Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1  (gelezen 746 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Gepost op: 21 januari 2021, 10:23:10 »
Hallo
Kan iemand mij helpen ?
Hoe kan ik in [Blad1] A1 een getal na "enter" (of enter knop) verplaatsen naar [Blad2] A1?
Als ik weer een ander nieuw getal in [Blad1] A1 zet, deze na "enter" naar [Blad2] A2 word verplaatst enz, enz.
De reeks getallen onder [Blad2] A1 moeten worden opgeteld.
De uitkomst zou b.v. Op [Blad1] B1 komen te staan.

Heeft iemand hier een oplossing voor of misschien een link ?   _/-\o_
B.v.d. Gr Marten

Offline Warme bakkertje

  • Lid
  • *
  • Berichten: 94
  • Geslacht: Man
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #1 Gepost op: 21 januari 2021, 10:35:43 »
Kijk eens of je hiermee verder kan.
Windows 10 Home   NLD 64bit

Microsoft Office Professional Plus 2016 US

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #2 Gepost op: 21 januari 2021, 10:50:41 »
Super bedankt  :thumbsup:

Gr Marten

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #3 Gepost op: 21 januari 2021, 11:15:58 »
Zou ik de formule er ook bij mogen?
Kan ik het ook voor een andere toepassing gebruiken in andere cellen B.v. datum
B.v.d.


Offline Warme bakkertje

  • Lid
  • *
  • Berichten: 94
  • Geslacht: Man
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #4 Gepost op: 21 januari 2021, 11:17:50 »
Rechtsklik op de Tab v/h 1ste werkblad en selecteer Code bekijken. Daar vind je wat je nodig hebt.
Windows 10 Home   NLD 64bit

Microsoft Office Professional Plus 2016 US

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #5 Gepost op: 21 januari 2021, 11:59:18 »
Bedankt  :thumbsup:

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #6 Gepost op: 23 januari 2021, 16:16:54 »
Heb een verlofdagen overzicht gemaakt. ( zie bijlage )
Mijn doel is om de dagen met datum in te vullen en wegschrijven op een ander tabblad.
Dit dan in een beknopt beginscherm van mijn telefoon ( Ipone 8+) te laten zien.
Na eind van het jaar de data weer wissen op sheet2 en weer schoon beginnen met het nieuwe jaar.
Op mijn P.C. is het gelukt. Op mij telefoon werkt het wegschrijven niet.
Het probleem is dat Excel op mijn telefoon geen VBA bestanden kan lezen en het wegschrijven van data niet werkt helaas.  :'(
Weet lang niet alles van Excel maar weet me aardig te redden. Oplossingen van andere Excel gebruikers vindt ik interessant en om mee te sleutelen. O-O
Zou dit overzicht graag gebruikersvriendelijk willen maken voor mijn collega’s, misschien het veld van invullen Uren en datum op een handiger plaats.
Daarna ga ik het beveiligen, je kan dan alleen invullen wat nodig is.

Vraag voor oplossingen : :help:
1: Uren en datum wegschrijven zodat het ook werkt op mijn telefoon.
2: knop “wissen” activeren zodat het werkt.
3: Bij het invullen v.d.  8 uren moet ik 8: invullen, een getal  8 zou handiger zijn.
4: bij datum/Mnd.  moet ik B.v. 2101 = 21 jan. Invullen.
Ideeën en tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.056
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #7 Gepost op: 23 januari 2021, 20:03:59 »
Marten, helaas... VBA werkt niet op mobiele apparaten. Dit ga je dus nooit op telefoon of tablet aan de praat krijgen.
______________________________

Groet, Leo

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #8 Gepost op: 23 januari 2021, 20:26:19 »
Heel erg jammer
Bedankt voor je reactie

Gr Marten

Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #9 Gepost op: 04 februari 2021, 17:09:15 »
Vraag: :help:
Heb een pagina gemaakt in Excel iets tussen Kolom A30 en H30
Dit gedeelte wil ik graag zogenaamd "bevriezen" zodat ik niet meer bij kolom A35 of j35 kan of hoef te komen
Is hier een optie voor of een pagina instelling ?

gr Marten

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 822
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #10 Gepost op: 04 februari 2021, 17:35:58 »
ja dat kan : selecteer het volledige werkblad ( klik links bovenaan in het werkblad, zei bijgesloten afbeelding ).
klik nu ergens op het blad en kies voor "celeigenschappen" , daarna de tab bescherming en doe het vinkje weg bij "geblokkeerd".
klik nu opnieuw ergens in uw werkblad zodat de selectie is opgegeven , kies nu de cellen die U wil blokkeren , klik er rechts op , celeigenschappen , tab bescherming en zet het vinkje bij geblokkeerd.
ga nu naar boven naar de menubalk , kies de tab "controleren" en dan "blad beveiligen" , je krijgt dan een menu waar je kan instellen wat gebruikers mogen doen , haal het vinkje weg bij "vergrendelde cellen selecteren"....
voila de cellen zijn nu geblokkeerd , je kan zelfs een wachtwoord instellen om de werkblad beveiliging op te heffen.

Mvg,
Arnold.


Offline Marten

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
    • Www.
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #11 Gepost op: 04 februari 2021, 18:09:20 »
Wat ik eigenlijk Bedoel is dat ik niet verder kan scrollen t/m Cel A30 en H30 (dus een werkruimte limiet )
Daartussen zit mijn werkblad.
Dus ik wil voorkomen dat iemand naar A1000 of M1000 kan scrollen.
Dat een "onervaren" gebruiker niet kan verdwalen in de cellen ergens in ABCD 11000
Hij of zij moet dus tussen Cel A30 en H30 blijven.


Gr Marten

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.056
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #12 Gepost op: 04 februari 2021, 21:16:31 »
Ff uit de losse pols... Activesheet.scrollarea = "a1:h30"
Zoiets zou het moeten zijn.
______________________________

Groet, Leo

Offline Haije

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 126
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #13 Gepost op: 04 februari 2021, 23:04:13 »
Verberg de kolommen en rijen waar mensen niet mogen komen
|-|aije

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.752
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Cel inhoud A1 verplaatsen doormiddel van "enter" naar blad 2 A1
« Reactie #14 Gepost op: 04 februari 2021, 23:25:43 »
Verberg de kolommen en rijen waar mensen niet mogen komen
Marten,

Verbergen doe je zo: veronderstel dat je rij 101 en lager wilt verbergen en vanaf kolom x.

Selecteer Rij 101 (Dus op de rijnummer 101 klikken) en hou nu de Ctrl toets én Shift toets ingedrukt en druk gelijktijdig op Pijltje omlaag op je toetsenbord.
Alle rijen vanaf 101 zijn nu geselecteerd. Rechtsklik nu in het geselecteerde gebied en kies voor "Verbergen"

Selecteer kolom X (Dus op de kolom X klikken) en hou nu de Ctrl toets én Shift toets ingedrukt en druk gelijktijdig op Pijltje Rechts
op je toetsenbord.
Alle kolommen vanaf X zijn nu geselecteerd. Rechtsklik nu in het geselecteerde gebied en kies voor "Verbergen"

sla je bestand op.

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

 


www.combell.com