Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Default bereik KeuzeCel vergroten  (gelezen 2649 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 49
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Default bereik KeuzeCel vergroten
« Gepost op: 07 februari 2019, 08:05:50 »
Is er een mogelijkheid om de standaard lengte (acht) bij een keuzecel te vergroten ?

Vb. in bijlage graag de A1-A15 cellen zichtbaar maken bij aanklikken van keuzepijltje.

Mvg
René


Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 238
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Default bereik KeuzeCel vergroten
« Reactie #1 Gepost op: 07 februari 2019, 09:54:14 »
Hoi,
Met gewone gegevensvalidatie is het niet mogelijk.
Je kan gebruik maken van een combobox of listbox
In bijlage vbtje met combobox (maak uw keuze, de waarde verschijnt in E5)
Ik heb ook een vbtje gemaakt met een userform en listbox.
Ga in de cel E5 staan ,een userform gaat open,maak je keuze en E5 wordt gevuld met de gekozen waarde en de userform wordt afgesloten.
Waarom is het belangrijk dat alle cellen zichtbaar moeten zijn?
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.304
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Default bereik KeuzeCel vergroten
« Reactie #2 Gepost op: 07 februari 2019, 10:22:29 »
Hallo René,

Mogelijk heb ik de verkeerde bril op, maar ik lees de vraag anders dan Dotchiejack ze interpreteert.
Aan jou de keuze.
Is er een mogelijkheid om de standaard lengte (acht) bij een keuzecel te vergroten ?
Je kan de standaard-breedte van alle kolommen veranderen via Start, Cellen, Opmaak, StandaardBreedte
Een individuele kolom vergroot je natuurlijk door op de scheidingslijn tussen 2 kolom-letters te gaan staan, tot je het dubbel pijltje ziet (<->) en dan maar slepen...
Vb. in bijlage graag de A1-A15 cellen zichtbaar maken bij aanklikken van keuzepijltje.
Ik vat de vraag als volgt op:
Maak de overeenkomstige cel in A1-A15 zichtbaar dewelke overeenkomt met de waarde in E5.
Dat kan dus met voorwaardelijke opmaak.
Je kan de cel-achtergrond kleuren als aan de voorwaarde A1=E5  (enz. tot A1=A15) is voldaan.
Je kan ook de tekstkleur van alle cellen op wit zetten, en de tekstkleur in de met C5 overeenkomende cel zwart laten maken met voorwaardelijke opmaak.

Aan jou....

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 238
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Default bereik KeuzeCel vergroten
« Reactie #3 Gepost op: 07 februari 2019, 10:30:25 »
Citaat
de verkeerde bril
'tis nog vroeg hé. :D :D 0:-)
Zoals ik de vraag lees wilt TS  1 tot 15 zien in de drop down gegevensvalidatie. (staat op 8 en kan niet veranderd worden)
Met gegevensvalidatie ga je dus nooit maar dan 8 waarden kunnen zien in de drop down.
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.304
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Default bereik KeuzeCel vergroten
« Reactie #4 Gepost op: 07 februari 2019, 12:33:56 »
'tis nog vroeg hé. :D :D 0:-)
Heeeel vroeg, en mijne donkere zonnebril al op...
Zoals ik de vraag lees wilt TS  1 tot 15 zien in de drop down gegevensvalidatie.
Gelijk heb je.  :thumbsup:

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 49
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Default bereik KeuzeCel vergroten
« Reactie #5 Gepost op: 07 februari 2019, 13:05:03 »
Heren,
Zonnebrillen weg....

Ik probeerde de userform van Dotchiejack en constateer dat je blijkbaar eerst op een andere cel moet gaan staan en daarna op C5 om de form te openen.

Ik denk dat ik in mijn geval toch met gegevensvalidatie zal moeten werken want mijn keuzelijst kan  in lengte variëren (tot misschien 40 items)


Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 56
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Default bereik KeuzeCel vergroten
« Reactie #6 Gepost op: 07 februari 2019, 14:48:01 »
Een andere oplossing is werken met een keuzelijst gekoppeld aan cel E5

 


www.combell.com