Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: VMware installatie.  (gelezen 8871 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
VMware installatie.
« Gepost op: 17 augustus 2019, 18:17:48 »
Ik heb zopas VMware ge´nstalleerd. Het programma Windows 10 binnenin de virtuele schijf staat op "mijn documenten" maar ook op OneDrive. Het omvat 10.2GB.
Ik krijg van OneDrive foutmelding dat 2 bestanden niet kunnen gesynchroniseerd worden wegens te weinig ruimte. Eigenlijk heb ik bestanden op OneDrive toch niet nodig.
Kan ik ze niet enkel op "mijn documenten" behouden? Hoe krijg ik ze weg uit OneDrive zonder mijn Windows op VMware in gevaar te brengen?
Eigenlijk gebruik ik die OneDrive zelden. Veel bestanden uit mijn documenten staan daar ook op. Die zou ik willen verwijderen. Enkel 1 item "Persoonlijke gegeven" zou ik willen behouden, omdat ik dat dan ook op mijn smartphone kan inlezen. Aan alle andere items heb ik geen boodschap. Ik weet echter niet juist hoe die synchronisatie uit te schakelen? Kan iemand me helpen?  ::)

Probleem ondertussen opgelost door OneDrive te verwijderen van de PC. Nu geen problemen meer met synchronisatie. Ik gebruikte OneDrive zelden, dus ik ga het niet missen.
Verder alles in orde met de VMware installatie. Bedankt voor de hulp SoftAid.  :)
« Laatst bewerkt op: 18 augustus 2019, 14:43:57 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #1 Gepost op: 18 augustus 2019, 17:14:48 »
Ik heb ondertussen meer informatie gekregen hoe ik een virtuele PC moet gaan gebruiken via https://www.techpulse.be/tips/220831/hoe-draai-ik-software-een-virtuele-machine/.
Hier wordt wel VirtualBox gebruikt maar ik veronderstel dat dit met VMware te vergelijken is.
Ik heb er vooral uit begrepen dat ik mijn Virtuele VMware grotendeel hetzelfde kan behandelen als mijn gewone PC met die verstande dat ik de virtuele PC niet te veel ga belasten.
Dit wilde ik even meedelen aan mogelijke VMware ge´nteresseerden.  ;)
« Laatst bewerkt op: 19 augustus 2019, 09:46:31 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline dizzl

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.281
  • I've Upped my standards,now,up yours!
Re: VMware installatie.
« Reactie #2 Gepost op: 28 augustus 2019, 18:09:58 »
bedankt, JG
Systeem  : Intel Core i5-4440 3.1Ghz, 3.1GHz 16Giga Ram 64Bits
Software : Windows 10 professional, Avira, Office 2016 Professional

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #3 Gepost op: 26 september 2019, 15:48:28 »
Ik heb een nieuwe update van VMware ge´nstalleerd. Alles werkt behalve mijn internetverbinding op VMware.
Buiten de vliegtuig stand zijn geen andere netwerken meer beschikbaar. Graag hulp aub.  :'(
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #4 Gepost op: 27 september 2019, 08:42:08 »
Kreeg volgende melding >> zie bijlage.
Maar na herstart was niets gebeurd en internet bleef onbereikbaar.  :-\
« Laatst bewerkt op: 27 september 2019, 09:35:28 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: VMware installatie.
« Reactie #5 Gepost op: 27 september 2019, 10:33:29 »
Hallo JG,

Zet een Herstelpunt terug, en vergeet die Update voorlopig als hij dergelijke fouten geeft.


:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #6 Gepost op: 27 september 2019, 11:55:53 »
Lukt niet meer. Er is een bijkomend probleem, denk ik. Ik had al een tijd geleden OneDrive verwijderd. Nu was er nog een map bij "gebruikers" en daar stonden bij "OneDrive" de files van VMware in. Die map heb ik verwijderd (dom van me). Gelukkig had ik nog een backup van die files. Daarmee kreeg ik terug VMware aan de praat, maar door die update liep het mis met het vinden van een netwerk. Terugzetten van herstelpunten helpt niet omdat die map "OneDrive" in de map "gebruikers" niet meer te vinden is. 
Wat doe ik nu? VMware verwijderen en terug installeren?
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: VMware installatie.
« Reactie #7 Gepost op: 27 september 2019, 12:14:34 »
Gelukkig had ik nog een backup van die files. Daarmee kreeg ik terug VMware aan de praat, maar door die update liep het mis ...
Kan je die backup niet opnieuw gebruiken om VMware terug aan de praat te krijgen?
En anders, gewoon Vware verwijderen, cleanen met CCleaner en opnieuw installeren.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #8 Gepost op: 27 september 2019, 12:52:44 »
Ja ik gebruik die backup. Die staat op de D partitie. VMware leest die dan in. Het probleem is dat er dan een link gelegd wordt naar de installatiefile en die is al "besmet" met de "update". Er zal niet anders opzitten dan opnieuw installeren. Ik gebruik dan best de installatiefile van voorheen en wellicht niet de laatste nieuwe?
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: VMware installatie.
« Reactie #9 Gepost op: 27 september 2019, 13:00:25 »
Hallo JG,

je kan beide proberen. Eens alles opgeruimd is vraagt het niet veel werk om ÚÚn te installeren en te testen.
En anders de volgende te proberen.

Succes.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #10 Gepost op: 27 september 2019, 15:02:46 »
Ik denk dat het me terug gelukt is VMware te her-installeren en dit met de nieuwste versie. Bedankt SoftAid.  :)
« Laatst bewerkt op: 27 september 2019, 16:52:34 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.624
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: VMware installatie.
« Reactie #11 Gepost op: 27 september 2019, 18:21:16 »
Hallo JG,

Nog even en je kan aan ons uitleggen hoe je het klaarspeelt  ;D

Internet werkt ook?

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #12 Gepost op: 27 september 2019, 18:55:54 »
Ik heb de laatste versie gedownload en daarmee VMware terug ge´nstalleerd. Dan heb ik de DVD met Windows 10 terug in VMware ge´nstalleerd. De oude "besmette" files heb ik weggesmeten. Alles werkt nu perfect, ook het internet. Ik ben blij dat het me terug gelukt is want ik vind VMware een heel goed programma. Het enige wat is mis zijn de "snaphots" om zo gemakkelijker te kunnen switchen tussen de host en de virtuele pc. Maar dat los ik op via OneNote. Zo kan ik files tussen bieden wisselen. VirtualBox schijnt dat wel te kunnen via de "snapshots". VMware heeft dat ook in  zijn betalende versie, maar die is met wat prijzig. Ik ben heel tevreden met mijn VMware Player. Bedankt.  \o/

« Laatst bewerkt op: 06 oktober 2019, 08:21:58 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 590
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: VMware installatie.
« Reactie #13 Gepost op: 05 oktober 2019, 20:12:57 »
Vandaag, zonder oorzaak werkt mijn internet in VMware niet meer. Hoe los ik dat op, buiten alles terug te installeren zoals voorheen?  :'(
---
Ik heb het ondertussen zelf opgelost door een backup van mijn windows 10 x64 van de oorspronkelijke installatie terug te zetten.
Dus een gouden tip: maak een backup van uw eerste installatie.  :)

Nadeel, je moet dingen die je al had ge´nstalleerd opnieuw installeren, maar dat is minder erg, vind ik.  ::)

Toch nog enkele vraagjes: 1. Is het mogelijk in VMware een herstelpunt terug te zetten?
2. Kan ik EasuUS ToDo binnen VMware gebruiken om zo mogelijk een image terug te zetten?
« Laatst bewerkt op: 06 oktober 2019, 08:25:23 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

 


www.combell.com