* *

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Forum beveiliging

Beste leden en gasten.
We hebben dit forum veiliger gemaakt voor Uw data, veiliger tegen hackers.
We zijn nu een gecertificeerd https-forum.
Dat houd in dat alle data versleuteld wordt verzonden.
Met heel veel dank aan Kerstman2018.

Auteur Topic: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.  (gelezen 2824 keer)

Offline MJV

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Gepost op: 13 april 2018, 13:49:13 »
Beste forumleden,

Ik heb van een collega een Excel bestand geërfd en wil er een aanpassing aan doen.
Wanneer je in het blad "RIE CA" de knoppen H... selecteert zouden deze van kleur moeten veranderen.
Reden is dat wanneer je het afprint, het niet duidelijk is welke H.... nu geselecteerd zijn.
Er zit heel wat VBA code in het bestand, maar ik heb er te weinig kaas van gegeten.
Het bestand zit in bijlagen. 

groetje,

Marc

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 97
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #1 Gepost op: 13 april 2018, 14:51:29 »
Hoi Marc,
Zoiets, vbtje
Code voor de knop H300
Private Sub ToggleButton29_Click()
If ToggleButton29.Value = True Then
       Range("y4") = Range("y4") + 40
         ToggleButton29.BackColor = RGB(153, 204, 0)
    Else
       ToggleButton29.BackColor = &H8000000F
        Range("y4") = Range("y4") - 40
    End If
End Sub
De codes voor de kleuren kan je hier vinden
https://dmcritchie.mvps.org/excel/colors.htm
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline MJV

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #2 Gepost op: 13 april 2018, 15:05:23 »
Hoi,

Sorry maar ben echt een leek.
Waar moet ik de code dan plakken?
Kan geen macro linken aan de knop?

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 97
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #3 Gepost op: 13 april 2018, 15:27:31 »
Open de VBA editor (Alt + F11)
Klik op Sheet 1 (RIE CA)
Daar ga je de codes van de knoppen vinden.
of tabblad ontwikkelaars design mode en rechter klik op de knoppen die je wilt aanpassen
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline MJV

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #4 Gepost op: 13 april 2018, 16:08:13 »
Het werkt perfect!!

Hartelijk dank Dotchiejack!

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 97
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #5 Gepost op: 13 april 2018, 16:21:14 »
Mooi zo :thumbsup:
Een aangepaste versie, zie de code van het blad RIE CA
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline MJV

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #6 Gepost op: 13 april 2018, 16:55:34 »
Bedankt!!!!!
Spaart mij heel wat tijd ;D

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 97
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #7 Gepost op: 13 april 2018, 21:11:45 »
Citaat
Spaart mij heel wat tijd ;D
Doe mij een plezier en probeer de aanpassingen te begrijpen.
Zoiets is volgens mij de bedoeling van een forum, kennis delen en van de gedeelde kennis iets leren.
Dus niet alleen tijd sparen. ::)
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline MJV

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #8 Gepost op: 16 april 2018, 13:47:09 »
Volledig akkoord met je opmerking.
Ik leer ervan door in de code bepaalde dingen te veranderen en dan te zien wat er gebeurd of welke foutmeldingen ik krijg.
Zo heb ik de kleuren al aangepast naar een andere.
Beetje bij beetje hoop ik het zo te begrijpen en onder de knie te krijgen.
Zijn er überhaupt goede boeken, voor een leek zoals ik?   

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 97
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #9 Gepost op: 16 april 2018, 16:00:32 »
Citaat
Zo heb ik de kleuren al aangepast naar een andere.
Vond je mijn kleurtje niet mooi? :'( :'( :P
Een goed boek zou ik zo direct niet weten, ik haal tegenwoordig de nodige code uit de tussen de oren winkel of ik zoek op het internet. Ik ben ooit eens begonnen met Excel VBA Programming for Dummies van John Walkenbach. Er zijn waarschijnlijk forumleden die betere boek tips hebben.
Edit:
In deze link kan je heel wat info halen.
https://www.snb-vba.eu/
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline MJV

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #10 Gepost op: 17 april 2018, 15:16:19 »
Beste Jack,

Bij het gebruiken van het bestand heb ik volgende probleem. Ik dacht dat het kwam omdat ik met de kleuren aan het experimenteren was gegaan, maar ik merk dat het in het bestand dat jij hebt aangepast, dezelfde fout zit.
Als je Knop H311 aanklikt, dan wordt Knop EUH031 groen. Klik je dan op de Reset Knop dan wordt EUH031 wit en blijft zo. Dus H311 kleurt niet.
Klik je op Knop H312, dan wordt deze licht groen (wat juist is), maar klik je op de Reset Knop, dan wordt deze donkergroen en blijft zo.
Wat mij opviel in de code is dat soms niet altijd dezelfde ToggleButton nummer gebruikt is in het zelfde stukje code. Je merkt dit al bij de eerste ToggleButton 1. Maar ook bij de 17, 2, en 28
Ik heb hier ook al zitten mee spelen, maar dit lost het niet op, het wordt nog erger.

groetjes,
Marc

Offline Dotchiejack

  • Lid
  • *
  • Berichten: 97
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #11 Gepost op: 17 april 2018, 15:49:13 »
Ik zal morgen eens bekijken wat ik voor U kan betekenen. Ik zal het bestand herwerken want zoals ik het nu zie in uw voorbeeld bestand moeten er een paar aanpassingen gebeuren. (een beetje geduld)
Facebook is als gearresteerd worden: alles wat je zegt kan en zal tegen je gebruikt worden...
Soms merken mensen de dingen die we voor hen doen niet op, tot we er mee stoppen.
Error:015: Unable to exit Windows. Try the door.

Offline Ntr

  • Nieuw lid
  • Berichten: 9
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Knop/cel bij selectie van kleur laten veranderen.
« Reactie #12 Gepost op: 20 april 2018, 00:57:41 »
En op deze manier?

 


www.combell.com