Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Draaitabel maken  (gelezen 5378 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 98
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Draaitabel maken
« Reactie #15 Gepost op: 10 maart 2019, 09:12:14 »
@pitufo,

Uw werkwijze gevolgd.
Als ik dan via een slicer-item één bepaald item selecteer is alignering niet meer goed.

Ik wil kolom A, D, E links, B en F rechts en C centraal.
En daarna zoals je zegt: rijen 1 tem 4 centraal.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 749
  • Geslacht: Man
Re: Draaitabel maken
« Reactie #16 Gepost op: 10 maart 2019, 10:09:31 »
Hallo René,

Ga eens ergens willekeurig in je draaitabel staan. Via rechts klikken kom je dan in 'Opties voor draaitabel' terecht.
Staat 'Celopmaak behouden bij bijwerken' misschien per ongeluk uitgevinkt ?
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 98
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Draaitabel maken
« Reactie #17 Gepost op: 11 maart 2019, 06:55:18 »
De tabelinstellingen waren correct.
Ook 'Celopmaak behouden bij bijwerken' stond aan.

Ik heb geconstateerd dat bij 'Invoegen'- 'Draaitabel' op een nieuw werkblad steeds gestart wordt vanaf rij 3.
Ik deed nog een rij-invoeging op lijn 2 zodat de koppen van de tabel op rij 4 kwamen te staan.
Misschien was dit de oorzaak van mijn eerder gemeld probleem. ??

Nu blijft alles goed gealligneerd alleen kan ik de kolom 'Factuurnr' niet centreren.
Ook mijn titellijn op rij 1 blijft nu correct staan.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 749
  • Geslacht: Man
Re: Draaitabel maken
« Reactie #18 Gepost op: 11 maart 2019, 13:11:16 »
Van de ene rare situatie naar de andere dus.
Van er op deze manier naar te blijven raden raakt mijn inspiratie wel uitgeput.
Dus als er geen gevoelige informatie in je bestand staat kan je het eventueel als bijlage aan een volgend bericht hangen ?
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 98
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Draaitabel maken
« Reactie #19 Gepost op: 11 maart 2019, 13:40:39 »
In bijlage een bestandje.

Graag factuurnr blijvend gecentreerd.

Mvg
René

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 749
  • Geslacht: Man
Re: Draaitabel maken
« Reactie #20 Gepost op: 12 maart 2019, 18:22:13 »
René,

Ik ben gestopt met mij af te vragen wat er scheelt met je werkbladen of gegevens. Feit is dat het bleef tegenpruttelen, zelfs als ik alles naar een ander blad kopieerde.
Maar als ik je gegevens gewoon 'overschrijf' op een nieuw blad (ik heb vba dat evenwel voor mij laten doen), en daar dan een draaitabel van maak, dan reageert die netjes zoals ik (en jij) het wil.
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 98
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Draaitabel maken
« Reactie #21 Gepost op: 12 maart 2019, 19:35:35 »
@pitufo,

Ik dank je voor alle moeite die je hierin stak !!
Ik zal voorlopig leren leven met de toestand zoals hij is.
Misschien maak ik nog een macro die het probleem 'oplost'.

Groeten
René

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 749
  • Geslacht: Man
Re: Draaitabel maken
« Reactie #22 Gepost op: 13 maart 2019, 12:50:46 »
René,

Bedoel je dan dat het met het laatste bestand dat ik stuurde bij jou nog steeds verkeerd gaat ? Bij mij bleef alles toch mooi staan zoals we wilden...
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 98
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Draaitabel maken
« Reactie #23 Gepost op: 13 maart 2019, 13:23:22 »
@pitufo,

Ho Ho Ho... waarschijnlijk misverstand.
Omdat ik las
Citaat
Ik ben gestopt met mij af te vragen wat er scheelt ....
heb ik niet op de bijlage gelet, sorry.

Inderdaad, de bijlage doet het goed. Ik merk wel dat je de bedragen (kolom F) onder het 'Rij'-draaiveld geplaatst heb. Zodat er geen totaal onderaan de kolom gemaakt kan worden.
Ik vraag me wel af hoe het komt dat kolom 'C' nu wèl gecentreerd blijft. (?)

Ondertussen heb ik een macro gemaakt (nog niet volledig af) om de draaitabel te genereren na aanklikken van een knop.


Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 749
  • Geslacht: Man
Re: Draaitabel maken
« Reactie #24 Gepost op: 14 maart 2019, 14:52:02 »
Citaat
Ik merk wel dat je de bedragen (kolom F) onder het 'Rij'-draaiveld
Juist ja, ik had alleen naar het resultaat van je eigen draaitabel gekeken. Die kan je dus rustig naar 'Waarden' verplaatsen.

Citaat
Ik vraag me wel af hoe het komt dat kolom 'C' nu wèl gecentreerd blijft.
Ik wou dat ik het wist... Zoals ik al zei : zowel met je eigen gegevenstabel als met een 'traditionele' kopie ervan wou het niet lukken. Met je gegevenstabel 'hérschrijven' dus wel, m.a.w. zowel  :'( als  :)
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

 


www.combell.com