Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Kolom naar meerdere kolommen  (gelezen 257 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Georgyboy

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 229
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Kolom naar meerdere kolommen
« Gepost op: 19 september 2021, 09:22:32 »
Goeiedag,

Regelmatig heb ik een lijst uit een draaitabel waar alles in 1 kolom staat,
deze kolom moet dan weer naar meerdere kolommen.

1) kan dit met een formule waar:
    Maand word als maand
    datum als datum
    naam als tekst

2) of kan / moet het via VBA ?

Alvast bedankt,
Georgyboy

Offline Veerj

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 192
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #1 Gepost op: 19 september 2021, 10:07:46 »
Ik zie je data nergens terug

Offline Georgyboy

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 229
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #2 Gepost op: 19 september 2021, 11:00:20 »
O sorry mijn excuses Veerj,

Tabblad gegevens = de data
Tabblad gewenst = gewenst resultaat (van tabblad gegevens)

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.003
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #3 Gepost op: 19 september 2021, 11:29:54 »
probeer het anders hier maar mee.... ;)

Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Veerj

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 192
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #4 Gepost op: 19 september 2021, 11:33:11 »
Je data op het tabblad gegevens is een draaitabel geplakt als waarden.
Het beste is om vanaf je basisdata de gewenste output te genereren.

Offline Georgyboy

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 229
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #5 Gepost op: 19 september 2021, 11:51:20 »
Dank voor de reacties :)
@ Veerj

Citaat
Je data op het tabblad gegevens is een draaitabel geplakt als waarden.
Het beste is om vanaf je basisdata de gewenste output te genereren.

Ik krijg dit zo toegestuurd uit een draaitabel en moet dit weer anders zoals oorspronkelijk in de tabel terug zetten

@ Softaid
Heb je een formule of .......... toegepast want ik zie het niet  ;)

Offline Veerj

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 192
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #6 Gepost op: 19 september 2021, 12:10:11 »
In dit geval zou ik toch echt vragen om het anders aangestuurd te krijgen.
Het schrijven van code, gebaseerd op draaitabel layout, is heel tricky.

De layout die jij wilt genereren uit de draaitabel is als het ware de layout van de basis data.
Vraag maar eens de input van de draaitabel op, ipv de draaitabel zelf.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.003
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #7 Gepost op: 19 september 2021, 13:36:33 »
@ Softaid
Heb je een formule of .......... toegepast want ik zie het niet  ;)

Hallo Georgyboy,

neen, ik heb niets toegecoegd, ik heb enkel het bestandje dat jij in de vuilbak hebt gekieperd, en waar WEL een 2de tabblad in zat aangehangen. Je tweede bestand, dat wat de helpers te zien kregen, was helemaal niet compleet.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Georgyboy

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 229
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Kolom naar meerdere kolommen
« Reactie #8 Gepost op: 19 september 2021, 17:19:15 »
Bedankt voor de info,

voor mij is de vraag dan duidelijk en opgelost!

 


www.combell.com