Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Afbeelding in userform  (gelezen 3166 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Richard2000

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Afbeelding in userform
« Gepost op: 09 december 2019, 12:10:55 »
Hallo, leuk forum en nieuw hier en direct een vraag,

Ik heb in excel een databasje gemaakt en heb met een userform een invoerveld gemaakt en dat werkt goed, en dat is voor mij al heel wat  :).

Wat ik niet voor elkaar krijg is om op deze manier afbeeldingen in het userform te krijgen zodat die naar de database kan worden weggeschreven,
wat ik graag zou willen is als ik een afbeelding van bv een web pagina kopieer deze liefst zonder extra knoppen oid drukken direct zichtbaar wordt in de image box van de userform en deze dan met de toevoeg knop kan wegschrijven naar de database.

Is dit mogelijk?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.849
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #1 Gepost op: 09 december 2019, 13:07:51 »
Hallo Richard2000,

Welkom op Oplossing.be  :)

Wat je vraagt is niet eenvoudig, en ik ben geen expert.
Voor jou en de experten hier heb ik toch al wat opzoekwerk gedaan, en ik kwam meermaals een verwijzing tegen naar een Engelse Expert in VBA, BULLEN.
Zijn code zit in de bijlage.

Het gaat alleszins mijn petje te boven, maar het kan wel nuttig zijn voor hen die de code kunnen lezen.

Succes er mee !

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Richard2000

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #2 Gepost op: 09 december 2019, 13:26:45 »
Hallo SoftAid,

Bedankt voor je snelle reactie, ik had deze code idd ook al ergens gevonden op het web maar helaas is deze in 32bit en heb geen idee hoe ik deze naar 64bit omzet, ik had de 32's in de code naar 64 veranderd maar zo simpel is het helaas niet  ???

Misschien er bij moeten vertellen dat ik al aardig het web heb afgestruind, zo heb ik ook het userform kunnen maken maar helaas kan ik voor deze vraag niet een antwoord vinden dus kreeg al het idee dat het niet makkelijk zou zijn...

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.849
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #3 Gepost op: 09 december 2019, 14:03:41 »
Hallo Richard2000,

mogelijk het bestand uitvoeren in compatibiliteitsmodus?
Maar ik heb geen idee hoe je dat handmatig kan bewerkstelligen.
Als ik op mijn Office 2007 bepaalde bestanden wil openen, dan opent Excel deze automatisch in compatibiliteitsmodus.
Dus ook bestanden die ik vroeger in 32 bits maakte worden dan weergegeven in mijn huidige 64 bit...

Voor de rest moet ik het aan de grote jongens hier overlaten.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Richard2000

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #4 Gepost op: 09 december 2019, 14:25:45 »
Hallo SoftAid,

Ik heb excel 2013 en ik moest het even handmatig instellen dat het in comp. modus te draaien, het lijkt goed te gaan en excel comprimeert het naar een goede versie maar helaas tijdens testen van code toch weer dezelfde fout dat het in 32 bit staat, de code zelf is zo te zien ook niet gewijzigd, ik zie nog steeds de 32bit dll'en staan.

Helaas wacht het nog even af, iig bedankt!

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 460
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #5 Gepost op: 10 december 2019, 11:43:48 »
Welkom op oplossing.be :)
Een goede tip, als je een vraag stelt post dan ook een voorbeeldbestandje, dan kunnen we je gerichter helpen. ;)
Werkt dit voor u?
Het zip bestand bevat een excel file en een mapje met drie foto's.
De foto's nemen het formaat van de cellen aan.
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline Richard2000

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #6 Gepost op: 10 december 2019, 12:33:19 »
Hi Dotchiejack,

Bedankt voor je reactie en je progje, het laatste stukje werkt goed voor mij maar ik zou de foto's zelf willekeurig van bv internet willen kopiŽren naar de form, liefst met zo min mogelijk muisklikken en ze dan vervolgens toevoegen aan een cel in een worksheet.

Ja ik zou je best een voorbeeld bestandje willen geven maar waarvan?
Het gaat om een database van component gegevens waarvan ik de data van de componenten wil invoeren samen met een foto van component, aansluitschema en stroomkringcircuit die ik voornamelijk van internet haal.
Ik wil het best hier neerzetten maar het nog half af en werkt dus ook niet helemaal, laat het maar weten,

Offline Richard2000

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Afbeelding in userform
« Reactie #7 Gepost op: 16 december 2019, 21:54:25 »
Misschien dat de screenshot het wat duidelijker maakt, op het userformulier zit een image veld waarin ik het plaatje wil plakken wat bv van het internet komt, zodat ik deze in de database kan toevoegen.
De database heeft 3 image/afbeeldingen per type maar omdat bij sommige types de aansluitgegevens en andere afbeeldingen hetzelfde zijn heb ik 3 userforms voor het invoegen van de gegevens zodat ik geen dubbele gegevens hoef in te voeren, in het mainveld die je achter het userform ziet kan ik dan het type opvragen en de 3 image's worden dan zo weer gegeven.

Dat laatste lukt allemaal goed maar ik krijg alleen het plaatje niet in het userform, ik plak nu het plaatje direct in de database maar zou het wat mooier willen doen..

 


www.combell.com