Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Automatisch invullen van waarden  (gelezen 2979 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #60 Gepost op: 25 januari 2021, 08:51:02 »
- Huishouden               (ps: paypal is echt geen onkost, het is een betalingsmethode)
:) SoftAid :)             

Paypal is gekoppeld aan mijn zichtrekening , als ik via Paypal een betaling doe dan is deze ook direct uitgevoerd , dus wel een instant uitgave onder de rubriek "Huishouden"
Mvg,
Arnold.

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 333
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #61 Gepost op: 25 januari 2021, 09:38:58 »
Ik spring dit jaar ook op tram "6", dus zitten we 2 van de 10 jaar op dezelfde tram.
Ook ik ben pas 15 jaar terug met VBA begonnen, een soort van "zero to hero".
Tot daar geen probleem.

Een draaitabel is 0,0% VBA, dat is een godsgeschenk om veel data mee te analyseren.
Enige nadeel, na wijziging van je gegevens moet je die draaitabel zelf vernieuwen (=er in staan, rechtermuisknop > vernieuwen ofwel via VBA).

Soms moet je een TS er op wijzen dat hij tegen de stroom in aan het roeien is, dat een (licht/totaal) andere aanpak sneller tot succes kan leiden. In deze, schrijf alle in- en uitgaven heel netjes neer in een tabel en laat excel de rest doen via een draaitabel met die beperking, dat je niet altijd de gewenste layout krijgt, maar dat weegt op tegen alle nadelen.

Overwin je koudwatervrees :
https://www.gratiscursus.be/excel_cursus/excelles14c.htm (oudere versies)
https://www.gratiscursus.be/Excel_2016/excelles053.html en volgende (recentere versies) met in les 60 de hierboven geciteerde slicers.

Ik moet mezelf op een leugentje betrappen, ook in excel'97 was er al sprake van draaitabellen als ik bovenstaande site mag geloven.
« Laatst bewerkt op: 25 januari 2021, 09:53:33 door cow18 »

Offline Haije

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 127
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #62 Gepost op: 25 januari 2021, 09:47:52 »
voor de duidelijkheid hierbij ook de versie van cow18 met slicers
|-|aije

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.752
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #63 Gepost op: 25 januari 2021, 09:58:49 »
Hallo Arnold,

je mag dat beweren, maar dat is toch niet correct hoor  ;D

Je betaald met Paypal voor goederen of diensten, en deze goederen of diensten kunnen (zouden moeten) in je rubrieken staan. Dus worden ze dan dubbel geteld. Of je zou elke levering of dienst die je met PayPal betaald NIET in je rubrieken vermelden, maar dan heb je ook geen overzicht en is het houden van zo een overzicht nutteloos.

Maar dat is een persoonlijke keuze, dus....

Groeten,

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #64 Gepost op: 25 januari 2021, 15:14:34 »
Theo,
als ik voor alle verhandelingen met mijn Paypal een aparte "sub" rubriek moet aanmaken dan ben ik nog niet thuis...
zo kan je ook de sub rubriek "boodschappen" nog eens gaan onderverdelen : voedsel - drank - kledij - schoenen enz , ik heb daar geen nood aan.
maar misschien kan ik nog een veld toevoegen op werkblad "Verhandelingen" : "Opmerkingen".....nog geen slecht idee.

ondertussen uw tip om met 2 dropdown menu's te werken uitgewerkt ้n werkt perfect !

Mvg,
Arnold.



Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.752
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #65 Gepost op: 25 januari 2021, 15:55:40 »
als ik voor alle verhandelingen met mijn Paypal een aparte "sub" rubriek moet aanmaken dan ben ik nog niet thuis...
Je ziet het licht nog niet  ;D ;D  O-O
Paypal is geld.
Met Paypal betaal je bvb je brood.
Als je nu je brood aftrekt als onkosten ้n je trekt die Paypal af, dan trek je dat brood toch 2 x af.
Je mag Paypal alleen zien als een instrument om mee te betalen. Net als je Visa, MasterCard, Maestro of Bancontact. Of Cash...

Citaat
ondertussen uw tip om met 2 dropdown menu's te werken uitgewerkt ้n werkt perfect !
blij dat je er iets aan hebt  :)

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #66 Gepost op: 25 januari 2021, 16:09:34 »
ik kan echt niet meer volgen Theo :
1) ik koop brood 2€ en betaal met mijn bankkaart , 2€ gaat van mijn zichtrekening = ik vul in onder "Huishouden" bij "boodschappen" : 2€
2) ik betaal kabeltje 9.95€ met Paypal , 9.95€ gaat van mijn zichtrekening = ik vul in onder "huishouden" bij "Paypal" : 9.95€....
halen we b.v. 100€ af van de zichtrekening voor onze portemonnee , dan gaat er 100€ af bij "Huishouden" , "Kassa" ( een rubriek hiervoor bijgemaakt)....

das alles , zichtrekening klopt met mijn werkblad.

Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.752
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #67 Gepost op: 25 januari 2021, 16:28:45 »
1) ik koop brood 2€ en betaal met mijn bankkaart , 2€ gaat van mijn zichtrekening = ik vul in onder "Huishouden" bij "boodschappen" : 2€
Klopt, maar je zet dan ook geen 2€ uitgave in bij Paypal.
Citaat
2) ik betaal kabeltje 9.95€ met Paypal , 9.95€ gaat van mijn zichtrekening = ik vul in onder "huishouden" bij "Paypal" : 9.95€....
Vervang kabeltje nu eens door online-apotheek-artikel
Dan zou je in de rubriek Gezondheid, Apotheek 9.95€ moeten ingeven. En in je rubriek Huishouden, Paypal ook 9.95€ 
Dan trek je het toch 2 keer af, niet....
Citaat
halen we b.v. 100€ af van de zichtrekening voor onze portemonnee , dan gaat er 100€ af bij "Huishouden" , "Kassa" ( een rubriek hiervoor bijgemaakt)....
en wat ga je doen met die 100€ die je afgehaald hebt van je rekening en deze als "Onkosten" in je "Huishouden" inbrengt?
Daar koop je Onderhoudsproducten voor (50€) en een doosje Asprines (omdat ik je hoofdpijn bezorg ) 20€ en dan ga je die 50€ bij onderhoudsproducten zetten, en die Asprines bij apotheek, niet?
Als je dit met alles zo doet, dan ga je op het einde van de maand dubbel zo veel hebben uitgegeven als er is binnen gekomen  8) 0:-)

Een Budget rekening, daar mogen geen bank-kaart-cash bewerkingen in zitten.
Je hebt inkomsten, betaalmiddelen en uitgaven.
In je budget mag je enkel Inkomsten en uitgaven opnemen.

Een "Kassa" bijzetten in "Huishouden" is dezelfde (denk-) fout als je met Paypal maakt  :(

Bekijk het maar eens van mijn standpunt en laat het even bezinken  ;D

Groeten,

:) SoftAid :)             

Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #68 Gepost op: 27 januari 2021, 15:56:55 »
hey,
nog wat aanpassingen gedaan , de maand moet niet meer ingevuld worden , deze wordt uitgelezen uit de huidige datum...
ik heb er nu ook een veld bijgevoegd "Opmerkingen" , deze komt ook op het blad "Verhandelingen"..
ik heb nog een vraagje waarvan ik het antwoord niet vind : na het invullen van de gegevens (als laatste het veld "bedrag") , na enter ga ik dan naar de knop "validatie".
kan dat automatisch : als ik op enter heb geduwd , dat mijn cursor op de knop "Validatie gaat staan , en dit ้nkel NA het invullen van het "bedrag"?

Mvg,
Arnold.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.318
  • Geslacht: Man
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #69 Gepost op: 27 januari 2021, 16:27:24 »
Hallo Arnold,

Sorry, maar daar zie ik geen enkele meerwaarde in. Met het toetsenbord kan je niet naar een 'knop', dus zal je er sowieso met de muis heen moeten.
Waar misschien wel heil kan gevonden worden is 'Validatie' effectief uitvoeren na invullen van bedrag. Dat is een kleine ingreep, maar misschien laat je dat liever een moment bezinken(?)

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #70 Gepost op: 27 januari 2021, 16:36:41 »
hey , heb me verkeerd uitgedrukt , ik bedoelde natuurlijk de muis aanwijzer op de knop "Validatie" laten gaan staan na "enter" bij "bedrag"...
je hebt gelijk als je meegeeft dat het beter niet "volautomatisch" gebeurd...
Mvg,
Arnold.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.318
  • Geslacht: Man
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #71 Gepost op: 27 januari 2021, 16:59:25 »
Arnold,

Ik ben dat ooit ergens tegengekomen, maar leek mij bijzonder complex, en in dit geval m.i. (meer dan) een brug te ver.
Zeker omdat mijn stelling juist was om het w้l automatisch te doen.
Want wat gebeurt er nu? Nadat je bedrag hebt ingevuld ga je toch zelf op 'Validatie' klikken(?), waarom zou je anders de focus op die knop willen leggen?
En binnen die validatie-macro worden de nodige controles gedaan, dus voor mezelf zou ik dat zeker overwegen.
Aan jou de keuze natuurlijk!

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #72 Gepost op: 27 januari 2021, 17:09:03 »
je hebt 100% gelijk ! misschien moet ik dat w้l automatiseren na "enter"....
nu uitvlooien hoe dat moet ....
dank U voor de hulp !
Mvg,
Arnold.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.318
  • Geslacht: Man
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #73 Gepost op: 27 januari 2021, 17:22:18 »
Hallo Arnold,

Bij het ontwerpen van zoiets wordt door velen al eens in een valkuil getrapt, dus als je liever zelf experimenteert moet je deze post maar even aan de kant laten  :)
De snelste manier is je code zoals ze nu is gewoon laten staan en dit toe te voegen bij datzelfde blad.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Target = Cells(3, 13) Then
    Application.EnableEvents = False
    CommandButton1_Click
    Application.EnableEvents = True
End If

End Sub

Succes,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Automatisch invullen van waarden
« Reactie #74 Gepost op: 27 januari 2021, 17:29:10 »
Dikke merci !
aangepast en het werkt als een zonnetje  :)...้n weeral wa bijgeleerd !
ik moest daar eigenlijk direct aan gedacht hebben maar ja.
Mvg,
Arnold.

 


www.combell.com