Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: EK2008  (gelezen 38789 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline popipipo

 • Excel-Expert
 • Ervaren lid
 • *****
 • Berichten: 258
Re: EK2008
« Reactie #90 Gepost op: 10 januari 2008, 00:10:03 »
Hallo Dirk Rudy en alle anderen.

Dirk je had een leuk test bestandje gemaakt en ben er wel even mee bezig geweest.
En heb het op mijn definitieve(?) bestand uitgetest.
Ik had een paar uitslagen die niet overeen kwamen.
1 uitslag (Nr. 110.07) denk ik dat het een tikfoutje van jou is.
3x dat ik denk dat strafschoppen moet beslissen
en 1 maal waar we eerder (zie antw 49 en 50 ) overgesproken hebben

Zie bijlage.

Willem
Willem
Hoe meer je weet hoe meer je vergeet.
Hoe meer je vergeet hoe minder je weet.
Hoe minder je weet hoe minder je vergeet.
Hoe minder je vergeet hoe meer je weet.

Offline dirktimm

 • Lid
 • *
 • Berichten: 42
 • Oplossing.be
Re: EK2008
« Reactie #91 Gepost op: 10 januari 2008, 12:13:51 »
Hallo Willem,

Laatste paar dagen en komende paar dagen weinig tijd om aan de poule te werken. Even een korte reactie.

1. Testsetje 110.07 is inderdaad een typefout. Was de tegenhanger van 110.01  Bedankt.

2. Ik weet niet welke je bedoelt die op strafschoppen worden beslist. Maar zou heel goed kunnen. Ik ben nauwelijks nog bezig geweest met de strafschoppen. Is een bijzondere regel. Zie UEFA document 7. 08

Sorry, ik zie nu een meegezonden bestandje.

3. Antw 49 en 50. Ik zou de UEFA mailen. Heb ik gedaan (2 x e-mailadres). EURO.com heeft teruggemaild, dat de UEFA-regels gebruikt moeten worden. Dat wisten we al. Dus nogmaals het specifieke geval voorgelegd. Even afwachten dus.

4. Ik zie dat je in kolom O4 – P9 de testsetjes in klopt of kopieert. Dat is al een stuk handiger. Ik heb de wedstrijden in blokjes van 6 staan, maar ook dan is het nog een heel werk om alle testsetjes af te werken. Ik kan nauwelijks met VBA overweg, maar ik ben bezig een code te schijven die de testsetjes 1 voor 1 inleest en beoordeeld. Met 1 testsetje lukt dit al, maar de Loop of de Next gaat nog niet helemaal lukken. Zodra er een fout gevonden wordt, dan verschijnt er een melding met het testsetnr.

Groet en in het weekend meer

Dirk 
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2008, 13:17:16 door dirktimm »
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline dirktimm

 • Lid
 • *
 • Berichten: 42
 • Oplossing.be
Re: EK2008
« Reactie #92 Gepost op: 14 januari 2008, 14:01:09 »
Hallo Willem en Rudy en anderen,

Ik zou nog even terugkomen op het laatste bericht van Willem. Ik heb het bestandje gezien waarin je eindrangschikking van jouw poule vergelijkt met de testuitslagen van mij. Dat is heel mooi en heeft wel wat werk gekost. Je meldt een aantal verschillen.

Op testset 110.07 is inderdaad een “typefout”. Is de tegenhanger van 110.01  Gekopieerd en vergeten aan te passen.

Op testset 110.22 wordt volgens jou met strafschoppen beslist. Ben ik het bijna volledig mee eens. Echter indien de laatste wedstrijd door Tsjechië wordt gewonnen, dan zijn er drie winnaars en in dat geval volgen er geen strafschoppen. De vraag is dus of er van tevoren al niet duidelijk moet zijn dat de andere wedstrijd er niet meer toe doet. Anders zal je eerst op de uitslag van de andere wedstrijd moeten wachten om te weten of je al dan niet strafschoppen moet nemen. Ik weet het niet.

Op testset 122.08 wordt volgens jou met strafschoppen beslist. Ik denk het ook.

Op testset 111.10 wordt volgens jou met strafschoppen beslist. Ik denk het niet. Hier eindigen drie teams gelijk. Tegen wie moet het derde team strafschoppen nemen. Volgens de UEFA regel 7.08 geldt dan regel 7.07

Tekst 7.08:  If two teams which have the same number of points, the same number of goals scored and conceded play their last group match against each other and are still equal at the end of that match, the ranking of the two teams in question will be determined by kicks from the penalty mark, provided no other teams within the group have the same number of points on completion of all group matches. Should more than two teams have the same number of points, the criteria listed under paragrah 7.07 a) to h) will apply.

Op testset 110.09 hebben we verschil van interpretatie van de regels. Ik zou de UEFA mailen. Na een eerste niets zeggend antwoord heb ik een tweede antwoord gekregen bestaande uit twee regels.

Tekst mail:  Dear Mr. Timmer,
 
If, after d) the winner has not been decided, then enters e) ... or f) until h) drawing of lots.
Unfortunately, we can not go into individual calculation examples.
 
Thank you for your understanding and best regards,
 
Euro 2008 SA
Infobox Editor

Op basis van de eerste zin heeft Willem met zijn interpretatie helemaal gelijk. Op basis van de tweede zin heb ik niet het idee dat men werkelijk de eindstand in de groep heeft beoordeeld. Ik hou toch nog lichte twijfels en ga mijn poule nog niet corrigeren. Ik ga het nog een keer proberen met een mail naar de UEFA en naar onze eigen KNVB. Wordt vervolgd.

Met de VBA-code (kan zeker korter en beter) is het gelukt om alle testsetjes één voor één in te lezen en te testen of de rangorde uit de testsetjes klopt met de rangorde die door formules in het tabblad “Uitslagen” is bepaald. In het bestand van de poule is een tabblad “Testset” met alle testsetjes opgenomen.
In het tabblad “Uitslagen” is een knop “Testset uitvoeren” opgenomen. Aan deze knop is de macro “Testen” gekoppeld. Indien er een fout wordt gevonden, dan wordt er een melding gegeven met een testsetnummer. Als alle testsetjes zijn gecontroleerd (binnen enkele seconden) dan volgt een melding dat alle testsetjes zijn gecontroleerd.

De poule van Rudy en Willem blinken uit in mooie matrix, formules enz. Ik heb tot nu toe alleen enige commentaar geleverd. Overigens leverden de poules van Rudy en Willem mij voldoende stof op om mijn poule te verbeteren. Ik had (en misschien nog wel) nog niet alle mogelijkheden afgedekt. Dus Rudy en Willem bedankt.

In mijn poule heb ik de UEFA regels t/m f verwerkt. De regels g (fair-play) en h (loting) uit punt 7.07 en het punt 7.08 heb ik niet verwerkt en ben ik ook niet van plan. Als deze situatie zich wel voordoet, dan heb ik de mogelijkheid om via een selectievakje het juiste land aan te wijzen.
Bijgaand het bestand VoetbalpouleEK2008forum. (Gebaseerd op een eenvoudig model van computeridee uit 2003). Dit was een eenvoudig schema, dat heb ik uitgebouwd tot een poule  waarmee je met deelnemers (mensen die een gokje willen wagen) een echte poule kunt organiseren. Bij de EK2004 en de WK2006 had deze poule 350 deelnemers en een opbrengst van 2000 euro voor het goede doel. Dit hele bestand is te groot om te plaatsen. Ik heb zoveel mogelijk gesloopt tot wat het nu is: een schema om het EK te volgen, maar er blijven sporen zichtbaar.
Misschien wil je even kijken of het testen iets voor jullie is of de selectievakjes. Natuurlijk is inhoudelijk commentaar van harte welkom. Ik ben ook maar een amateur.

Groeten,
Dirk   
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

Offline popipipo

 • Excel-Expert
 • Ervaren lid
 • *****
 • Berichten: 258
Re: EK2008
« Reactie #93 Gepost op: 15 januari 2008, 22:10:38 »
Hallo Dirk

Allereerst jij ook bedankt voor alle moeite voor uittesten van onze programma’s en voor het maken van de test setjes.

testset 110.22:
De twijfels die je uit wat betreft de strafschoppen ben ik volledig met je eens.
Je had weer een stapje verder gedacht.
Het lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk dat er gewacht gaat worden op de uitslag van de andere wedstrijd.

testset 111.10
Hier was ik naderhand zelf ook achter gekomen.
Mijn programma test of de 2 teams evenveel punten heeft (UEFA regels 1 tm 6) na 2 of  3 wedstrijden en kijkt niet na of nog een 3e team evenveel punten heeft.
Een foutje dus.

Je programma ziet er goed uit, alleen vind ik het jammer dat als alle voorronden gespeeld zijn de uitslag niet de goede volgorde staat (nr 1 bovenaan en nr 4 onderaan.) Je hebt het natuurlijk wel leuk opgelost met de kleurtjes, ook wat betreft de selectie vakjes.

Mijn complimenten dat je 350 mensen zover hebt gekregen om mee te spelen voor een goed doel!!

Groetjes en veel kijk genot de komende zomer.
Willem

Willem
Hoe meer je weet hoe meer je vergeet.
Hoe meer je vergeet hoe minder je weet.
Hoe minder je weet hoe minder je vergeet.
Hoe minder je vergeet hoe meer je weet.

Offline dirktimm

 • Lid
 • *
 • Berichten: 42
 • Oplossing.be
Re: EK2008
« Reactie #94 Gepost op: 20 maart 2008, 19:00:44 »
Hallo Skipper en Willem,

Alweer een hele tijd geleden hebben we ons vermaakt met het maken van een EK poule. Ik zou jullie nog informeren hoe de UEFA vindt dat de regels toegepast moeten worden. Twee maal een e-mail naar de KNVB en de UEFA leverde niet meer op dan de regels toegepast moeten worden zoals beschreven in de UEFA reglement 7.07 vanaf a t/m f. Dat snapten we ook wel.

Niet helemaal tevreden heb ik de heer Harry Been, secretaris generaal van de KNVB een e-mail gestuurd. De heer Been vond het een interessante vraag en is bij thuis op bezoek geweest. Hij vond mijn stelling wel juist. Hij gaat het eerst intern bij de KNVB bespreken.

Voor het EK 2008 geven de UEFA regels nu niet aan dat je de regels zo kunt toepassen zoals ik heb gedaan. En dus zal het zo zijn dat indien er twee of drie teams gelijk zijn geëindigd, dat dan de regels (a t/m f) slechts eenmaal worden doorlopen om de groepswinnaar en de 2e in de groep te bepalen. 

In 2012 zijn de regels aangepast. Wedden?

Groet

Dirk   
Gelieve uw systeemgegevens in te vullen. Klik HIER voor meer informatie.

 


www.combell.com