Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: 2 tabbladen  (gelezen 1656 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
2 tabbladen
« Gepost op: 19 november 2023, 20:48:45 »
Hoi,

klein vraagje
ik heb een bron,import en output
met een vba wordt bron en import vergeleken, wat in bron voorkomt en niet in import komt in output
en andersom ook,dus wat in import niet voorkomt in bron komt in output

is het nu mogelijk dat er in tabblad output in cel E wordt weer gegeven welke data uit welke tabblad komt

Bv
1,2,3,4 deze gegevens komen uit tabblad bron
is het mogelijk dat er in tabblad output cel E de tekst ( Bron vervallen ) komt
En
5,6,7,8 komen uit de import tabblad en deze wordt weer gegeven in tabblad output als Nieuw import

en de volgende vraag is indien mogelijk
als 1,2,3,4 niet voorkomt in tabblad import en wordt weergeven is tabblad output is het dan mogelijk deze met een vba (knop ) te verwijderen uit de bron
en als 5,6,7,8 niet voorkomt in bron deze aan de tabblad bron toevoegen


Alvast weer super bedankt

Excel 365 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #1 Gepost op: 20 november 2023, 10:19:46 »
Hallo sunnybat,

moeilijke vraag blijkbaar, maar je vraagstelling is ook niet volledig, denk ik...

is het nu mogelijk dat er in tabblad output in cel E wordt weer gegeven welke data uit welke tabblad komt
Hier gaat het al een beetje de mist in, vrees ik. Met name "Cel E" bestaat niet. Kolom E wel.

Zou het niet praktisch zijn indien je een voorbeeldbestandje levert waarin de "boodschap" handmatig is ingevoerd in de cel (-len) (E...) Zoals jij ze verwacht als....

Daarna zal het ook duidelijker zijn hoe we deel 2 van je vraag kunnen bekijken.

Groeten,

:) SoftAid :)             

PS: 2 Tabbladen.xls  (met makro, dus nog in Excel 97 of wat? ) sla dit eventueel op als .xlsm
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: 2 tabbladen
« Reactie #2 Gepost op: 20 november 2023, 11:24:57 »
@SoftAid

je hebt gelijk het moet tabblad output kolom E zijn :-[
ik heb handmatig de uitkomst erin gezet
het mag ook als het mogelijk is ook alleen Bron of import heten

Alvast super bedankt weer
Excel 365 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #3 Gepost op: 20 november 2023, 19:03:05 »
Sunnybat,

We gaan je vraag even opsplitsen in twee delen, want 2 hangt af of ik je eerste goed interpreteer.

Zet in F2 de formule:

=ALS(EN(A2=Bron!A2;B2=Bron!B2;C2=Bron!C2;D2=Bron!D2);"Bron";"Import")
en trek deze door naar F3 (en zo ver je wilt of nodig hebt)

Test eens met deze formule en kijk of het dat is wat je bedoeld met het eerste deel van je vraag.

Zo neen, geef dan aanwijzingen wat er fout is, en hoe het moet reageren.

Zo ja, dan gaan we door naar deel 2 van je vraag.

:) SoftAid :)             

« Laatst bewerkt op: 22 november 2023, 10:40:46 door SoftAid »
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #4 Gepost op: 20 november 2023, 19:27:00 »
Update:


De macro veegt deze formules weg namelijk hier:
.CurrentRegion.ClearContents

Maar, dat is voor gevorderden  :-[.

Simpeler zou zijn om die code van mij ook op te nemen in de macro, op het einde dan.... Zal eens proberen...

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 22 november 2023, 10:43:03 door SoftAid »
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: 2 tabbladen
« Reactie #5 Gepost op: 20 november 2023, 20:21:21 »
@SoftAid

=ALS(EN(A2=Bron!A2;B2=Bron!B2;C2=Bron!C2;D2=Bron!D2);"Bron";"Import")
werkt perfect

dat bron en import is Super goed en blij mee _/-\o_

als nu de tweede werkt met als het kan een andere macro om eerst de check te doen voor dat alles wordt verwijderd en toegevoegd wordt dan ben ik koning te rijk  :thumbsup:

Alvast super bedankt


« Laatst bewerkt op: 22 november 2023, 10:39:43 door SoftAid »
Excel 365 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #6 Gepost op: 20 november 2023, 20:35:18 »
Sunnybat,

Ik kan er pas morgen verder naar kijken, goed? 

Groeten,

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: 2 tabbladen
« Reactie #7 Gepost op: 20 november 2023, 20:41:48 »
@SoftAid

helemaal geen probleem

ik zoek naar zoiets al meer als 6 maanden dus doe rustig aan, zeker als optie 2 werkt dan blijft me bron uptodate nu ben ik al super blij :)
Excel 365 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #8 Gepost op: 22 november 2023, 11:10:06 »
Sunnybat,

ik heb getracht je hier volgende vraag te begrijpen, maar ook na ze wat duidelijker te formuleren kom ik er niet uit wat je bedoeld.


1-) als 1,2,3,4 niet voorkomt in "import" en wordt weergeven in "output" is het dan mogelijk deze (met een knop) te verwijderen uit "bron".
2-) als 5,6,7,8 niet voorkomt in "bron" deze aan de tabblad "bron" toevoegen.

De bedoeling ontgaat me volledig. Ik loop in cirkeltjes ....  :'(
Kan je hier wat concretere voorbeelden van geven?
Moeten deze handelingen gebeuren vr of na dat de macro is uitgevoerd?

:) SoftAid :)             

Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: 2 tabbladen
« Reactie #9 Gepost op: 22 november 2023, 11:55:02 »
@SoftAid

de macro moet na de vergelijking gebeuren,, zodat je eerst in tabblad output kunt kijken of het wel klopt

Alvast weer bedankt
Excel 365 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #10 Gepost op: 24 november 2023, 20:22:40 »
sunnybat,

ik hou wel van spelletjes....

Citaat van: 1
en de volgende vraag is indien mogelijk
als 1,2,3,4 niet voorkomt in tabblad import en wordt weergeven is tabblad output is het dan mogelijk deze met een vba (knop ) te verwijderen uit de bron
Citaat van: 2

en als 5,6,7,8 niet voorkomt in bron deze aan de tabblad bron toevoegen

Wat moet er als eerste uitgevoerd worden? 1 of 2

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Warme bakkertje

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 215
  • Geslacht: Man
Re: 2 tabbladen
« Reactie #11 Gepost op: 25 november 2023, 01:34:07 »
Kijk eens of deze doet wat je wil.

Indien Ja zal ik je een woordje uitleg verschaffen.

Draai eerst de macro op blad Bron, daarna die op output.
Windows 10 Home   NLD 64bit

Microsoft Office Professional Plus 2016 US

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: 2 tabbladen
« Reactie #12 Gepost op: 25 november 2023, 10:43:41 »
@Warme bakkertje

Precies wat ik zocht \o/

ga ermee aan de gang super bedankt

@SoftAid
u ook super bedankt  _/-\o_

Excel 365 NL

Offline Sunnybat

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 161
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: 2 tabbladen
« Reactie #13 Gepost op: 25 november 2023, 11:38:03 »
@Warme bakkertje

werkt perfect maar 1 klein vraagje

is het ook mogelijk als je Rijen verwijderen en kopieeren marco klikt dat je nog 1 waarschuwing krijg? ter bevestiging
en als je ok doet dat de macro draait ?

verder is het top
Excel 365 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.950
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: 2 tabbladen
« Reactie #14 Gepost op: 25 november 2023, 12:32:45 »
Sunnybat, pas de macro aan met een eenvoudige Msgbox:
Sub DeleteIt()
    box = MsgBox("Bent U zeker dat U wilt doorgaan", vbYesNo)
        If box = vbYes Then
    With Sheet3
        where = Mid(.Columns(5).Find(what:="Bron", after:=.Range("E1"), searchdirection:=xlPrevious).Address(0, 0), 2)
        .Range("A2", .Range("A" & where)).Resize(, 5).Sort .Range("E2"), xlDescending
        For Each cl In .Range("A2", .Range("A" & .Rows.Count).End(xlUp))
            Select Case Split(cl.Offset(, 4).Value, " ")(0)
                Case "Bron"
                    Sheet1.Rows(Split(cl.Offset(, 4).Value, " ")(1)).Delete xlUp
                Case "Import"
                    Sheet1.Range("A" & .Rows.Count).End(xlUp).Offset(1).Resize(, 4).Value = cl.Resize(, 4).Value
            End Select
        Next
    End With
   Else: Exit Sub
    End If
End Sub

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

 


www.combell.com