Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Koppelen van gegevens  (gelezen 6278 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.273
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #15 Gepost op: 14 juli 2020, 14:54:54 »
René,

als je de data van het txt bestand kopieert en in een Excel-werkblad plakt, dan staat alles "vanzelf " juist in Excel...
EDIT: én de punt(en) in kolom D vervangen door een komma nadat je kolom D de notatie "€ Nederlands België" hebt gegeven .
Just my 2 cents  ;)

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 14 juli 2020, 15:01:52 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 219
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #16 Gepost op: 14 juli 2020, 15:11:37 »
@Softaid,

Als je de txt-data met CTRL/C - CTRL/V in een Excel blad kopieert dan zit alle tekst toch in de A kolom (?)
zie bijlage

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.273
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #17 Gepost op: 14 juli 2020, 15:23:45 »
Hallo René,

toch niet bij mij, niet in Excel 2007
Wel als ik het csv open met Excel, dan krijg ik hetzelfde als jou voorbeeld.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 219
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #18 Gepost op: 14 juli 2020, 15:34:44 »
Ik werk met versie 2013 Pro.  zie bijlage

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.273
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #19 Gepost op: 14 juli 2020, 15:43:06 »
Hallo René,

mogelijk is er een verschil in beide versies wat betreft conversie van TXT naar Excel.

Probeer eventueel je Excel te openen in Compatibiliteitsmodus Excel 2007 en probeer of dit effect heeft?
Rechtsklik op je Excel-icoon,  "Eigeschappen", "Compatibiliteit", Compatibiliteitsmodus

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Digicafé

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 182
  • Geslacht: Man
  • DigiCafé expert
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #20 Gepost op: 14 juli 2020, 16:14:34 »
ik ben niet zo zeker van dat 'lijstscheidingsteken' ... volgens mij staat dat los van de regionale keuze en kan het bij TS gerust op ";" staan ...
vriendelijke groeten,
antwoord niet voldoende ? vraag gerust verder ...

Philip

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.273
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #21 Gepost op: 14 juli 2020, 16:21:40 »
Digicafé,

op welke post reageer je?

Het scheidingsteken kies je zelf in de opdracht (tekst naar kolommen).

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 219
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #22 Gepost op: 14 juli 2020, 16:39:53 »
@Softaid,
Citaat
Rechtsklik op je Excel-icoon,  "Eigeschappen", "Compatibiliteit", Compatibiliteitsmodus
Dit verschijnt niet bij mij !

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.273
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #23 Gepost op: 14 juli 2020, 17:23:17 »
René,

met "Het Excel-icoon" bedoel ik het icoon op je bureaublad (of je tegel in programma's) waarmee je Excel opent/start.
Dus, voor het openen van Excel rechts klikken, en in de eigenschappen aangeven dat je dit programma in compatibiliteitsmodus wilt draaien, in dit geval 2007 of mogelijk 2010)

Ik kan je niet verzekeren dat Excel 2013 dit ondersteund, omdat ik.... geen 2013 heb  ;D

:) SoftAid :)             

Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline cow18

  • Excel-Expert
  • Volledig lid
  • *****
  • Berichten: 212
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #24 Gepost op: 14 juli 2020, 17:34:02 »
in bijlage een tabel voor je payconiq-gegevens
- druk op de groene knop om een nieuwe tekstfile in te lezen
- kies de goeie door desnoods van directory te veranderen (is er een standard download-directory ?)
- en de macro voegt de nieuwe gegevens toe, sorteert op datum en tijd en gooit eventuele dubbele er uit.

Dit is nog maar de aanzet, er kunnen nog tig tools toegevoegd worden.
 

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 219
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #25 Gepost op: 15 juli 2020, 06:52:24 »
@Cow18,

Als ik de macro 'klakkeloos' uitvoer krijg ik dubbele lijnen (zie bijlage)

Ik heb de lijn
.RemoveDuplicates Columns:=Array(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12), Header:=xlNoveranderd in
.RemoveDuplicates Columns:=Array(1), Header:=xlNoen dan blijkt het goed te werken.
Ik test verder op de totaal applicatie.

Bedankt !

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.977
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #26 Gepost op: 15 juli 2020, 07:11:48 »
Als ik het zo zie had je alleen de 4 maar hoeven te verwijderen. In de kolom Amount heb je steeds een rare cel zitten. Maar die wijkt dan af van de eerste regel waardoor het op regelniveau geen dubbele regel is.
______________________________

Groet, Leo

Offline rdcoster

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 219
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Koppelen van gegevens
« Reactie #27 Gepost op: 15 juli 2020, 07:34:20 »
Ik zit nog met die UTF-8 bij het inlezen.
Daarom voegde ik 'Origin:=65001' toe aan de 'Open-file' lijn.
Dan wordt de TXT file goed ingelezen maar na invoegen in de TBL wordt de '€' terug een 'â'.
( Ik heb de code hier in txt laten staan om rood te kunnen kleuren)



Sub Inlezen_PayConiq_TXT()
   filetoopen = Application.GetOpenFilename("Text Files (*.txt), *.txt")   'welke tekstfile wil je lezen
   If filetoopen <> False Then                   'geldige filenaam ?
      Workbooks.OpenText filetoopen, _
                         Origin:=65001, StartRow:=2, DataType:=xlDelimited, TextQualifier:=xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=False, Semicolon:=False, Comma:=True, Space:=False, Other:=False, DecimalSeparator:=".", ThousandsSeparator:=",", TrailingMinusNumbers:=False, _
                         FieldInfo:=Array(Array(1, 1), Array(2, 5), Array(3, 1), Array(4, 1), Array(5, 2), Array(6, 2), Array(7, 1), Array(8, 1), Array(9, 1), Array(10, 1), Array(11, 1), Array(12, 1))

      arr = ActiveSheet.UsedRange                'gegevens inlezen in array
      ActiveWorkbook.Close False                 'tekstfile sluiten
        '' TOT HIER GOED
      With Sheets("Gegevens").ListObjects("TBL_Payconiq")   'je payconiq-tabel
         .ListRows.Add.Range.Range("A1").Resize(UBound(arr), UBound(arr, 2)).Value = arr   'nieuwe gegevens toevoegen
         '' HIER IS HET €-TEKEN VERVANGEN DOOR â
         With .DataBodyRange
            .Sort .Range("B1"), xlAscending, , .Range("C1"), xlAscending, Header:=False   'sorteren op datum en tijd
            .RemoveDuplicates Columns:=Array(1), Header:=xlNo   'dubbele boekingen er uit gooien
         End With
      End With

   End If
End Sub




 


www.combell.com