 2 x 4 GB DDR3- 1600 CL10 240 HyperX

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Ram upgrade
« Reactie #1 Gepost op: 02 augustus 2020, 16:42:11 »
Hallo Gedeon,

het is niet onbeleefd bedoeld, maar voor alle zekerheid:
Je steekt beide RAM modules toch in dezelfde kleur sleuf ?. Bij één paar steeds de 2 zwarte gebruiken.
Als je één witte en één zwarte gebruikt dan herkent het BIOS slechts 1 latje (die in de zwarte).

Maar ik veronderstel dat je daar ook van op de hoogte bent.
Mogelijk (maar ik betwijfel het) is er een instelling in je BIOS om meer dan 4 GB toe te laten?

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.267
  • Geslacht: Man
Re: Ram upgrade
« Reactie #2 Gepost op: 02 augustus 2020, 22:28:56 »
Hey Gedeon,

Ik denk dat je uw bios moet upgraden (klik)

Het heeft te maken met Intel microcode 0x28

Groetjes

Stegisoft



Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline gedeon

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.162
  • Geslacht: Man
  • Ambassador der onwetendheid
Re: Ram upgrade
« Reactie #3 Gepost op: 03 augustus 2020, 18:35:52 »
Bedankt allebei voor jullie snelle antwoord.
 @ Stegisoft :Ik ben net begonnen met de update de Bios , dank u wel voor de tip, het is prima afgelopen .

Nu ga ik de geheugen uitbreiden.
@ SoftAid, zijn die wel geschikt voor deze computer :   kit van 2 x 1.5 V Kingston, 2 x 8GB PC3- 12800 CL11 240 Pin UDImm ?
« Laatst bewerkt op: 03 augustus 2020, 18:50:01 door gedeon »
HP EliteDesk 800G1 SSF, I5 4570 CPU 3.2 GHz , , Windows10 PRO 64Bit  Windows Defender
SSD Samsung 850 EVO 250 GB, HDD Seagate 500GB Sata3, 2 x 8GB Kingston PC3 12800 CL11 240 UDIMM + 2 x 4 GB DDR3- 1600 CL10 240 HyperX

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 194
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
Re: Ram upgrade
« Reactie #4 Gepost op: 03 augustus 2020, 21:18:55 »
Volgens mij is "DDR3 1600" niet hetzelfde als "PC3 12800" ...qua specs.
Maar ik las dat je er ook nog andere hebt, die wel gelijk waren ... best met die eerst proberen.
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

Philip

Offline gedeon

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.162
  • Geslacht: Man
  • Ambassador der onwetendheid
Re: Ram upgrade
« Reactie #5 Gepost op: 03 augustus 2020, 21:26:23 »
Toch wel volgens specificaties ??
HP EliteDesk 800G1 SSF, I5 4570 CPU 3.2 GHz , , Windows10 PRO 64Bit  Windows Defender
SSD Samsung 850 EVO 250 GB, HDD Seagate 500GB Sata3, 2 x 8GB Kingston PC3 12800 CL11 240 UDIMM + 2 x 4 GB DDR3- 1600 CL10 240 HyperX

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 194
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
Re: Ram upgrade
« Reactie #6 Gepost op: 03 augustus 2020, 21:29:04 »
Mooi... dan heb je keuze... maar zeker NIET mengen.
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

Philip

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.267
  • Geslacht: Man
Re: Ram upgrade
« Reactie #7 Gepost op: 03 augustus 2020, 22:48:22 »
Ik weet niet of je geheugen kan teruggeven.
Maar bij Kingston (klik) wordt een ander geheugen voorgesteld dat zeker compatibel is met uw moederbord.

Groetjes

Stegisoft
Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline gedeon

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.162
  • Geslacht: Man
  • Ambassador der onwetendheid
Re: Ram upgrade
« Reactie #8 Gepost op: 05 augustus 2020, 21:47:26 »
Tja......ik durf het niet te vertellen.... :'( :'(
De computer draait nu met kit 2 x 8 GB Kingston,  beschrijvingen op vorige post.

Oorzaak van de ellende.... :-[ :-[ :-[ :-[  : met een muis en typboard wireless kan je die verdomde F1 niet actionneren.... :glare: :glare:
Dus, typboard met USB en alles opgelost.
Ja ik word 62 en ......zonder commentaar verder.
Een les in eenvoudigheid.
Bedankt aan iedereen voor de geduld en hulp.
 0:-) 0:-) 0:-) 8) 8)
HP EliteDesk 800G1 SSF, I5 4570 CPU 3.2 GHz , , Windows10 PRO 64Bit  Windows Defender
SSD Samsung 850 EVO 250 GB, HDD Seagate 500GB Sata3, 2 x 8GB Kingston PC3 12800 CL11 240 UDIMM + 2 x 4 GB DDR3- 1600 CL10 240 HyperX

Offline gedeon

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.162
  • Geslacht: Man
  • Ambassador der onwetendheid
Re: Ram upgrade
« Reactie #9 Gepost op: 08 augustus 2020, 16:38:26 »
Ik kom terug want de fout zat niet op mijn toetsenbord ....Het was te gemakkelijk hé!!! maar ,en corrigeert mij als het fout is , de oplossing was even eenvoudig.
Na dat ik mijn Ram geheugen veranderd heb, ga ik dus ,tokkelende, in BIOS via F10, en dan ga ik naar "specificaties" of iets gelijknamige . Ik kijk als het geheugen wel herkend is, maar dan, en ik deed het vroeger niet, ga ik naar "wijzigingen opslaan en afsluiten ". Nadien krijg ik het scherm met "er is een wijziging in het geheugen blablablabla , en hier kan ik eindelijk F1 drukken. Dan start mijn Windows terug , met de herkende geheugen.
Die stap in Bios wordt nergens niet beschrijft .....
Ben ik mis ?
Het functioneert nu. 0:-)
HP EliteDesk 800G1 SSF, I5 4570 CPU 3.2 GHz , , Windows10 PRO 64Bit  Windows Defender
SSD Samsung 850 EVO 250 GB, HDD Seagate 500GB Sata3, 2 x 8GB Kingston PC3 12800 CL11 240 UDIMM + 2 x 4 GB DDR3- 1600 CL10 240 HyperX

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.324
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Ram upgrade
« Reactie #10 Gepost op: 08 augustus 2020, 18:01:35 »
Hallo Gedion,

ik heb de instelling in het BIOS al aangemerkt in mijn eerste reactie, maar omdat elke BIOS weer anders is kon ik er niet veel over uitbreiden. Maar het is dus (klaarblijkelijk ) wel degelijk een BIOS-instelling die het juist herkennen van je RAM verhinderde.

Alles in orde, zoveel te beter  :thumbsup:

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline gedeon

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.162
  • Geslacht: Man
  • Ambassador der onwetendheid
Re: Ram upgrade
« Reactie #11 Gepost op: 08 augustus 2020, 18:20:41 »
Inderdaad, maar je moest erop vallen ... en ik had nooit gedacht dat het alleen was "Wijzigingen opslaan en afsluiten" omdat , op dit moment, kreeg ik geen foutmelding of iets in die aard , behalve den tuuuuuuut natuurllijk !!
Tot ziens.
HP EliteDesk 800G1 SSF, I5 4570 CPU 3.2 GHz , , Windows10 PRO 64Bit  Windows Defender
SSD Samsung 850 EVO 250 GB, HDD Seagate 500GB Sata3, 2 x 8GB Kingston PC3 12800 CL11 240 UDIMM + 2 x 4 GB DDR3- 1600 CL10 240 HyperX

 


www.combell.com