Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Beveiligen met een wachtwoord  (gelezen 314 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Beejee Flowerdale

  • Lid
  • *
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Beveiligen met een wachtwoord
« Gepost op: 22 januari 2022, 16:18:12 »
Ik heb een scorebord gemaakt en wil deze graag gebruiken onder de leden van de vereniging, maar ik wil niet hebben dat de leden het bestand kunnen wijzigen, maar wel als scorebord kunnen gebruiken.

Weet iemand hoe en waar ik dit kan instellen?

Offline JeanPaul

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 114
  • Oplossing.be
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #1 Gepost op: 22 januari 2022, 16:53:33 »
Gebruik dan de camera tool

Offline Beejee Flowerdale

  • Lid
  • *
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #2 Gepost op: 22 januari 2022, 18:51:15 »
Ik weet niet precies wat je daarmee bedoeld, eigenlijk.

De leden moeten wel de eigen wedstrijdpunten enzo "live" bij kunnen houden.

Offline JeanPaul

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 114
  • Oplossing.be
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #3 Gepost op: 22 januari 2022, 19:43:37 »
plaats dat excel bestand eens

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.200
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #4 Gepost op: 22 januari 2022, 20:25:26 »
Cellen die bewerkt mogen worden, vrijgeven. Daarna je sheet beveiligen...
______________________________

Groet, Leo

Offline Beejee Flowerdale

  • Lid
  • *
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #5 Gepost op: 23 januari 2022, 14:11:29 »
Dit is het bestand waar het om gaat.

Tevens stel ik de vraag en misschien heb je daar ook een oplossing voor????

Ik wil dit scorebord op een tweede scherm laten zien en hoe zorg ik er nou voor dat het altijd op het tweede scherm wordt geopend EN in full screen zonder het lint en al die andere overbodige zaken. Kortom alléén het scorebord.


Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.301
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #6 Gepost op: 23 januari 2022, 15:47:03 »


Ik wil dit scorebord op een tweede scherm laten zien....... EN in full screen zonder het lint en al die andere overbodige zaken. .

Hallo BeeJee Flowerdale,

Dat kan enkel als je het scorebord opbouwt als een Userform (dit is een onderdeel van VBA voor Excel)
Zie: https://support.microsoft.com/nl-nl/office/overzicht-van-formulieren-formulierbesturingselementen-en-activex-besturingselementen-op-een-werkblad-15ba7e28-8d7f-42ab-9470-ffb9ab94e7c2

:) SoftAid :)             

Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.200
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #7 Gepost op: 23 januari 2022, 15:57:39 »
Daarbij vraag ik me nog af of dat wel zo makkelijk is als je dit Workbook op het 2e (ik neem aan grote?) scherm wilt tonen. Hoe kan je dan als wedstrijdleiding je invulling doen? Dan moet je dus vanaf je bureau of tafel of wat dan ook steeds naar dat 2e scherm gaan kijken om te zien wat je invult. Daarnaast vrees ik dat het tonen van gegevens op een tweede (of eerste) scherm hogere programmeerkunsten gaat zijn. Je moet namelijk met de computer gaan communiceren en uitvragen óf er überhaupt meerdere schermen zijn en dan nog wat het 2e scherm is.
Ook het uitschakelen van linten en alle aanverwante zaken, vind ik een inbreuk in de gebruikersomgeving. Je zit er als gebruiker niet op te wachten dat ineens al je tools verdwenen zijn en die ergens weer moet gaan zien aan te zetten. Dit kan je uiteraard dan ook oplossen bij het afsluiten van het workbook, maar algemeen gezien is dit "not done" als ontwikkelaar.

Waar ik dan als oplossing wél aan dacht, is je workbook ook in de cloud zetten als je Office365 hebt. Dan kan je op het 2e scherm de cloudversie tonen waarbij je die fullscreen zet. Vervolgens open je eerst op je desktop het workbook dat je gaat invullen. Of dit ook echt werkt, moet je zelf maar 'ns bekijken.
______________________________

Groet, Leo

Offline Beejee Flowerdale

  • Lid
  • *
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #8 Gepost op: 23 januari 2022, 16:48:52 »
SoftAid: Dank je wel voor de tip. IK ga dit nog eens nader onderzoeken, maar of dit eenvoudiger gaat zijn, vraag ik me eerlijk gezegd wel af.


RedHead: Ik kan op de laptop de gegevens invullen en wijzigen en bijhouden. Door middel van de functie "Nieuw scherm" verschijnt een venster waarop exact hetzeklde gebeurd, alleen wu ij dat 2e scherm fullscreen hebben, zonder alle overbodige info.
Dat moet toch mogelijk zijn. Bestaat überhaupt de mogelijkheid om het fullscreen te tonen of niet?

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.200
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #9 Gepost op: 23 januari 2022, 17:05:07 »
Het zetten van Fullscreen én alle vormen van interface uitzetten kan zéker via VBA. Bekijk deze YouTube tutorial maar eens...

Voor het plaatsen op je 2e scherm, zou ik dan lekker kiezen voor het slepen naar je 2e scherm van je 2e instantie van het workbook en daar dan die code uit de tutorial draaien. Dan hoef je ook verder niet moeilijk te doen met lastige code met een pc-interface.
______________________________

Groet, Leo

Offline Beejee Flowerdale

  • Lid
  • *
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Beveiligen met een wachtwoord
« Reactie #10 Gepost op: 23 januari 2022, 18:19:11 »
Top.
Ik duik er eens in.
Het leek me ook al gek, dat dat niet zou kunnen.

En dat het tweede scherm standaard wordt geopend én op het tweede scherm verschijnt, zou dan toch ook moeten kunnen, lijkt me

 


www.combell.com