Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: foutlopen van formules aanpassen  (gelezen 2105 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
foutlopen van formules aanpassen
« Gepost op: 21 april 2019, 09:59:21 »
Aan de helpers,
Ik heb een aanpassing (via office 365) aan een excel file laten uitvoeren (ken er zelf niet zo veel van) en nu kan ik de file niet meer bewerken.
krijg steeds de melding excel reageert niet meer.
ik werk met office 2007 en denk dat de formules niet compatibel zijn met office 365.
Kan iemand er eens naar kijken aub.

in bijlage de formules voor/na de aanpassing (misschien zit probleem in de versie van office)

ps:had de vraag ook op helpmij.nl geplaatst maar krijgen het niet opgelost.

https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/946210-formule-aanpassen-zodat-lege-cellen-genegeerd-worden




mvg,lco
« Laatst bewerkt op: 21 april 2019, 10:06:06 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #1 Gepost op: 21 april 2019, 11:33:58 »
Aan een tekst hebben we niet veel, plaats een relevant voorbeeld.

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #2 Gepost op: 21 april 2019, 12:47:18 »
Emields,

SORRY ik was de bijlage vergeten.

bijlage oude versie was deze die werkt,bijlage test is deze die aangepast werd in office 365 en niet meer werkt bij mij in office 2007


   mvg,lco
« Laatst bewerkt op: 21 april 2019, 12:58:51 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #3 Gepost op: 21 april 2019, 22:24:07 »
ik werk ook nog met 2007 en bij werkt alles zo als het moet.

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 746
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #4 Gepost op: 22 april 2019, 08:39:14 »
Dag Luc,

Nog niet zo lang geleden heb ik een grote aanpassing gedaan aan de code bij "namefrm". Dat ging toen helemaal goed. Is er nadien nog iets anders gewijzigd ?
Feit is dat ik nu ook je bijlagen even heb getest (met beide Excel-versies !) en ik zie ook geen problemen.
Kan je helemaal niets meer doen of loopt het fout bij ÚÚn specifieke procedure ?
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #5 Gepost op: 22 april 2019, 08:47:45 »
Emields,pitufo,

Ik heb office 2007 verwijdert /terug ge´nstalleerd maar dit geeft geen verbetering :-X
Op de vraag van pitufo;na uw aanpassing werkte alles normaal,maar na de aanpassing
 om alles te laten aansluiten in bereik(N:Q) kreeg ik dit op het scherm en kan ik helemaal niets meer in de file doen,als ik een cijfer wil invullen krijg ik de melding dat excel niet meer reageert

ps:de oude versie werkt wel juist
 

   mvg,lco
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 746
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #6 Gepost op: 22 april 2019, 09:16:33 »
Ja maar Luc, je hebt eerst 2 xlsm-bestanden meegestuurd die door emields en mezelf zijn getest, en nu zie ik dat je problemen hebt met een xlsb-bestand (??)
De formules die je in de eerste docx-bijlage hebt staan zouden volgens mij ook geen fouten mogen geven in Excel2007.
Wat als je de aangepaste formules nog eens in een werkende versie opneemt ?
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #7 Gepost op: 22 april 2019, 09:39:07 »
Pitufo,

dit had ik ook gemerkt
hoe dit tot stand is gekomen weet ik niet maar mijn files zijn allemaal XLSM ,als ik de herstelde file wil openen gaf hij dit resultaat in de bijlage ::)
ik ga proberen om de formules over te zetten en laat wel iets weten ,ben er al mee bezig geweest voor ik de vraag stelde maar dat lukte ook niet
ga nogmaals proberen en laat iets weten


    mvg,lco
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #8 Gepost op: 22 april 2019, 09:52:48 »
pitufo,

ik heb wat formules overgezet ,bij deze in kolom A gaf hij onmiddellijk de melding excel reageert niet meer en heeft autm. de file hersteld.
als ik dan de gerepareerde file opende gaf hij de xlsb versie weer??

   mvg,lco
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 746
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #9 Gepost op: 22 april 2019, 14:18:12 »
Luc,

Ik heb er je beide bestanden nog eens bij genomen en geprobeerd om het ook hier fout te laten gaan (zelfs met de nieuwe formules in je oude bestand op te nemen), maar alles blijft altijd werken.
Tja, zolang het hier werkt en bij jou niet vrees ik dat het moeilijk te achterhalen valt wat er daar scheelt...

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #10 Gepost op: 22 april 2019, 18:45:16 »
Pitufo,

kan er iemand de pc overnemen om de fout hier te bekijken of is dit niet te doen :(


Enkel om de fout te bekijken (hier werkt het niet) :-[ :-[


  mvg,lco
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #11 Gepost op: 22 april 2019, 20:08:45 »
Ico, ik weet soweiso niet wat ik moet doen om je fout te veroorzaken, maar wat wel even handig kan zijn is in je VBE van je workbook in het menu Tools (extra) te gaan en daar bij References te kijken of er een library referentie een vraagteken oid geeft (weet niet meer precies wat die doet als er een noodzakelijke referentie niet aan staat). Kan je in elk geval opgeven welke er WEL aan staan? Ik zit namelijk te denken dat bij jou wellicht de "Microsoft Forms 2.0 Object Library" niet aangevinkt staat...
______________________________

Groet, Leo

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #12 Gepost op: 23 april 2019, 07:43:54 »
RedHead,

bedankt voor het meedenken, is hier een raar geval ;D ;D
Als ik een macro wil laten werken geeft hij ook fouten (zie bijlage)
Het rare is dat in de oude versie alles blijft werken :-\

ps:in bijlage het gevraagde


   mvg,lco
« Laatst bewerkt op: 23 april 2019, 08:01:07 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.360
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #13 Gepost op: 23 april 2019, 09:15:01 »
Ico,

In de macro: "Macro Tafel toevoegen":
If b thenstaat daar moederziel alleen, zonder End If, zonder een voorwaarde op b .....

Fotokes toevoegen is goed voor op vakantie, maar op een Excel-forum post je toch beter code ....

PS:
Ik heb nu van HelpMij.nl je bestanden "moederfile prijskamp laatste versie test.xlsm" en "moederfile prijskamp laatste versie_3.xlsm" gedownload en getest op een Office 2007, en die werken hier beiden "As a Charm"
als het over de macro's "tafel toevoegen" of "tafel verwijderen" gaat.

Over

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 23 april 2019, 09:40:57 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline lco

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 213
  • Geslacht: Man
Re: foutlopen van formules aanpassen
« Reactie #14 Gepost op: 23 april 2019, 11:23:50 »
Softaid,

In vragen stellen edg. ben ik niet zo goed (wel in chaos creŰren)sorry daarvoor :-[
Ik heb in een kopie alle formule gewist en deze uit de file die vastliep overgezet en hij werkt weer :-\

wat de foto's betreft :dacht dat dit veel duidelijk maakte (zal geen meer toevoegen in de toekomst)
ga vraag op opgelost zetten.

bedankt voor de hulp.

  mvg,lco


« Laatst bewerkt op: 26 april 2019, 12:44:45 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus ge´nstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

 


www.combell.com