* *

Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Forum beveiliging

Onderhoud aan het forum.

Beste leden en gasten.
 Het forum gaat op 13/12/2018 om 8:30 h in onderhoudsmodus voor de uitvoering van een grote update.
We schakelen dan over van SMF 2.0.13 naar SMF 2.0.15.
Deze upgrade verhoogt de beveiliging van jou gegevens, en zal in de toekomst meer functies toelaten.
We denken rond 10:00 h terug online te zijn.

Auteur Topic: Landcode voor telefoonnummer plaatsen  (gelezen 3684 keer)

Offline rvds

  • Lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Gepost op: 10 oktober 2018, 15:22:18 »
Hallo,

Ik heb een rijtje telefoonnummers, maar zonder landcode of alleen 31 of streepjes ertussen. Ik wil graag via een formule de telefoonnummers ordenen en volledig maken. Als voorbeeld:
31 (0) 620862222 moet dan worden: +31620862222
Welke formule kan ik dan gebruiken om dit te realiseren?

Dank je wel! Groet, Ron

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.798
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #1 Gepost op: 10 oktober 2018, 21:59:36 »
Het was een gokje of je alle nummers wilde voorzien van eenzelfde opmaak. Maar ik heb een kleine UDF voor je gemaakt die naar mijn gevoel het meeste wel recht zet. Of het ook werkelijk klopt? Geen idee. Die schone taak is aan jou om uit te zoeken.  ;)

Overigens is voorkomen béter dan genezen. Ofwel, zorg ervoor dat de invoer wordt gedaan via een door jou ingesteld masker. Dan heb je dit soort ellendige herstelacties naderhand niet nodig.
______________________________

Groet, Leo

Offline rvds

  • Lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #2 Gepost op: 11 oktober 2018, 09:36:59 »
Hi Leo,

Dank je wel. Als ik rij 2 kopieer in een nieuw Excel blad krijg ik de volgende foutmelding:
0164 252 537   0164252537   #NAAM?

De formules zijn correct overgenomen. Wat doe ik verkeerd?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.147
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #3 Gepost op: 11 oktober 2018, 10:32:28 »
Hallo rvds,

Heb je het gekopieerde gedeelte van blad1 rij 2 ook op rij 2 in het nieuwe werkblad geplaatst?
indien je in rij 1 (of een andere rij) plaatst, dan  moet je de formule aanpassen, bvb:

Als je de rij 2 kopieert naar blad2 rij 1 verander je de formule van =telnr(A2) naar =telnr(A1) enzovoorts...

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline rvds

  • Lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #4 Gepost op: 11 oktober 2018, 11:53:36 »
Sorry voor mijn beperktheid maar even check. In een nieuwe sheet (blad1) heb ik onderstaande gekopieerd in de volgende kolommen.rijen:

Vaste lijn      
0164 252 537   0164252537   #NAAM?
         C5                   D5                  E5

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.147
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #5 Gepost op: 11 oktober 2018, 12:20:28 »
Hallo rvds,

Dan moet je formule in E5 zo zijn:

=telnr(C5)
:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline rvds

  • Lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #6 Gepost op: 11 oktober 2018, 13:49:11 »
Ja dat is ie ook, maar toch foutmelding:

Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 23
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #7 Gepost op: 11 oktober 2018, 14:38:34 »
Foto's zijn voor een ander programma.

heb je uw code ook in een module geplaatst?

Offline rvds

  • Lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #8 Gepost op: 11 oktober 2018, 14:48:39 »
Ah oké, het is de bedoeling dat ik uw sheet gebruik? Oké, dan is het oké. Sorry voor het misverstand. Ik zag overigens nog wel iets anders, dus ik breid mijn verzoek iets uit. Zie svp bijlage. Ik zie dat er telefoonnummers verkeerd zijn. Mijn fout. Kun je, als je de landcode aanhoudt, de juist land prefix in het telefoonnummer plaatsen?

Offline emields

  • Lid
  • *
  • Berichten: 23
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #9 Gepost op: 11 oktober 2018, 15:11:44 »
Ik vraag me af waarom je zoveel kolommen hebt met dezelfde nummer

Offline rvds

  • Lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #10 Gepost op: 11 oktober 2018, 15:33:59 »
Dat zijn verschillende mensen bij hetzelfde bedrijf  ::)

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.147
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #11 Gepost op: 11 oktober 2018, 19:40:44 »
rvds,

bij 98%  van nummers met de Belgische landcodes (+32) zet je als land NL in kolom D
Bij 2% van de nummers met de Nederlandse landcodes (+31) zet je als land BE in kolom D

Zo ga je nooit een goed bestand verkrijgen, wel...? Consequent blijven hé... :'(

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag op meerdere fora beantwoord.

Offline RedHead

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.798
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Landcode voor telefoonnummer plaatsen
« Reactie #12 Gepost op: 11 oktober 2018, 20:19:15 »
krijg ik de volgende foutmelding:
0164 252 537   0164252537   #NAAM?
De formule in kolom B was een klein proefje van me, maar doet verder niet ter zake. De functie in kolom C is een UDF, ofwel een zelf geschreven functie voor dit doel. Die kan je dus niet zomaar ff in een ander workbook zetten zonder de vba code mee over te zetten...
______________________________

Groet, Leo

 


www.combell.com