Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Macro's op verschillende bladeren  (gelezen 1444 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.972
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #15 Gepost op: 02 juli 2021, 13:06:07 »
Hallo Jamnesia,

sorry voor dat rechte haakje. Dat moet inderdaad een gewoon haakje zijn.
Ik heb de code ook niet getest, omdat de aanpassing gewoon logisch was...

Ik ben enkel verder gegaan op jou code (in rood): Als die wel werkt, dan zou die van mij deze moeten kunnen vervangen, en telkens je een cel veranderd in kolom F zou de variabele "rij" de te gebruiken rij moeten zijn in beide werkbladen.

Je Target wordt bepaald door het veranderen van een cel in het werkblad
Gebeurt dit in kolom F dan geeft rij = Target.Row aan de variabele rij de waarde van de rij van de target cel.
En die variabele rij gebruik je telkens voor alle formules op beide werkbladen.

Wat gaat er mis of welke melding krijg je?

Zou het niet nuttig zijn om alle invoer van je blad1 en blad2 eens op n blad te zetten, dan zie je veel beter wat er gebeurt.
Als dat werkt, kan je de productie nog op een ander werkblad zetten, en enkel de adressen aanpassen?

:) SoftAid :)             

PS: Je zal waarschijnlijk beide macro's gelijktijdig moeten aanpassen om het te laten werken omdat er een wisselwerking is tussen beide....

Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.130
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #16 Gepost op: 02 juli 2021, 13:11:49 »
Jamnesia, ik hoop niet dat dit het document is waar je mee verder wilt gaan? Prima om iets te maken waarin je de voorraadverschuivingen bij kan houden, maar niet zo. Begin met je header netjes in cel A1. Die 1e kolom en 1e 2 regels hebben geen straf toch? ;)
Daarnaast dus nooit met witregels in je tabel werken. Ook dit gaat vroeg of laat problemen geven.
En de aller belangrijkste, nit op deze manier op 2 sheets identieke data bijhouden. Een keer een regel in 1 van de 2 sheets deleten en je hebt een complete scheefloop. Laat je code dus het type op blad 2 opzoeken en zo ga je muteren.

Ik ben nu op mijn werk en kan geen voorbeeld aanleveren. Wellicht vanavond of morgen als niemand anders reageert.
______________________________

Groet, Leo

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.972
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #17 Gepost op: 02 juli 2021, 13:37:00 »
Hallo RedHead,

Waarom werkt het venster "Lokale variabelen" in VB-editor niet als er een Worksheet_Change macro wordt gebruikt?

Ik was er nu eindelijk aan gewend enige controle te hebben  ;D

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Jamnesia

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 127
  • Oplossing.be
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #18 Gepost op: 02 juli 2021, 13:40:43 »
Beste RedHead en andere,

Eerst en vooral hartelijk dank om mee naar een oplossing te zoeken.

Ik heb in de bijlage het document gestoken met de layout waar ik naartoe zou willen gaan. Mss maakt dit het een stuk duidelijker en mss kunnen jullie mij verder adviseren wat kan en wat niet kan. Zo leer ik zelf ook bij.  ;D

Bedoeling van mijn document is als volgt:

1. Op blad "Telling" hebben we een algemeen overzicht wat er het verbruik is en de kostprijs.
2. Op blad "Productie" vul ik in wat we verbruikt hebben per project. Dit moet dan de cellen aanpassen op blad "Telling"
Rede van 2 bladeren is dat de persoon die dit gebruikt eigenlijk zo niets in andere cellen kan aanpassen en die heeft enkel maar nodig hoeveel we nog in stock hebben.

3. Wanneer ik op blad "Telling" in n van de cellen van kolom "L" een aantal ingeef, dan moet deze dit bijrekenen bij de cel in kolom "N" die er naast staat. Ook moet dan automatisch de cel in kolom "L" terug op 0 gezet worden, zonder dat er dan ook iets zou wijzigen in kolom N.
4. Wanneer ik op blad "Productie" in n van de cellen van kolom "H" iets ingeef, dan moet deze dit optellen bij de cellen van kolom "P" op blad "Telling". En moet de ingevulde cel op blad "Productie" terug op 0 komen te staan, zonder dat er dan ook iets zou wijzigen in kolom P op blad "Telling"

Het klinkt mss allemaal wat overdreven, maar het maakt het ons wel overzichtelijker. Als jullie hier geen goede oplossing voor weten, mag je altijd ideen geven hoe ik dit mss wel kan aanpakken.

Alvast bedankt.

Offline Jamnesia

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 127
  • Oplossing.be
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #19 Gepost op: 02 juli 2021, 14:09:53 »
Mss nog een kleine toevoeging, maar is het mogelijk dat wanneer ik op blad "Telling" in de cellen van kolom "L" iets ingeef, dit een 5sec kan blijven staan en dan pas op 0 terug springt. Zo heb ik nog even een controle dat wat we invoeren, klopt. Nu springt dingt dit onmiddellijk terug op 0.

Ben het mss allemaal moeilijker aan het maken dan het is, maar dat komt omdat mijn kennis van Excel, macro's en VBA enkel maar tot stand is gekomen met opzoeken en testen.  ;D ;D Dus ik kies dikwijls de moeilijkere oplossing.

Offline Jamnesia

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 127
  • Oplossing.be
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #20 Gepost op: 02 juli 2021, 15:16:17 »
Hallo Jamnesia,

sorry voor dat rechte haakje. Dat moet inderdaad een gewoon haakje zijn.
Ik heb de code ook niet getest, omdat de aanpassing gewoon logisch was...

Ik ben enkel verder gegaan op jou code (in rood): Als die wel werkt, dan zou die van mij deze moeten kunnen vervangen, en telkens je een cel veranderd in kolom F zou de variabele "rij" de te gebruiken rij moeten zijn in beide werkbladen.

Je Target wordt bepaald door het veranderen van een cel in het werkblad
Gebeurt dit in kolom F dan geeft rij = Target.Row aan de variabele rij de waarde van de rij van de target cel.
En die variabele rij gebruik je telkens voor alle formules op beide werkbladen.

Wat gaat er mis of welke melding krijg je?

Zou het niet nuttig zijn om alle invoer van je blad1 en blad2 eens op n blad te zetten, dan zie je veel beter wat er gebeurt.
Als dat werkt, kan je de productie nog op een ander werkblad zetten, en enkel de adressen aanpassen?

:) SoftAid :)             

PS: Je zal waarschijnlijk beide macro's gelijktijdig moeten aanpassen om het te laten werken omdat er een wisselwerking is tussen beide....
Dag SoftAid,

Ik krijg het toch niet in orde. Het doet gewoon niets meer.  ;D ;D ;D

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.972
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #21 Gepost op: 02 juli 2021, 15:42:35 »
Ik krijg het toch niet in orde. Het doet gewoon niets meer.  ;D ;D ;D
Dat is een foutmelding waar ik mee verder kan  ;D ;D ;D
 
Ik ga even de code in het bestand plaatsen, en zien wat er mis gaat, hoop ik  ;)

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Veerj

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 115
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #22 Gepost op: 02 juli 2021, 18:34:29 »
Probeer het eens in de bijlage

Offline Jamnesia

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 127
  • Oplossing.be
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #23 Gepost op: 05 juli 2021, 08:23:16 »
Probeer het eens in de bijlage
Beste Veerj,

Dit is hetgeen wat ik zoek. U bent een genie.  ;D

Hartelijk dank.

Offline AD1957

  • Lid
  • *
  • Berichten: 85
  • Oplossing.be
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #24 Gepost op: 06 juli 2021, 12:11:25 »
De code van @Veerj doet precies wat jij vraagt.
Maar wat als je een foute invoer hebt gedaan?

Probeer dit eens.


Groet,

Albert

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.130
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #25 Gepost op: 06 juli 2021, 21:41:07 »
Hallo RedHead,

Waarom werkt het venster "Lokale variabelen" in VB-editor niet als er een Worksheet_Change macro wordt gebruikt?

Ik was er nu eindelijk aan gewend enige controle te hebben  ;D

:) SoftAid :)             

SoftAid, sorry voor de late reactie... De Locals (lokale variabelen) doet het wel, maar dat kan je alleen maar zien als je een Toggle Point aanmaakt en de code dus even pauzeert. Zie mijn screenprint als voorbeeld. Daarnaast kan je een event niet handmatig vanuit de VBE (editor) opstarten. Dat moet je dus altijd doen vanuit de sheet (of workbook) en door het Toggle Point stopt die dus waar jij dat wilt.
______________________________

Groet, Leo

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 18.972
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro's op verschillende bladeren
« Reactie #26 Gepost op: 06 juli 2021, 22:24:08 »
OK, thanks.... Begrepen om nooit meer te vergeten  ;D

Groeten,

:) SoftAid :)             
 
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

 


www.combell.com