Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Dartsprogramma - scorebord  (gelezen 15106 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 225
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #75 Gepost op: 08 augustus 2020, 16:41:34 »
ik hou me voorlopig op de achtergrond, maar zit wel mee te lezen.

Geluidjes zijn leuk, maar gaan op het einde wel vervelen. Dus een beetje variatie mag gerust.
Op internet vind je 180's in alle maten en gewichten. Je zou er zo dus gerust een tiental kunnen aanmaken, met knip en plak, en die dan random laten afspelen of totaal uitzetten. Idem bij het uitgooien.

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #76 Gepost op: 09 augustus 2020, 11:28:28 »
@Cow18,

dat is nu net ook mijn gedachte. Alleen heb ik mij hier al een zweetdruppel of 50 zitten zoeken om random geluid afspelen via vba code te vinden maar denk dat ik nog wat zweetdruppels zal moeten spenderen. ( nu niet dat dit met deze temperaturen moeilijk zal zijn !)
Zo zou ik bij uitgooien ook een geluidje wil laten afspelen. bij gooien van Bullseye ook een geluidje... bij aanvang van een game een geluidje bij winst van een leg .... alé inspiratie genoeg daar niet van ...

Hebt u enig idee ?

alvast bedankt

Mvg
Marc

PS een raad van Uncle Sam ... blijf uit de zon en voor de Covid ... Javel en een UV lamp :)
Stay safe
Mvg,
Marc

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 225
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #77 Gepost op: 09 augustus 2020, 14:38:47 »
sorry voor jou, maar met dergelijke Uncle Sam's zou je beter geen familie hebben ...
Rare gedachtenkronkel, maar het zal aan het weer liggen.

Heb je bepaalde geluidsfragmenten, die je ideaal klinken, maar die enkel nog wat moeten bijgeknipt worden, stuur dan even een linkje en zeg er bij van seconde zoveel tot seconde zoveel.

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #78 Gepost op: 10 augustus 2020, 11:20:29 »
@Cow18

Gedachtekronkel is "Sarcasme" wie wil familie met die oranje idioot!
Nu ja dit terzijde

Alle geluidjes die ik momenteel heb zijn al op lengte geknipt en zijn hierbij in bijlage
Fireball is voor wanneer de bullseye is geworpen
de andere drie spreken voor zich denk ik

Alvast bedankt


Mvg
Marc


Mvg,
Marc

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #79 Gepost op: 11 augustus 2020, 09:22:40 »
Amici

Mag ik nog een iets vragen....
Is het mogelijk dat wanneer er een speler is uitgespeeld er geen verdere worpen mogelijk zijn.
Nu is het zo dat wanneer een speler uit geeft gegooid dat er voor de volgende speler ook nog punten kan worden ingegeven.
logisch kan dit dus niet meer.

Is dit mogelijk?

Alvast bedankt

Mvg,
Marc
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #80 Gepost op: 11 augustus 2020, 11:19:10 »
Hoi,

Ik ben er even uit geweest, dus zal de draad weer moeten (proberen) oppakken...

Maar eerst dit: ik neem aan dat ik een propere Windows10-installatie heb, maar het lukt van geen kanten om WMP aan de praat te krijgen. De procedure er op nagelezen (hoewel, wat kan je verkeerd doen), en hij doet ook alsof hij installeert, maar daarna noppes.
Eigenlijk wil ik dat ding ook gewoon niet, dus het stoort me niet. Wat ik wil zeggen is dat ik de methodes van cow18 niet kan bekijken, laat staan aanvullen. Maar ik merk ook dat de ideeën over geluiden afspelen een beetje jojoën, dus daar blijf ik af.

Citaat
Is het mogelijk dat wanneer er een speler is uitgespeeld er geen verdere worpen mogelijk zijn.

Het was al van in den beginne zo, dus hoewel ik het vreemd vond dacht ik dat het je zo wou, m.a.w. ja, dat valt licht op te lossen.
Maar het kadert ook min of meer in een vraag van eerder waar je ook eerst eens moet bij stilstaan:

Citaat
tijdens het spel zal de teller steeds verhogen met 1, en maak ik mij nu de bedenking dat dit ook niet zo eenvoudig zal zijn.
Wie eerst 3 bereikt is de winnaar van de gaande game en dan dient die game 2 op te starten met leg 1
De games dienen te worden uitgespeeld. dus bij keuze van 3 games worden er sowieso 3 games gespeeld
en dan is het per game wie eerst 3 legs ( rondes ) haalt is de winnaar

en uit een andere post:

Citaat
De leg's en games die moeten opgeteld worden bij de winnaar ( remember ( wie eerste meer dan de helft v/d leg's of ronde geeft gespeeld ...)

Zijn die niet in tegenspraak met elkaar? Op een gegeven moment stelde je ook dat het telsysteem ok was. Hoewel: als er effectief 3 legs moeten gewonnen worden om een game te winnen kunnen er toch méér dan 3 legs moeten gespeeld worden. En omgekeerd: als het totaal aantal legs in elk geval 3 is (uiteraard aangenomen dat je '3' hebt ingevuld bij maximum) dan is er een winnaar bij 2 gewonnen legs. Maar... wat dan als er meer dan 2 spelers zijn en 3 verschillende elk één leg winnen?
Je ziet het, hé, het wringt tegen!

De bal ligt dus weer in jouw kamp. Zet je eerst de puntjes definitief op de i?
Dan vliegen we er wel eens terug in  8)
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #81 Gepost op: 11 augustus 2020, 16:38:04 »
@Pitufo

Citaat
maar het lukt van geen kanten om WMP aan de praat te krijgen.
blij dat ik niet de enige met Windows kuren. Is zo vervelend wanneer je er niks kan aan doen!
Nu WMP is nog minste van de problemen zijn alternatieven genoeg die beter zijn.

Ok dit gezegd zijnde .... de puntjes op de i dan nu ;D ;D ;D
Citaat
Maar ik merk ook dat de ideeën over geluiden afspelen een beetje jojoën, dus daar blijf ik af.

Lijkt me nochtans niet zo ...
Fireball bij bull's eye
180 shoutout voor .... 180 misschien  : >:D
bij een gewone leg de tune " gewonnen leg"
en bij volledig gewonnen game " volledige game gewonnen"

Citaat
Het was al van in den beginne zo, dus hoewel ik het vreemd vond dacht ik dat het je zo wou, m.a.w. ja, dat valt licht op te lossen.
Maar het kadert ook min of meer in een vraag van eerder waar je ook eerst eens moet bij stilstaan:

Dat was inderdaad e intentie maar als ik even de test doe dan kan wanneer er een speler geeft uitgegooid nog de punten verder invoeren voor alle nog achterkomende spelers. bij wanneer ik terug bij de speler kom die gewonnen geeft weer punten ingeef dan krijg ik de melding " No Score" in de tabel.

wat de punten telling betreft ... misschien even wat duidelijker in mijn uitleg zijn zou ook al een pakje schelen.. :-[ :-[

Het is als volgt.
Aantal games 5
aantal legs per ronde 5
dat betekent dat er in realiteit 25 leg's zouden zijn. (5 games met 5 legs per game )
Wie er als eerste 3 games wint ( is meer dan de helft, maw uw tegenspeler kan niet meer punten meer halen dan u ) wint sowieso de game's en dus ook de gespeelde legs die hem tot de drie games hebben gebracht.
Nu voor het zelfde kan het best zijn dat er 5 games moeten gespeeld worden he en dat daar in de beslissende ronde wie eerst 3 legs wint sowieso gewonnen geeft! ( 3 is > dan 50% van 5)
en dat geldt dan ook voor alle legs... wie het eerst 3 legs wint in die game wint ! maar nogmaals voor alle duidelijkheid voor hetzelfde geld is dat maar in de ( leg dat dit bepaald wordt!
Dit ongeacht het aantal spelers. De spelers verdeling gebeurt aan de hand van hoedje trek .... iedere speler trekt een nummertje en dat is de plaats op het scorebord
spelers zijn bvb Pitufo, Cow18, Marc
Pitufo trekt #2 Cow18 #1 en Marc #3 het scorebord zal er dan als volgt uitzien.
Speler 1 Cow18, speler 2 Pitufo en speler 3 Marc
en de eerste die uitgooit ongeacht op welke plaats deze staat wint de leg!

Het doel ligt nu bij jou Pitufo hehehehehehe.
En ik zou zo zeggen laat de ballon maar op gaan maar daar is het eigenlijk te warm voor, dus ... zweefvlieg er maar in hahahahahaha

Alvast bedankt


Mvg
Marc
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #82 Gepost op: 11 augustus 2020, 17:05:20 »
Oei, ik vrees dat er nog gaten in je redenering zitten  :(
Maximum 5 legs per game, dan volstaan inderdaad 3 gewonnen legs om dat game te winnen (cfr. snooker "best of 25", dus ik snap hem wel!), maar dat klopt enkel bij 2 spelers.

Je wil zelf toch al een wedstrijdje organiseren met ons drieën. Stel dat we beginnen met elk één leg te winnen, dan moeten er volgens jou nog 2 gespeeld worden. Als die NIET door dezelfde speler gewonnen worden komt nog niemand aan 3. Als we vervolgens nóg elk een leg winnen moet er al een 7° gespeeld worden vooraleer een winnaar gekend is, m.a.w. dat maximum van 5 heeft geen enkele relevantie bij meer dan 2 spelers. Reken maar eens uit hoeveel er nodig kunnen zijn bij bv. 6 spelers (juist, dat zijn er 13...)

Nogmaals over naar jou dus...  :D

PS: 'k had tussendoor al eens gekeken naar je eigen aanpassingen (userform) en er staat een GROOTE  ;)  fout in:
Label1.Caption = [ad16].Value & vbCrLf & " de winnaar van deze leg," & vbCrLf & " betaald het volgende rondje!"
>>> de winnaar betaalt :) 0:-)
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #83 Gepost op: 11 augustus 2020, 17:28:35 »
jou stelling klopt volledig. Ik zou dit even moeten navragen hoe ze het daar dan doen als er zes spelers zijn
(sssssssst de games met meer dan twee zijn eigenlijk de spelers die niet op hoogste niveau spelen , zeg maar de tweede klasse in JPL)
dat vraag ik zeker na
misschien dat we het nu kunnen houden 5 games max met 5 legs max en de wie daar dan het meeste in gewonnen geeft is winnaar bij meerdere spelers. bij 2 dat het is zoals de " best of ..."

Citaat
PS: 'k had tussendoor al eens gekeken naar je eigen aanpassingen (userform) en er staat een GROOTE  ;)  fout in:
Code: [Selecteer]
Label1.Caption = [ad16].Value & vbCrLf & " de winnaar van deze leg," & vbCrLf & " betaald het volgende rondje!"
>>> de winnaar betaalt :)

Is ondertussen al aangepast. "de winnaar betaalt het rondje en gaat ondertussen rond met de pet om zijn 10€ per speler te ontvangen" _/-\o_ _/-\o_ :thumbsup: :thumbsup:

Terug over naar jou Pitufo ;D ;D ;D

Mvg,
Marc
Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #84 Gepost op: 12 augustus 2020, 10:39:31 »
Citaat
Terug over naar jou Pitufo
...die dan meteen de bal ook weer terugketst (al een chance dat dat hier niet met pijltjes gaat  :D )

Er blijven namelijk nog wat puntjes op je i ontbreken, vrees ik
Citaat
misschien dat we het nu kunnen houden 5 games max met 5 legs max en de wie daar dan het meeste in gewonnen geeft is winnaar

Laat ons eens bij het begin beginnen en dan stilaan opbouwen. Om de redenering niet té complex te maken houden we het bij een zogezegd maximum van 5.

Bij 2 spelers zoals geweten geen probleem: 3 (meer dan de helft) is gewonnen.

Bij 3 of meer (je zal later merken dat dit geen rol speelt) spelers ook altijd gewonnen indien iemand 3 legs wint.
Maar de verdeling van de gewonnen legs (we beginnen met 3 gespeelde legs) kan ook zijn:
2/1
1/1/1
Er is dus zeker een 4° leg nodig. Blijft voor de rest van de redenering geldig: 3 = gewonnen.
Dan kan blijven:
2/2
2/1/1
1/1/1/1
Zeker een 5° leg nodig.
Dan kan nog steeds een verdeling zonder winnaar blijven:
2/2/1
2/1/1/1
1/1/1/1/1
Aangezien hier het maximum van 5 is bereikt kan je bij de middelste situatie de speler met 2 legs als winnaar aanduiden.
In de 2 andere situaties is een 6° leg nodig. Weer kan een situaties zonder winnaar bestaan:
2/2/2
2/2/1/1
2/1/1/1/1
1/1/1/1/1/1
Alweer slecht één situatie waarin een winnaar kan bepaald worden.
Dus een 7° leg nodig.
En… zo kunnen we dus nog een tijdje doorgaan.

Wat valt daar nu uit te leren?
Alle mogelijke scenario’s oplijsten en kijken wanneer wie wint is zinloos. Er vallen namelijk ook consistente methodes uit af te leiden.
De algemene regel moet blijven: meer dan de helft van het maximum winnen = gewonnen.
Zolang dat niet gebeurt spelen we zeker 5 legs.
We moeten dan enkel kijken of één of meer spelers 2 gewonnen legs hebben (dat kan namelijk anders zijn bij 5 of 6 spelers maar doet niet ter zake in onze ‘wiskundige’ benadering).
Vervolgens moet enkel de vraag worden gesteld of slechts één speler 2 gewonnen legs heeft.
Zoniet moet een bijkomende leg worden gespeeld en volgen we dezelfde redenering, met alweer de mogelijkheid van nog een extra leg.
Die lus blijven we herhalen zo lang als nodig (en dan komen uit bij maximaal 13 legs zoals gisteren al aangekondigd).

Als iemand anders een sluitende oplossing kan verzinnen hoor ik het natuurlijk graag  :)

En als kers op de taart: dezelfde redenering voor gewonnen games  :'(  (al zou je daar nog een escape kunnen vinden door te kijken naar het totaal aantal gewonnen legs, een beetje als het doelsaldo in de voetbalcompetitie bij gelijk aantal punten).

Wat ik me overigens afvraag: dit heeft op zich niets met Excel te maken, dus heeft niemand 'op het terrein' ooit ondervonden dat 5 legs te weinig kan zijn?
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #85 Gepost op: 12 augustus 2020, 12:48:21 »
@Pitufo

Ok hier zijhn we dan met meer puntjes op de onverbiddelijk i  :D :D

Bij navraag is het zo dat bij meer dan 2 spelers er bij gelijke stand een extra dart wordt gegooid die het dichts bij de bullseye is.
Nu in ons geval is dit niet mogelijk dus stel ik voor dat er dan wordt gegooid naar de hoogste puntenscore. en die is dan de winnaar.
Of kan er een mogelijkheid aangeboden worden dat bij ex aequo er visueel door de man/vrouw achter de pc gekeken wordt wie het dichts bij de bullseye geeft geworpen en deze dan aanduid als winnaar, en dan verder naar de volgende game!

Ik denk nu maar even naar het gemak he, don't prik the pianoplayer.!!  _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ ;D ;D ;D

uw mening gewaardeerd hoor ik het graag wat u hier van denkt.


Mvg,
Marc

Mvg,
Marc

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.158
  • Geslacht: Man
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #86 Gepost op: 12 augustus 2020, 13:16:13 »
Zie je wel dat we er nog uit zullen raken  :D :D :D

Dus samengevat: een game wordt altijd gewonnen mits 3 gewonnen legs.
Anders spelen we er 5.
Als er dan slechts één speler met 2 gewonnen legs is wint die.

In het andere geval kunnen er OFWEL meerdere spelers met 2 gewonnen legs zijn OFWEL hebben ze er allemaal 1.
Dan komen die tegen elkaar uit in een quickie, en we zien nog wel hoe...  0:-)

We kunnen in elk geval al met de duidelijke situaties aan de slag, wordt trouwens ook nog beetje puzzelen  :(
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline plainme

  • Lid
  • *
  • Berichten: 91
  • Geslacht: Man
  • Ab uno disce omnes (leer uit één allen kennen)
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #87 Gepost op: 12 augustus 2020, 14:21:04 »
@pitufo

We gaan ons DOEL nog bereiken.
idd min 3 legs per game
en indien >1 games steeds de onpare game is bepalend.

Citaat
We kunnen in elk geval al met de duidelijke situaties aan de slag, wordt trouwens ook nog beetje puzzelen  :(
met dit weer aan bezigheidstherapie mogen doen .... wat wil een mens meer .... hahahahahaha 0:-) 0:-) 0:-)

Mvg,
Marc
Mvg,
Marc

Offline emields

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 224
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #88 Gepost op: 12 augustus 2020, 17:15:30 »
De zee niet kunnen overzwemmen is geen schande, maar als je beloofd de zee over te zwemmen en je weet niet hoe de zee is en waar zwemmen ligt, ja dan weet ik het ook niet.

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 225
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Dartsprogramma - scorebord
« Reactie #89 Gepost op: 12 augustus 2020, 17:51:03 »
tabblad "review" kolommen I:J, kan je daar niets doen om de legs en games per speler op te tellen of voor wat dient dat daar ?

 


www.combell.com