Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Dartsprogramma - scorebord  (gelezen 15110 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #60 Gepost op: 06 augustus 2020, 21:04:54 »
@ cow18,

Citaat
Vroeger was ik een "die hard" ivm. declareren, met de jaren ben ik een softie geworden.
Je ziet het zelf ook, hé, er is niet zoiets als een allesomvattend antwoord op de vraag "wat is de beste keuze"  ;D

Citaat
"[...]"-notering
Klopt, maar 't is zo verleidelijk...  :D

@ Marc,

Hierbij voorlopig al een versie waarin dit is rechtgezet:
Citaat
ik krijg geen eindscore meer bij uitgooien

Wat je eigen aanpassingen betreft (je bent al heel ijverig bezig geweest  :thumbsup: ) zie ik er die iets beter kunnen, maar ook andere die beter MOETEN!
Dat zal dus inderdaad niet meer voor vandaag zijn, 'k ga een en ander liever morgen eens "in alle sereniteit" (nee nee ik heb geen politieke ambities) bekijken, en meteen de adviezen van cow18 rustig doornemen (sommige misschien zelfs toepassen  :D :D ).
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 226
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #61 Gepost op: 06 augustus 2020, 21:19:02 »
nog een uitsmijter
gelieve in de macro het pad goed aan te passen en dan even genieten
Driedubbele dubbele aanhalingstekens laten staan !
Ik zoek nog een bestandje waar er slechts 1 keer 180 wordt geroepen, anders moet ik even gaan knippen.

Verder heb ik nog niet gekeken naar de laatste reacties, ik ga nu even er van door ...

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #62 Gepost op: 06 augustus 2020, 21:49:22 »
@Cow18
ben je hier iets mee
Mvg,
Marc

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 226
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #63 Gepost op: 07 augustus 2020, 01:27:33 »
de speaker eventjes anders aangestuurd.
Je moet die mp3 vanuit vorige bijdrage van plainme in dezelfde sudirectory zetten als deze file !
ter vervanging van #61

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 226
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #64 Gepost op: 07 augustus 2020, 06:38:46 »
en dan ontdek je eerder toevallig ditSub HoeSimpelKanHetSomsZijn()
   Set vo = CreateObject("SAPI.SpVoice")
   vo.Speak "a big number, , , , 123456"
   Set vo = Nothing
End Sub

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #65 Gepost op: 07 augustus 2020, 08:48:20 »
Holala, ik heb blijkbaar iets in gang gestoken  :D

Die "SAPI.SpVoice".Speak heb ik lang geleden eens in een vbs-projectje gebruikt (toen ook moeten zoeken), dus die had ik nu maar gewoon in deze vba gegooid. Ging toen niet over getallen en dus zonder meer in het darts-item gezet omdat ik het zelf bij enkel 180 hield. 'k Had wel even geprobeerd de lieve juffrouw Nederlands te laten praten, maar dat doet pijn aan de oren. Mijn eerste gedachte deze morgen was "waarom heb ik dat niet met de notatie '180' geprobeerd".
Te laat dus! Om 6.38u. stond mijn koffie namelijk nog te pruttelen  0:-)
Knap speurwerk, cow18  :thumbsup:

@ Marc,
Dat maakt dat er wat minder zaken zijn waar ik moet op terugkomen, maar nu eerst voor de hitte helemaal toeslaat wat dringende werkzaamheden in de tuin opknappen.
In dit geval met géén volle goesting  :(
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 226
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #66 Gepost op: 07 augustus 2020, 10:14:36 »
ik zat inderdaad ook naar een nederlandstalige dame/heer te zoeken, was ondertussen al aangekomen bij Verteller/Narrator, maar vond daar weinig boeiende dingen over. Mijn laatste resultaat was http://www.cross-plus-a.com/bconsole.htm, maar daarmee heb ik nog niets gedaan.


Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #67 Gepost op: 07 augustus 2020, 12:43:44 »
Hoi,

Deze keer ben ik er minstens even voor gaan zitten  0:-)

@ cow18
Zoals je zegt: vroeg of laat start er toch iemand een macro vanuit de code, en nu het einde mogelijk nadert, vond ik het geen slecht moment om alle sheet-verwijzingen erbij te zetten, en in één adem meteen de []-notaties verwijderd.
Volgende keer vanaf het begin, beloofd!  :D
Ook even je laatste link diagonaal gelezen, daar valt inderdaad waarschijnlijk wat mee te doen, maar 't zal voor een doods moment zijn...

@ Marc,
Via vba een formule op een werkblad zetten is slechts in héél uitzonderlijke situaties nuttig. Ik zag dat je dit deed voor het beginuur. Stel dat het correct zou zijn, dan kon je beter de formule rechtstreeks op je werkblad zetten.
Alleen heeft het geen zin: elke keer als er iets gebeurt op je werkblad zal het uur namelijk wijzigen. Je worksheet_change-event zal ook niet werken (ik heb die macro in commentaar laten staan), want in target heb je ook een formule staan.

Wat er dient te gebeuren is: de datumformule staat daar dus goed, maar de tijd moeten we niet als formule maar als waarde zetten. Ik heb dit gedaan bij openen van het bestand, en bij starten van nieuw spel of nieuwe leg. Telkens wordt ook eindtijd leeggemaakt.
Eindtijd wordt vervolgens ingevuld bij correct uitspelen.

De vraag die dan bij me opkomt is: wat wil je daar verder mee doen? Het staat namelijk niet in je afdrukbereik, en het verdwijnt ook telkens.

En ook nog: wat wil je precies ingevuld zien in AF19 en AF20? (zal aan mijn gebrekkige darts-kennis liggen  ??? )


"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #68 Gepost op: 07 augustus 2020, 13:26:58 »
@Pitufo,

Citaat
@ Marc,
Via vba een formule op een werkblad zetten is slechts in héél uitzonderlijke situaties nuttig. Ik zag dat je dit deed voor het beginuur. Stel dat het correct zou zijn, dan kon je beter de formule rechtstreeks op je werkblad zetten.

Kunnen we dit klasseren onder de noemer beginnersfouten?  :-[ :-[ :-[ Ik zoek zaken op op het internet en als ik zie wat bruikbaar is pas ik dit toe zonder verdere kennis. nu met dergelijke uitleg weet ik nu dat dit not done is !! en zo leren we alle dagen bij! _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Citaat
Wat er dient te gebeuren is: de datumformule staat daar dus goed, maar de tijd moeten we niet als formule maar als waarde zetten. Ik heb dit gedaan bij openen van het bestand, en bij starten van nieuw spel of nieuwe leg. Telkens wordt ook eindtijd leeggemaakt.
Eindtijd wordt vervolgens ingevuld bij correct uitspelen.

Ik krijg hierop een foutmelding zie bijlagen

nu is het zo dat een game uit een aantal leg's ( rondes ) bestaat. bij ons wordt steeds op 5 ronden gespeeld.
Daarom dat ik de verwijzing naar het bestand van Emields er had bij vermeld. in zijn bestand kwamen de legs er bij te voorschijn ( wellingswaar na ingave via een formulier) nu had ik in gedachte om dit ook over te nemen en dit in de cellen "AF19 " het aantal games (-nvdr dit kan max 3 zijn) en " AF20 " de legs die al gespeeld zijn ( nvdr - dit zijn Max 5 per game. maw maximum 15 leg's mogelijk)
En dit verwijs ik dan naar de reviewsheet zodoende wordt deze dan toch ook afgedrukt.

Alsook krijg ik demelding dat er koppelingen zijn die verbroken zijn.. Namelijk de "Datepicker" moet dit ergens geactiveerd worden ofzo?

@Cow18

Ik heb je link gedownload maar daar blijf ik af hoor ....  :-[ :-[ :-[
Zoals reeds gezegd ben ik momenteel VBA voor Dummies en wil ik zeker niet het ene door he andere gaan gooien. ("heb je'm... Gooien ... darts... hehehehe)

Maar wat ik eigenlijk nog wou vragen ....

Momenteel zijn er nu 3 prachtige versies in omloop... en waarvan er van alle drie prachtige zaken zijn die misschien beter in één versie zouden zijn opgenomen.

Graag jullie mening hierover en gedachte(h)goed     ;D ;D ;D
Als ik heel eerlijk ben ... als ik dit ga assembleren dan weet ik zeker dat deze topic nog een tijdje zal blijven draaien en jullie gek gaan worden van de kemels die ik ga schieten  :glare: :glare:

vandaar jullie opinie gevraagd


Alvast een dikke bedankt
Mvg,
Marc
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #69 Gepost op: 07 augustus 2020, 14:11:06 »
Hoi Marc,

Citaat
Kunnen we dit klasseren onder de noemer beginnersfouten?  :-[ :-[ :-[
Die  :-[ 's zijn nergens voor nodig, 't is van onze fouten dat we leren, dat geldt voor iedereen (denk ik)

Die datepicker is bij mij stevig aan Excel bevestigd (staat dus los van dit bestand). Ik heb hem nu ontkoppeld en het bestand opnieuw opgeslagen, dus nogmaals in bijlage.
Of je foutmelding daarmee te maken kan hebben durf ik zo niet zeggen, misschien gewoon nog eens proberen met de huidige bijlage?

Ondertussen probeer ik iets te verzinnen met legs en games. Voor een goed begrip: een wedstrijd bestaat uit x games en een game uit y legs.
De knop "nieuwe leg" voegt één toe aan leg, of zet die op 1 als maximum bereikt is en voegt dan één toe aan game.
De knop "nieuw spel" (niet te vertalen als "nieuw game") zet beide terug op één.
Correcto ?
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #70 Gepost op: 07 augustus 2020, 15:13:52 »
Hehe, ik kon het niet laten en heb het al toegevoegd zoals ik denk dat je bedoelt.
Mijn mening? Als je meestal naar hetzelfde aantal games en legs speelt vind ik het er een beetje over om dat telkens via een userform in te geven. Ze staan nu gewoon in kolom AH en kunnen naar wens worden gewijzigd (of niet  :D )

Welke extraatjes je nog uit andere versies wil geïntegreerd zien kan je misschien beter in detail aangeven  ???
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #71 Gepost op: 07 augustus 2020, 15:16:13 »
Hey Pitufo,

Vooreerst dank voor het begrip en leren doen we van onze fouten. ( hoop ik toch hehehehe)

Nope de foutmelding blijft verschijnen.... ( hier gaan we weer zie  ;) ;) ;) ... herinstallatie dringt zich weer op !!! hahahaha)
is nog steeds dezelfde foutmelding als de bijgevoegde afbeeldingen in vorige posten



Even ter verduidelijking.
Wanneer er een nieuwe game wordt opgestart spreekt men af hoeveel games er zullen gebeuren. dit zal steeds onpaar zijn. ( paar kan niet)
Meestal is dat 3 games. uitzonderlijk ( dan voor de betere spelers 5)
bij begin van nieuw game zullen de tellers dan ook beide op 1 staan
" Game - 1 "
" Leg - 1 "
tijdens het spel zal de teller steeds verhogen met 1, en maak ik mij nu de bedenking dat dit ook niet zo eenvoudig zal zijn.
Wie eerst 3 bereikt is de winnaar van de gaande game en dan dient die game 2 op te starten met leg 1
De games dienen te worden uitgespeeld. dus bij keuze van 3 games worden er sowieso 3 games gespeeld
en dan is het per game wie eerst 3 legs ( rondes ) haalt is de winnaar

Hopelijk ligt de tuin er weer netjes bij en is het grasje mooi gesnoeid en is het kruid verwijderd  ::) ::) :D :D

Mvg,
Marc

Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #72 Gepost op: 07 augustus 2020, 15:28:12 »
Juist ja. In de laatste (test)versie zit al een game- en legteller.
We zullen dus ook nog de winnaars van elke leg en game moeten bijhouden (dat had ik niet eerder op die manier begrepen).
Projectje voor een ander keertje gaat dit moeten worden.
Laat je ondertussen al weten of het telsysteem bevalt?

Voor die foutmelding: geen idee of het gaat helpen (hier gaat het namelijk goed), maar probeer die gele regel eens te vervangen door
With ThisWorkbook.Worksheets("Scoreblad")
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #73 Gepost op: 07 augustus 2020, 16:00:13 »
@ Pitufo

Das nu eens jammer zie dat je het nu al opgeeft... net of er zijn andere zaken in een mens zijn leven dan dit belangrijk feit!!!!
hahahahahahahahahahahaha

Wanneer het jullie past is een basis zeg. ik ben al blij dat jullie er nu al zoveel tijd en energie in hebben gestopt!

Het telsysteem is super ! dat is het volledig! zeker met de vrije keuze van ingave

Kan dit niet op één en hetzelfde blad van de worpen worden geplaatst en dat bij X legs en Y games wordt opgeslagen en afgedrukt?
Zou mijn inziens veel eenvoudiger zijn denk ik zo maar.

En hup nu ... genieten van het bloedhete weertje !!!
 :D ;D :D ;D :D ;D

Mvg,
Marc
Mvg,
Marc

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #74 Gepost op: 07 augustus 2020, 20:25:56 »
Hey Pitufo,

Citaat
Welke extraatjes je nog uit andere versies wil geïntegreerd zien kan je misschien beter in detail aangeven 
zoveel extraatjes zijn er niet hoor,
maar gelijk de one hundred and eighty zoals bij Cow18 vind ik wel super!

De leg's en games die moeten opgeteld worden bij de winnaar ( remember ( wie eerste meer dan de helft v/d leg's of ronde geeft gespeeld ...)

Ondertussen heb ik voor de winnaar het kunnen bekomen dat ipv een MsgBox nu een userform verschijnt met de naam v/d winnaar.
( of het nu de korste weg naar rome is weet ik niet maar het is gelukt zonder ook maar enig schade toe te brengen aan het geheel!!! hahahahaha )

Ik stel me ook de vraag of er een mogelijkheid is dat wanneer er een winnaar is er ook een geluid wordt afgespeeld zoals bij de 180 van Cow18?

Alsook of er de mogelijkheid is om in de sheet worpen er de mogelijkheid bestaat dat die een lijn toevoegt wanneer alle spelers een ronde hebben geworpen? dan hoeft daar nu niet steeds een hele resem met blanco vakken afgedrukt worden ook en kan misschien de review hierbij toegevoegd worden aan de sheet worpen ipv afzonderlijke sheet.

Dus veel extraatjes zijn het niet hé !!! men moet opletten dat men het bos nog door de bomen ziet ook  ;) ;) ;) 8) 8) 8)

Alvast bedankt,

Mvg,
Marc
« Laatst bewerkt op: 07 augustus 2020, 20:34:16 door plainme »
Mvg,
Marc

 


www.combell.com