Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: beveiligen  (gelezen 2327 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline feestploegske

  • Lid
  • *
  • Berichten: 30
  • Only the lonely
beveiligen
« Gepost op: 22 maart 2002, 01:12:31 »
Ik heb een database gemaakt in Access2000, die bestaat onder andere uit een aantal formulieren, die bediend worden door een knoppen op het schakelbord-formulier. Nu zou ik willen dat ik deze formulieren zou kan instellen, dat ik als beheerder aanpassingen kan maken, maar andere gebruikers niet (ik heb wel een paswoord geplaatst voor het openen van de database, maar dat is niet de bedoeling). Sommige van mijn collega's zouden sommige formulieren moeten kunnen invullen en bekijken, maar niet veranderen, nog andere zouden deze alleen maar mogen bekijken. Ik heb al een tijdje aan 't rommelen geweest in machtigingen, maar zonder resultaat. De help in Access daarover is mij te technisch. Daarom graag eenvoudige hulp.
Dank

« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 door 1025074800 »
Carlo

Offline pelikaan

  • Nieuw lid
  • Berichten: 7
  • do not wake me for this !!!
Re: beveiligen
« Reactie #1 Gepost op: 02 mei 2002, 23:55:24 »
Beste,

Een beetje een ingewikkeld vraagje om zo maar in vijf seconden uit te leggen maar enfin, hier gaan we :
Eerste stap :
elk formulier op zichzelf kan beveiligd worden in de eigenschappen van het formulier zelf (in de ontwerpweergave heb je in de linker bovenhoek een klein grijs vierhoekje staan als je hierin klikt verschijnt er hierin een nog kleiner zwart vierhoekje) klik je hierna op eigenschappen (icoontje met een handje dat een vingertje richt op een blad) dan krijg je de algemene formuliereigenschappen. Bij deze eigenschappen heb je onder andere : bewerken toegestaan, verwijderingen toegestaan en toevoegingen toegestaan. Hiermee kan je je formulier reeds beveiligen. Heb je twee verschillende gebruikers die elk iets anders mogen dan kan je misschien twee identieke formulieren hebben (kopie) en deze eigenschappen aanpassen.
Tweede stap :
je start-formulier in start-up steken :
Via Extra start-up kan je een bepaald formulier in de start-up steken zodat je als je de database opent (via dubbelklikken) automatisch in dit formulier terecht komt. Ook hier zijn een aantal opties die je eens moet uitproberen die een verdere beveiliging van je database toelaten. Wil jij zelf als beheerder deze start-up omzeilen dan moet je niet dubbelklikken op de database maar werken met shift + enter om de database container te zien en eventuele aanpassingen te maken.

Probeer hier als eens iets mee en heb je vragen, stel ze maar.

De groenten,

Denis
« Laatst bewerkt op: 01 januari 1970, 01:00:00 door 1025074800 »
De groenten,

Denis

 


www.combell.com