Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Bestand van 32-bit naar 64-bit  (gelezen 886 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.174
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Gepost op: 24 februari 2024, 14:51:01 »
Hallo,

voor een neef heb ik eens een kassa-programma "gemaakt" (= laten maken en aangepast voor zijn noden) en dat was nog in de tijd dat alles 32-bits was.

Nu heeft mijn neef een 64 bits laptop gekocht, en dat 32-bit prog werkt in de Excel 2021 die er opgezet is niet.

bij de code in een Klassenmodule:

Option Explicit

' 32-bit API declaration
 Private Declare Function GetSystemMetrics32 Lib "user32" _
    Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As Long

' 16-bit API declaration
 Private Declare Function GetSystemMetrics16 Lib "user" _
    Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Integer) As Integer

Const SM_CXSCREEN = 0
Const SM_CYSCREEN = 1
Waar hij valt over de eerste "Function" in de eerste regel.
Er horen nog twee macro's bij één voor de schermhoogte en één voor de schermbreedte
Die zijn afhankelijk van de Declaratie hierboven waarin het fout gaat.

Hij geeft de volgende foutmelding:



Weet iemand hoe een dergelijke "bijwerking" moet gebeuren? De instructies zijn latijn voor mij.

Het werkboek is veel te groot om aan te hangen, maar indien nodig kan ik er wel een groot deel van afschaven om het toch te kunnen plaatsen.
De betreffende code dient om de schermresolutie en/of afmetingen aan te passen.

Dank voor elke suggestie.

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #1 Gepost op: 24 februari 2024, 15:11:08 »
Beste Softaid,
Als ik alles zo doorlees, heeft je neef zoals zovelen de fout gemaakt om office 64 bit  te hebben geďnstalleerd.
64 bit  laptop heeft niets te maken 64 bit Office, dit zijn 2 compleet verschillende dingen.
Je neef kan perfect een 32 bit office laten draaien op een 64 bit laptop
Mijn advies is  als ik de foutmeldingen zo lees, verwijder office 64 bits en installeer op de 64 bits laptop office 32 bits, en alles zal terug werken.
Office 64 bits heb je alleen nodig als je veel rekenkracht nodig hebt zoals universiteiten of werkt met (office bestanden) van meer dan 2 Gb.
Maar met het stukje beperkte code dat ik zie.

verander anders eens
Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As Longin
Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As LongPtr
Groetjes,Della

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.174
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #2 Gepost op: 24 februari 2024, 16:00:55 »
Hallo Della,

Tja, ik zou er ook niet aan gedacht hebben, moest ik de aankoop gedaan hebben....
Maar hij heeft die laptop gekocht met Office 2021 erop, dat kan zo maar niet veranderd worden, veronderstel ik (geen ervaring mee)

Je voorstel code, toepassen op de 16 bit of op de 32 bit?

Mvg,

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #3 Gepost op: 24 februari 2024, 16:07:35 »
Het gaat over Long (32 declaratie)
Groetjes,Della

Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #4 Gepost op: 24 februari 2024, 16:17:35 »
Vraag eens aan je neef  om een leeg Excel bestand te openen.
Ga dan naar bestand -> account -> Info over Excel, als daar helemaal bovenaan staat op het einde 64 bits, tja dan gaat geen enkele vroegere vba code meer werken in geen enkel bestand zonder de prt aanpassingen.
Groetjes,Della

Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #5 Gepost op: 24 februari 2024, 16:28:44 »
tja dan gaat geen enkele vroegere vba code meer werken in geen enkel bestand zonder de prt aanpassingen.

Wat bedoel je met "prt aanpassingen"? Ik heb enkele andere bestanden getest, en die werken wel (ook heel oude )

Citaat
Maar hij heeft die laptop gekocht met Office 2021 erop
Heeft hij het installatie programma van office of alleen voor-geďnstalleerde?

Voor-geďnstalleerd !

Groetjes,Della

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.385
  • Geslacht: Man
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #6 Gepost op: 24 februari 2024, 17:28:06 »
heeft Uw neef een "microsoft" account en is hij daar mee ingelogd op zijn laptop ?
dan zal zijn Office normaal gezien ook geactiveerd zijn....je zal dan moeten proberen zijn "activatie key" te vinden : https://www.msoutlook.info/question/537
dan Office VOLLEDIG de-installeren , daarna nieuwe office downloaden....
Mvg,



Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #7 Gepost op: 24 februari 2024, 17:37:10 »
Klopt Montagnard, :thumbsup:
Citaat
daarna nieuwe office downloaden....
Wel de 32 Bit versie.
Groetjes,Della

Offline JEC

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 422
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #8 Gepost op: 24 februari 2024, 18:49:15 »
Probeer de functie eens zo te gebruiken

Private Declare PtrSafe Function GetSystemMetrics32 Lib "user32" Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As Long

Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #9 Gepost op: 24 februari 2024, 19:40:39 »
Private Declare PtrSafe Function GetSystemMetrics32 Lib "user32" Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As Longzal waarschijnlijk
Private Declare PtrSafe Function GetSystemMetrics32 Lib "user32" Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As LongPtrmoeten zijn.
Groetjes,Della

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.174
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #10 Gepost op: 24 februari 2024, 20:59:18 »
Hallo JEC,

Jou aanpassing gedaan en de 16-bit regel uitgeschakeld en werkt perfect  :thumbsup:  \o/

hartelijk dank.

Private Declare PtrSafe Function GetSystemMetrics32 Lib "user32" Alias "GetSystemMetrics" (ByVal nIndex As Long) As LongPtr
Della, je code in de eerste reactie was maar een deel van de regel, én je code werkte niet, ook niet toen ik Prt veranderd had in Ptr....
In je 2 de code staat er Ptr op het einde van je code, met dat erbij werkt het ook niet.

Ik ga zo dadelijk het topic wat opruimen want ik heb in moeten breken in je reactie, je weet wel waarom  ;)

:) SoftAid :)             

Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.174
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #11 Gepost op: 25 februari 2024, 09:36:42 »
Gisteren was ik te moe van het denken, en heb de PC dichtgegooid.

Ik ondervind nog enkele problemen met het programma, maar die moet ik eerst goed in kaart brengen alvorens er hier verder op in te gaan. Zo van die onverkolaarbare zaken.
Zoals dat CommandButton1.Show een macro triggert die  UF1 opent, en ComandButton2 die een andere macro triggert maar zegt dat UF2 niet kan openen omdat die niet bestaat....

Ik ga eerst al de andere code controleren en dan laat ik de "results" hier weten.

alvast IEDEREEN hartelijk bedankt voor het helpen. Dat "code bijwerken voor 64 bit systemen" was weer iets nieuw.

En de omweg om een 32-bit Office te installeren begrijp ik al te best, maar dat was hier geen optie.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.174
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #12 Gepost op: 25 februari 2024, 10:58:16 »
Beste,

PtrFunction bleek te werken (de foutmelding bleef weg)

Maar alles werkt toch nog niet zoals het moet.

Ik zocht in de rapte PtrSafe (omdat daar in de foutmelding melding van werd gemaakt, maar dat daar schijnbaar niets mee was gebeurd.

Volgens StackOverflow zou er meer code moeten uitgevoerd worden. Wat is uw gedacht?

PS: fouten moet ik nog opzoeken en testen, want het bestaande/gebruikte bestand beslaat tientallen UF's met hun code.

Dank bij voorbaat.

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Della Jordan

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 152
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #13 Gepost op: 25 februari 2024, 16:33:33 »
Citaat
Citaat
gebruikte bestand beslaat tientallen UF's met hun code.
Begin alvast maar te zweten. 0:-)
Misschien helpt dit je op weg?
Link naar Jan Karel Pieterse (zou je moeten kennen)
https://jkp-ads.com/articles/apideclarations.asp
Groetjes,Della

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 20.174
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Bestand van 32-bit naar 64-bit
« Reactie #14 Gepost op: 25 februari 2024, 18:32:22 »
Link naar Jan Karel Pieterse (zou je moeten kennen)
We hebben nog samen in de klas gezeten (hij op een bank en ik vooraan op mijn knieën )

Bedankt  :thumbsup:

:) SoftAid :)             
Maximum grootte bijlagen vergroot naar 4 MB
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

 


www.combell.com