Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: gegevens overbrengen via Worksheet_Change  (gelezen 2385 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Gepost op: 18 maart 2019, 20:21:41 »
Ik heb een eenvoudige opdracht maar geraak er niet uit (misschien begint de vermoeidheid te spelen)

in bijlage een voorbeeldje.

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #1 Gepost op: 18 maart 2019, 20:31:28 »
Ik heb je bestand nog niet bekeken, maar ik wil wel alvast reageren op je gewenste gebruik van het change event. Gebruik een knop oid voor verplaatsingen ipv een continu startend event...
______________________________

Groet, Leo

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #2 Gepost op: 18 maart 2019, 21:44:17 »
Hmmm.... Nu je bestand wl ff op de pc bekeken...
Citaat van: uit de bijlage
Als C5= "Twee" moet inhoud van A5 naar Blad2 - cel B5 gekopieerd worden
met een VBA Worksheet_Change()
Is dit een hl klein voorbeeld? En kom je straks melden dat het ook moet met cel C6 in combinatie met cel A6 en zo verder? En moet die kopie dan ALTIJD naar cel B5 naar het 2e blad worden geschreven? Dus steeds "OVERschreven"? Of moet het er soms aan worden toegevoegd oid?
______________________________

Groet, Leo

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #3 Gepost op: 19 maart 2019, 07:02:56 »
@RedHead,

Ik heb mijn voorbeeld aangepast naar de rele situatie. (zie bijlage)
Ik hoop dat het nu duidelijker is.

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 315
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #4 Gepost op: 19 maart 2019, 14:33:51 »
Hi,
Zie het voorbeeld.
In het tabblad Giro verschijnt het woord Klaar als de rijen zijn weggeschreven naar Kas, dit om te vermijden dat de rijen meerdere keren worden weggeschreven.
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #5 Gepost op: 19 maart 2019, 15:05:41 »
of zo met worksheet change, wel de kolommen herschikt.

Offline rdcoster

  • Lid
  • *
  • Berichten: 88
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #6 Gepost op: 19 maart 2019, 16:21:12 »
@dotchiejack,
@emields,

Beide oplossingen zijn zeker werkbaar., waarvoor dank.
Persoonlijk heb ik meer voorkeur van oplossing 'emields' maar dan zal ik mij toch moeten gaan verdiepen in werken met 'intersect' en met 'offsets'. Daar heb ik niet zoveel kaas van gegeten....
Blijft ook het feit dat ik de positie van kolom 'categorie' niet graag verander omdat die verder in mijn toepassing op deze plaats gewenst is.

Ik ga even ter studie !

Offline Dotchiejack

  • Excel-Expert
  • Ervaren lid
  • *****
  • Berichten: 315
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #7 Gepost op: 19 maart 2019, 17:37:01 »
Citaat
Ik ga even ter studie !
En ik die dacht dat je kaas ging eten. ;D 0:-)
Groet, Philiep

Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.

Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 74
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: gegevens overbrengen via Worksheet_Change
« Reactie #8 Gepost op: 20 maart 2019, 00:36:59 »
Persoonlijk zou ik het zo doen? kun je filteren op 1001 dingen zonder telkens een nieuw blad moeten te maken.

 


www.combell.com