Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: hotmail outlook  (gelezen 1917 keer)

Offline vdbergha

 • Volledig lid
 • **
 • Berichten: 205
 • Geslacht: Man
 • Bedankt voor uw reactie
  • EVANCO
hotmail outlook
« Gepost op: 14 april 2018, 17:47:04 »
Ik heb een Hotmail.com en een Outlook.be emailaccount op mijn PC.
Hoe kan ik beide accounts VOLLEDIG verwijderen van mijn PC ? :-\
Win 10

Offline SoftAid

 • Administrator
 • Ambassadeur
 • *****
 • Berichten: 17.266
 • Geslacht: Man
 • Nobody is perfect, not even me...
Re: hotmail outlook
« Reactie #1 Gepost op: 14 april 2018, 20:26:38 »
Hallo vdberghea,

Beide accounts zijn Microsoft-accounts.
Zeker Hotmail is een email-account van Microsoft's mailservice MSN.
Log in op de service, zoals je doet als je je mails wilt lezen op Hotmail.com.
Ga naar je inbox, rechtsboven vindt je het knopje "Opties". Klik er op, en je vind er een menu waar je "Meer opties" moet selecteren.
In het volgende menu kan je jou account-gegevens wijzigen. Klik op "Accountgegevens (wachtwoord, aliassen, tijdzone)".
Bovenaal vind je "Account beheren". Klik er op. Op de pagina "Accountoverzicht" scroll je naar beneden tot je "Andere opties" ziet. Klik op "Het account sluiten".
Je beland nu op de pagina" Windows Live-account sluiten. Na bevestiging via de knop onderaan "Bevestig uw identiteit om uw account te sluiten". Voer hier opnieuw het wachtwoord van je e-mailadres in en klik op Ja.
(Wanneer je e-mailadres gekoppeld is aan een ander a-mailadres die je eerst deze koppeling ongedaan te maken)
In de volgende stap word er gevraagd of je jou Windows Live Hotmail-account wilt verwijderen. Kies hier voor "Uw Microsoft-account sluiten".
Microsoft is Microsoft niet als het je niet opnieuw om bevestiging zou vragen, klik dus op "Account sluiten".

!!! Denk niet dat alles in orde is nu. Microsoft zal je account opnieuw activeren als je binnen 270 dagen opnieuw inlogt.
Pas na die 270 dagen zonder in te loggen wordt je account definitief verwijderd !!!


Alternatief:
Stap 1.
Ga naar de website van Hotmail en log in met je e-mail adres en wachtwoord. Ben je wachtwoord vergeten of lukt het je niet om je aan te melden? Probeer deze hier dan eerst terug te krijgen.
Hotmail account verwijderen - Accountinstellingen
Stap 2. Accountinstellingen openen
Ga via het menu rechts bovenaan waar je naam staat naar Accountinstellingen. Zoals ook op de afbeelding rechts is weergegeven. Ga vervolgens in het menu links naar Beveiliging en Wachtwoord (onder het kopje Account) zoals op onderstaande afbeelding is te zien.
Hotmail account verwijderen - Beveiliging en wachtwoorden
Stap 3. Beveiligingscode aanvragen en invoeren
Vreemd genoeg vragen ze nu om een beveiligingscode in te voeren om toegang te krijgen tot gevoelige (lees: eigen) gegevens. Er zijn meerdere manieren om die beveiligingscode te verkrijgen. Bijvoorbeeld per mail of sms. Kies de methode die je wil gebruiken. In het voorbeeld is gekozen om de beveiligingscode per mail te ontvangen. Het e-mailadres is deels gecensureerd, om die reden moet je je e-mail adres dat je geselecteerd hebt nogmaals invullen. Hetzelfde voor de sms-methode, hiervoor moet je de laatste vier cijfers van je telefoonnummer invullen.
Let op: het is ook mogelijk het e-mailadres te selecteren van het account dat je nu wil verwijderen. Als je die gebruikt ontvang je mogelijk geen code! Gebruik dus een alternatief e-mailadres of sms.

Hotmail account verwijderen - Beveiligingcode aanvragen
Vul de code in die je hebt ontvangen. Zet eventueel voor de zekerheid een vinkje bij “Ik meld mij regelmatig aan op dit apparaat. Vraag me niet naar een code.” Je krijgt nog een melding dat je beveiligingscodes ook via een app kan ontvangen. Klik daar gewoon verder.

Hotmail account verwijderen - Beveiligingscode invoeren

Stap 4. Account verwijderen en bevestigen
Als het goed is ben je nu aanbeland op de pagina met informatie over de beveiliging van je account. Scroll helemaal naar onder totdat je het kopje “Je account sluiten” ziet staan. Kies voor Mijn account sluiten.

Hotmail account verwijderen - Mijn account sluiten

Je krijgt nu een melding dat je ervoor moet zorgen dat je account gereed is voor sluiting. Lees het door en klik op Volgende.

Op de volgende pagina moet je aangeven dat je akkoord gaat met de gevolgen die het sluiten van je account heeft. Lees het door, zet overal een vinkje bij en geef een reden op. Klik tenslotte op Account markeren om te sluiten.

Het duurt nu 60 dagen voordat je account definitief verwijderd is.


Succes,

:) SoftAid :)             

 
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline vdbergha

 • Volledig lid
 • **
 • Berichten: 205
 • Geslacht: Man
 • Bedankt voor uw reactie
  • EVANCO
Re: hotmail outlook
« Reactie #2 Gepost op: 17 april 2018, 17:30:47 »
Hi,

voor mij was dat allemaal wat te ingewikkeld. Ik heb besloten ze dan maar te laten staan en geen gebruik meer van te maken.
Bedankt in ieder geval voor de info. >:D
Win 10

 


www.combell.com