Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Hyperlink werkt niet meer  (gelezen 14997 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ex-lid

  • verbannen
  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 670
  • Geslacht: Man
  • dit lid is verbannen
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #15 Gepost op: 17 november 2020, 11:50:38 »
Ook al een tijdje aan het zoeken, helaas ook nog geen oplossing gevonden.
Ik denk echter niet dat het iets te maken heeft met wat Digicafe voorstelt.
Ik krijg de voorbeeld links van Frans niet geopend maar als ik hetzelfde bestandje www.oplossing.be of www.google.com toevoeg krijg ik deze zonder problemen geopend.
Edit, de site van Frans www.openarch.nl (zonder de extensies) opent ook zonder probleem.

Offline Frans1949

  • Lid
  • *
  • Berichten: 57
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #16 Gepost op: 17 november 2020, 15:16:45 »
Dotchiejack,

Je bedoelt als je mijn bestand Hyperlink download en via dan Access opent, dan werken de hyperlinks wel?

Openarch.nl werkt bij mij buiten Access om ook.
De links ook als ik die kopieer naar de browser, dan wordt het betreffende document ook gewoon geopend.

Frans

Offline Frans1949

  • Lid
  • *
  • Berichten: 57
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #17 Gepost op: 17 november 2020, 15:19:53 »
Digicafe,

Wil/kun je mij door het Vertrouwenscentrum loodsen?
Ben daar al aan het rond neuzen geweest, maar geen idee waar het daar mis kan gaan.

Frans

Offline Ex-lid

  • verbannen
  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 670
  • Geslacht: Man
  • dit lid is verbannen
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #18 Gepost op: 17 november 2020, 15:27:00 »
Hoi Frans,
Wat ik bedoel is dat ik je bestand van postje #2 heb gedownload en wat links heb toegevoegd, en die open zonder problemen.
Zie bijlage.
Helaas heb ik er ook geen oplossing voor.

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.342
  • Geslacht: Man
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #19 Gepost op: 17 november 2020, 16:22:41 »
Wat heb je ingevuld in de tabeleigenschappen voor de hyperlink?
Is dat ook zo bij formulier eigenschappen?
In het deel waar je vba code moet invullen: als je klaar ben met code invullen dan moet je bovenaan nog iets doen: comprimeren of zo.
Ook aan gedacht aan macro.

Je moet ook regelmatig database comprimeren.
Want er kan altijd iets fout lopen.
Wel eerst backup maken anders ben je alles kwijt bij een fout met comprimeren.
Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.611
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #20 Gepost op: 17 november 2020, 16:34:21 »
In het deel waar je vba code moet invullen: als je klaar ben met code invullen dan moet je bovenaan nog iets doen: comprimeren of zo.
Ook aan gedacht aan macro.

Je moet ook regelmatig database comprimeren.
Want er kan altijd iets fout lopen.
Wel eerst backup maken anders ben je alles kwijt bij een fout met comprimeren.

Met alle respect Stegisoft, maar comprimeren gaat het probleem ECHT niet oplossen.

Je comments maken het voor TS wel verwarrend, dat wel....

:) SoftAid :)             

Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Ex-lid

  • verbannen
  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 670
  • Geslacht: Man
  • dit lid is verbannen
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #21 Gepost op: 17 november 2020, 16:34:33 »
Sorry Stegiesoft
Citaat
Wat heb je ingevuld in de tabeleigenschappen voor de hyperlink?
Dat kan je zien in zijn voorbeeldbestand.
Citaat
Is dat ook zo bij formulier eigenschappen?
In zijn voorbeeld is geen formulier te zien
Citaat
In het deel waar je vba code moet invullen en Ook aan gedacht aan macro.
Macro en VBA code zijn hetzelfde,sorry
Citaat
Je moet ook regelmatig database comprimeren.
Want er kan altijd iets fout lopen.
Wel eerst backup maken anders ben je alles kwijt bij een fout met comprimeren.
Mijn commentaar ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Frans1949

  • Lid
  • *
  • Berichten: 57
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #22 Gepost op: 17 november 2020, 23:16:25 »
@Dotchiejack,

De door jouw toegevoegde links in de bijlage, werken bij mij ook normaal.

@ Stegiesoft,

In de bijlage lage zit inderdaad geen formulier.
Maar als ik de tabel in een formulier zet, krijg ik dezelfde foutmelding.

Frans

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.342
  • Geslacht: Man
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #23 Gepost op: 17 november 2020, 23:19:19 »
Ik heb geen access maar ik had wel access gehad.
Comprimeren kan je ook fouten zien.
Veel mensen vergeten zoiets te comprimeren waardoor database te groot wordt.
Daarom ook dat ik dat voorstelde.

Het kan iemand aan denken brengen naar een oplossing.
Linux Mint 19.3 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline Frans1949

  • Lid
  • *
  • Berichten: 57
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #24 Gepost op: 18 november 2020, 22:17:02 »
Datebase gecomprimeerd, dat leverde geen fouten op.

Mijn foutmelding blijft.

Frans

Offline Digicafé

  • verbannen
  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 234
  • Geslacht: Man
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #25 Gepost op: 19 november 2020, 11:22:58 »
Heb je de beide zaken uit mijn post #14 nagekeken ? Ik heb geen reactie daarop gelezen.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.611
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #26 Gepost op: 19 november 2020, 15:36:44 »
Heb je de beide zaken uit mijn post #14 nagekeken ? Ik heb geen reactie daarop gelezen.
Zie reactie van Frans in https://www.oplossing.be/access/hyperlink-werkt-niet-meer/msg238931/#msg238931
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Frans1949

  • Lid
  • *
  • Berichten: 57
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #27 Gepost op: 20 november 2020, 15:19:23 »
Hallo,

Met de aanpassingen in het vertrouwenscentrum en Firewall, kom ik niet verder.
Althans ik kan niets vinden/aanpassen wat van invloed zou kunnen zijn op de melding.

Iets anders,

Degene die het voorbeeld gedownload hebben krijgen die ook dezelfde foutmelding?

Zo nee, dan zit er iets bij mijn Access niet goed.
Zo ja, kan het dan zo zijn dat de site op de een of andere manier de toegang vanuit Access weigert.

Of zie ik dit verkeerd?

Frans

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.611
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #28 Gepost op: 20 november 2020, 15:48:31 »
Hallo Frans,

Met de aanpassingen in het vertrouwenscentrum en Firewall, kom ik niet verder.
Althans ik kan niets vinden/aanpassen wat van invloed zou kunnen zijn op de melding.
Ik werk nog met Access 2007, en die is niet compatibel met de v. 2016. Ik heb zelfs hoegenaamd geen "vertrouwenscentrum".

Iets anders,

Degene die het voorbeeld gedownload hebben krijgen die ook dezelfde foutmelding?
Op Access 2007 krijg ik een foutmelding, jou bestand kan niet geopend worden door een zo oude versie.
Waarschijnlijk zitten er elementen in die in v. 2007 niet bestonden.
Zo nee, dan zit er iets bij mijn Access niet goed.
Zo ja, kan het dan zo zijn dat de site op de een of andere manier de toegang vanuit Access weigert.
Die site kan je de toegang niet weigeren omdat het van jou Access komt.
Iets anders verhinderd dat de link toegang krijgt tot het internet.

Ik weet niet meer hoe ik je zou kunnen helpen, andere helpers met een recente versie van Access misschien wel.

Omdat ik identiek hetzelfde probleem had in Outlook 2007, en een registeraanpassing het probleem onmiddelijk opgelost heeft heb ik diezelfde registeraanpassing bij jou laten uitvoeren, blijkbaar zonder succes.

Misschien eens een live-chat proberen met Microsoft-Office specialisten: https://www.justanswer.com/microsoft-office/

Succes,

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 728
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Hyperlink werkt niet meer
« Reactie #29 Gepost op: 20 november 2020, 17:11:21 »
naar aanleiding van de laatste post van "Softaid" , reactie #28 ( betreffende zijn versie van Acces) , graag het volgende :
ik heb Office 365 , heb het 1ste geplaatste bestand van vraagsteller eens geopend en ik krijg dus de zelfde foutmelding als hij.
kopieer ik dezelfde Hyperlink naar mijn browser (Edge) dan opent die de pagina wél.
heb ook het bestand , geplaatst door "Dotchiejack" , reactie#18 , geopend en daar zelfde probleem : de hyperlinks van vraagsteller kunnen niet geopend worden , weer zelfde foutmelding , de bijgevoegde hyperlinks door "Dotchiejack" openen wél in mijn browser.
daarna heb ik eens de hyperlink die ik gekopieerd had naar mijn browser , opnieuw gekopieerd , in de betreffende cel in Acces gekopieerd en jawel , ook dan een foutmelding , zie bijgesloten afbeelding.
jammer genoeg is mijn kennis daarmee teneinde , ik heb totaal géén verstand van werken met Acces.

Mvg,
Arnold.



 


www.combell.com