Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: contextmenu  (gelezen 1424 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline fons

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 345
  • dank U
contextmenu
« Gepost op: 07 november 2019, 13:45:29 »
hello,
bij rechts klikken 'contextmenu) geen nieuwe nieuwe/opmerking meer
werkt nog wel, Shift F2 voor nieuwe notitie
hoe terug in contextmenu??
mvg
fons
windows 10
Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 800
B85-PRO GAMER
NVIDIA GeForce GTX 650 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: HP Photosmart 5520 USB Device
Nr: 2 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 3 Model: Samsung SSD 840 EVO 250GB

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 411
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: contextmenu
« Reactie #1 Gepost op: 07 november 2019, 14:03:54 »
Staat tabletmodus toevallig ingeschakeld?
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline fons

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 345
  • dank U
Re: contextmenu
« Reactie #2 Gepost op: 07 november 2019, 14:29:25 »
hello das vlug dank je

pc win 10 office 365 en ook een laptop win 10 en office 365, beide dus idem
wel leeftijdsverschil pc= 6 jaar en laptop minder dan 1 jaar
laptop werkt volledig normaal met de contextmenu, zoals opmerking en notitie   maar pc niet
help me nu met shift f2 op pc en dat lukt wel
mvg fons
windows 10
Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 800
B85-PRO GAMER
NVIDIA GeForce GTX 650 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: HP Photosmart 5520 USB Device
Nr: 2 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 3 Model: Samsung SSD 840 EVO 250GB

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 411
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: contextmenu
« Reactie #3 Gepost op: 07 november 2019, 14:46:34 »
Ik herhaal mijn vraag, staat tabletmodus ingeschakeld op uw PC.
https://support.microsoft.com/nl-be/help/4027960/windows-10-turn-tablet-mode-on-or-off
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline fons

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 345
  • dank U
Re: contextmenu
« Reactie #4 Gepost op: 11 november 2019, 12:03:11 »
hello, 
denk dat ik vergeten u mee te delen dat de tabletmodus NIET is ingeschakeld
mvg
fons
windows 10
Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 800
B85-PRO GAMER
NVIDIA GeForce GTX 650 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA High Definition Audio
Nr: 1 Model: HP Photosmart 5520 USB Device
Nr: 2 Model: Samsung SSD 840 PRO Series
Nr: 3 Model: Samsung SSD 840 EVO 250GB

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 296
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: contextmenu
« Reactie #5 Gepost op: 12 november 2019, 11:40:16 »
in aanvulling van bovenstaande : ik heb ook een probleem met het "Contextmenu" :
standaard staat bij mij ingesteld (bij instellingen , Apps , standaard-apps) dat foto's moeten geopend worden in "FastStone Image Viewer" , een programma dat ik heel graag en al lang gebruik voor de organisatie van mijn foto's.
maar als ik gewoon in de verkenner "rechtsklik" op een foto om hem b.v. te openen in "Paint" dan kan ik dat niet , zie bijgevoegde screencopy.
iemand een idee ?

mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: contextmenu
« Reactie #6 Gepost op: 12 november 2019, 16:11:23 »
Hallo Arnold,

dat zou toch moeten op te lossen zijn in Configuratiescherm, Standaardprogramma's.

Kies links voor "Standaard-apps" en kies beneden voor: Standaard-apps per bestandstype kiezen
Na enige seconden zie je nu helemaal links een lijst van Bestandstypen. 
Kies hier voor bijvoorbeeld voor de extensie .jpg

Staat er rechts van .jpg een icoon met een plusteken en de tekst "Kies een standaard-app"" klik je er op en kies de app "Foto's".
Staat er reeds een icoon van een App (bvb Foto's) klik er dan op en als je een lijst ziet met programma's waaronder "Fast Stone Capture" dan klik je deze aan.

Het is inderdaad een complexe zaak om deze allemaal in te stellen. Normaal staan deze er standaard in.
Waarom dat bij jou niet zo is weet ik niet, en Win 10 is te complex (alles verborgen) om daar achter te komen...

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 296
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: contextmenu
« Reactie #7 Gepost op: 12 november 2019, 16:31:54 »
euh , denk dat ik me ofwel verkeerd heb uitgedrukt ofwel dat U het verkeerd begrijpt :
als ik gewoon dubbelklik op een afbeelding dan wordt die dus standaard geopend met mijn programma "FastStone Image viewer" , dus dat wil ik zo ...
maaaarrrr : als ik nu b.v. diezelfde afbeelding wil bewerken dan klik ik er rechts op en dan kan ik via het context menu kiezen voor "openen met" , normaal moet je dan verschillende mogelijkheden hebben zoals b.v. "paint" maar ik krijg nogmaals een tab "openen met" en verder gebeurt er niks...
heb eens 2 afbeeldingen bijgesloten :

1) waar ik een pdf wil openen , standaard staat die ingesteld om te openen met de EDGE browser , maar als ik er rechts op klik dan kan ik via het context menu kiezen voor een ander....
2) doe ik hetzelfde met een afbeelding dan kan ik dat dus niet !

hoop dat het zo duidelijker is .

Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: contextmenu
« Reactie #8 Gepost op: 12 november 2019, 16:51:13 »
Hallo Arnold,

Ja, ik had het wel degelijk goed begrepen.

Waar die 2de Openen met... vandaan komt kan ik ook niet uitleggen, maar je zou in Configuratiescherm, Standaardprogramma's toch eens moeten proberen om (om te beginnen) bij .jpg een standaard-app te verkrijgen, liefst "Foto's".

Waar precies de fout ligt weet ik helaas niet, maar laat eens weten of je in Configuratiescherm, Standaardprogramma's iets kan wijzigen zoals ik had meegegeven?

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 296
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: contextmenu
« Reactie #9 Gepost op: 12 november 2019, 18:23:25 »
hey SoftAid , je hebt verdorie nog gelijk ook : ik stel foto's in als standaard en het context menu werkt als vanouds.....
ik stel opnieuw "FastStone Image viewer" in als standaard en.....het context menu werkt nu ook als vanouds .... ::)...
We zullen het (weeral) op Windows houden zeker  ;D...
dikke merci voor de hulp !

Mvg,
Arnold.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: contextmenu
« Reactie #10 Gepost op: 12 november 2019, 18:36:41 »
Hallo Arnold,

blij dat je geholpen bent! Het is inderdaad een wazige glazen bol geworden bij Microsoft.....

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

 


www.combell.com