Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Dartsprogramma - scorebord  (gelezen 8985 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Dartsprogramma - scorebord
« Gepost op: 31 juli 2020, 21:07:40 »
Beste Amici's,

Misschien een nieuw draadje om uit komen bij een prachtige trui ( alhoewel met dit weer ..... ;D ;D )
Ik heb een dartsprogramma waar ik eigenlijk een beetje mee in de knoop lig

Ik moet hier wel al eerlijkheidshalve bij zeggen dat dit item ook op een ander forum vermeld staat en waarvan bij navraag aan de moderator ik de link naar mag vermelden.

https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/955057-Userform-voor-dartsbord


initieel was dit zonder het doel, en werkte het eigenlijk best wel fijn. ( met dank aan Roel ) maar bij ons in de club hadden ze zoiets van .....
mmmm het oog wil ook wel wat en het zou eenvoudiger zijn mochten de doelen rechtstreeks genoteerd worden.

Nu zij zijn er vanaf en ik de domkop ... je raad het wel zeker.

Mijn vraag is volgende

Als je nu je dart gooit en drukt in het vak waarin deze is terecht gekomen komt de juiste score tevoorschijn.
en dan nu....

Is het mogelijk dat er bij de input v/d gooien de score rechtstreeks bij de juiste speler terecht komt.
'T is te zeggen ....
Speler 1 kolom Q rij 7 (R7C17)  :-[ speler 2 Kolom S rij 7 .... tot 6 spelers
In kolom R rij 7 zou dan het getal dat is geworpen ( meestal is dat 180  :-X :-X :-X ) afgetrokken worden van 501 bij de eerste worp en dan iedere keer van de rest nog.
Dan zouden de worpen moeten genoteerd worpen ( gooi 1, gooi 2, gooi 3 + totaal) op de sheet worpen. Wanneer de game is gewonnen door iemand dan zou dit blad moeten opgeslagen worden in pdf.

Ik had gedacht om de worpen te noteren in cellen AE16 1ste worpi - AF16 2de worp - AG16 3de worp - Totaal score cel AH16

nu dit is al een ferm boterhammetje dus laat ik het hier voor de moment bij

Graag jullie kennis kunnen en vingergevoeligheid hier te willen op botvieren aub.
Pijnig de grijze massa .... ( is die eigenlijk wel grijs???)

@Cow18 al bedankt voor de begin tune... maar kijk even naar deze layout.

alvast mijn dank

Mvg,
Marc

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 212
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #1 Gepost op: 01 augustus 2020, 05:52:59 »
zo?

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.143
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #2 Gepost op: 01 augustus 2020, 09:06:08 »
Hoi,

Weeral een pareltje, cow18 !
Ik zou er geen moment aan denken iets te wijzigen, maar een klein surplusje durf ik wel suggereren.
Met enkel een minimale aanpassing aan "volgende speler" is het aantal spelers variabel te maken, anders zit je vast aan 6:
Sub Volgende_Speler(Optional Volgende As Boolean)
   spelers = WorksheetFunction.CountA(Range("q4:v4"))
   With Sheets("scoreblad")
      i = .Range("Z3").Value - Volgende          'volgnummer speler en desnoods 1 ophogen indien gevraagd
      If Application.Median(1, i, spelers) <> i Then i = 1   'indien volgnummer buiten bereik 1-[aantal spelers] valt, dan is die 1
      .Range("Z3").Value = i                     'volgnummer wegschrijven
   End With
End Sub

@plainme,
In Q4 tot V4 daartoe de namen van links naar rechts invullen, en de overige leeg laten.
Daarmee kan je ook gewoon tegen jezelf spelen  :D
Veel darts- (en lotto-) plezier !
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #3 Gepost op: 01 augustus 2020, 09:54:25 »
@cow18....
Dit is al een prachtig begin.
Scores komen al in de juiste vakken terecht. Kan het zijn dat de restwaarde niet wordt vermeld?

@Pitufo Spelers zijn inderdaad variabel. nu is dit niet het geval en loopt deze door tot 6 spelers

Dan is ook nog de vraag... is het mogelijk dat iedere worp wordt genoteerd in de sheet "worpen" bij de juiste speler?
Dit mag ook niet meer worden aangepast! bij overwinning van een set zou de het blad worpen opgeslagen worden met als bestandnaam datum en uur van de speeldag.
Alsook heb ik een shape toegevoegd voor als er geen punten zijn... Naast het doel, pijl valt, .... deze krijgt dan de waarde "nul" (0))

Voorheen kwam er ook de vraag als er uitgegooid was of er met een dubbel was uitgegooid, met een msgbox als gevolg, of met de melding worp ongeldig.

is weer een dikke vraag, maar jullie kennis en kunde maakt hiervan weightwatcher vraag van  :D :D :D _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Ps @ Cow18 ... enig idee wanneer je de binnenkant van je ogen inspecteert????
Citaat
Geplaatst door: cow18
« Gepost op: Vandaag om 05:52:59 »

hahahahaha

alvast bedankt
Mvg,
Marc

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #4 Gepost op: 01 augustus 2020, 09:59:13 »
het ware misschien beter met het bestandje erbij ;) ;)
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.143
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #5 Gepost op: 01 augustus 2020, 11:04:56 »
Citaat
Spelers zijn inderdaad variabel. nu is dit niet het geval en loopt deze door tot 6 spelers

Heb je dan niet getest met de code die ik in mijn vorige post noteerde?
Vervang in het bestand van cow18 de procedure "Volgende_Speler" door de mijne en je hebt direct een variabel aantal ter beschikking.
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #6 Gepost op: 01 augustus 2020, 11:32:23 »
hey Pitufo

Jawel maar deze werkt niet bij mij.... of wat had je dan gedacht  :-[ :-[ :-[
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.143
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #7 Gepost op: 01 augustus 2020, 12:11:47 »
Ben je dan misschien verschillende versies aan het mixen geweest?
Hierbij de versie (origineel van cow18) waarin ik mijn bescheiden supplementje heb gezet.
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #8 Gepost op: 01 augustus 2020, 12:58:50 »
@Pitufo,

Neen niet echt aan het mixen. wat wel... ik gebruik het laatste bestandje dat ik heb gepost.
misschien dat de reden.
Ik zal gewoon de codes die in het bestandje van Cow18 zijn ingesloten overnemen in dat laatste bestandje hier gepost.

Ik voeg het hier ook nog eens aan toe ... kwestie van éénzijdig te werken :):):)

Toch ook al weer bedankt voor jou input en verbetering aan het progje.

Zo maken we van een ordinair steenkooltje een mooie diamant.   \o/ \o/ \o/

Mvg,
Marc

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #9 Gepost op: 01 augustus 2020, 13:47:24 »
Amici's

Ik heb geprobeerd om de code van Cow18 wat aan te passen maar klopt niet volledig naar mijn zin
Ik heb deze willen aanpassen zodat wanneer 3 keer gegooid er een msgbox verschijnt ( zoals die van Cow18 (probleem met ....)) en dat de routine score opslaan aanroept.
Nu moet ik na iedere worp bevestigen dat deze juist is.
Public Sub ShapeClick()
    Dim Antwoord As String                                                                  ' declareren van het antwoord MsgBox
    Dim Dialoog As String                                                                   ' Declareren van wat in de MsgBox komt
    Dialoog = "Is de score correct?"
   avRing = Array(2, 1, 3, 1, 1, 1)
   avName = Split(Application.Caller, "_")
   a = avRing(avName(0) - 1) * avName(1)
   With Sheets("scoreblad")
      i = Application.CountA(.Range("AE16:AG16"))
      If Application.Median(0, i, 2) = i Then
         .Range("AE16").Offset(, i).Value = a
            Antwoord = MsgBox(Dialoog, vbQuestion + vbYesNo, "Dartsscore V3")               ' vraagt hier of de scores correct zijn
                If Antwoord = Yes Then Call ScoreOpslaan                                    ' als Ja ingedrukt wordt dienen de drie worpen te worden weggeschreven
                                                                                            ' naar de respectievelijke speler die gegooid heeft.
                    Else
                         MsgBox "probleem met wegschrijven waarden"                         ' is dit niet het geval is dan wordt de melding " probleem met" aangeroepen.
                    End If
                ' Else
           ' MsgBox "probleem met wegschrijven waarden"
             
   End With
End Sub

Ik heb er voor mijzelf de opmerkingen bijgevoegd, kwestie van zelfstudie..

Graag jullie reactie aub.

Alvast bedankt
Mvg,
Marc

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 212
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #10 Gepost op: 01 augustus 2020, 17:58:46 »
enig idee wanneer je de binnenkant van je ogen inspecteert????
zonet

eventjes verder gebreid op de laatste bijlage en met de gegeven opmerkingen
Werkblad "scoreblad" is beveiligd zonder paswoord.

Er moet nog een knop bij voor dat opslaan naar pdf

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #11 Gepost op: 01 augustus 2020, 18:30:45 »
Citaat
Citaat van: plainme op Vandaag om 09:54:25

    enig idee wanneer je de binnenkant van je ogen inspecteert????

zonet

Noemen ze dat dan niet een siesta????  :D ;D :D ;D
Hopelijk deugd gedaan

Bestandje bekeken en tot tranen beroerd :P :P als je dat niet gelooft...
Met heel veel bewondering bekeken dan !!! \o/ \o/ \o/

Alleen denk ik dat er ergens nog een miscommunicatie is ...

De worpen dienen opgenomen in sheet "Worpen en dat dient dan te worden afgedrukt in pdf zodat er niet meer kan in gesjoemeld worden.

Maar toch dit wordt echt een mooi diamantje dankzij de ongelooflijke diamantslijpers die jullie zijn !

Mvg,
Marc

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #12 Gepost op: 01 augustus 2020, 19:12:31 »
@Cow18

Kan het zijn wanneer button voor de print2pdf maak en deze aanklik ik een foutmelding krijg
zie screenshots

volgens de code zou deze toch moeten opslaan waar het bestand is opgeslagen, of heb ik dit ook al verkeerd voor?
Filename:=ThisWorkbook.Path & "\Uitslagblad_" & Format(Now, "yymmdd hh:mm")is toch de code of niet? ( altijd maar aan het bijleren...) ??? ???
Mvg,
Marc

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #13 Gepost op: 01 augustus 2020, 19:21:20 »
potverd**** weer de bijlage vergeten
Zaterdag , Warm , euforisch door het bestandje ,..... en mens zou voor minder vergeten

hierbij dan ...
 _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.143
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #14 Gepost op: 01 augustus 2020, 21:04:25 »
Euhh, de warmte, 't is dat je 't zelf zegt, en het klopt waarschijnlijk ook: de printscreens die je hebt bijgevoegd zijn van je lotto-project.
Hopelijk zijn die niet nieuw, want dat zou betekenen dat je Excel opnieuw naar de filistijnen is...

De macro om als pdf op te slaan bevat inderdaad een klein foutje: de dubbele punten in het tijdformaat zijn de boosdoener. Je zou er punten, koppeltekens, spaties of underscores voor in de plaats kunnen zetten, keuze genoeg dus, maar bijvoorbeeld ook geen slashes.
Succes !
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

 


www.combell.com