Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Macro in facturen  (gelezen 2527 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline RaPpYtJe

  • Nieuw lid
  • Berichten: 6
  • Oplossing.be
Macro in facturen
« Gepost op: 26 november 2019, 15:31:11 »
Hallo,

Graag wil ik de na het opmaken van de facturen naar de opbrengsten.
Het zegt steeds: de facturen is verwerkt, maar bij de opbrengst zie ik niets..
Hierin de macro:

Sub Knopverwerkeninboekhouding()

  'On Error GoTo ErrHandler:

        Dim Datum, factnr, Relatie As String
        Dim totaal As Double

        Datum = Range("A16").Value
        factnr = Range("C16").Value
        Relatie = Range("A6").Value

        For i = 19 To 24

            Btw = Range("G16").Value2
            bedrag = Range("G17")
            'MsgBox bedrag
            If Btw = "" And bedrag <> "" Then
               MsgBox "Er is geen btw-percentage opgegeven in de factuur"
               Exit Sub
            End If
        Next
       
        If WorksheetFunction.CountA(Range("B19:D24")) = 0 Then
            MsgBox "Er zijn geen factuurregels aanwezig"
            Exit Sub
        End If
        If Relatie = "Kies relatie" Then
            MsgBox "Er is geen relatie geselecteerd."
            Exit Sub
        End If
        If Datum = "" Then
            MsgBox "Er is geen datum ingevuld."
            Exit Sub
        End If
        If factnr = "" Then
            MsgBox "Er is geen factuurnumer ingevuld."
            Exit Sub
        End If

        With Worksheets("Verkoopdagboek").Range("E3:E500")
             Set C = .Find(Range("C16").Value, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole, MatchCase:=False)
             If Not C Is Nothing Then
                MsgBox "Er is al een factuur met dit nummer aanwezig!"
                Exit Sub
              End If
        End With


        bedrag0 = 0
        bedrag6 = 0
        bedrag21 = 0

        Dim omschrijving0, omschrijving6, omschrijving21 As String

        For i = 19 To 24

            Btw = Range("G16").Value2
            bedrag = Range("G17")
            Omschrijving = Range("B19:D24").Value
            'MsgBox bedrag
            If Btw <> "" And bedrag <> "" Then
                If Btw = "0,21" Then
                    bedrag21 = bedrag21 + bedrag
                    omschrijving21 = omschrijving21 & "" & Range("B19:D24").Value
                ElseIf Btw = "0,06" Then
                    bedrag9 = bedrag6 + bedrag
                    omschrijving6 = omschrijving6 & "" & Range("B19:D24").Value
                Else
                    bedrag0 = bedrag0 + bedrag
                    omschrijving0 = omschrijving0 & "" & Range("B19:D24").Value
                End If
            End If
        Next


        ' Turn off WorkSheet_Change event. This somehow clears the B4 field in this sheet

        'Insert records
        If bedrag21 <> 0 Then
            With Sheets("Verkoopdagboek")
               ' .SetIgnoreChanges (True)
                .Cells(LastRow, 1).Value = Datum                'Datum
                .Cells(LastRow, 4).Value = "Factuur"            'fastuur
                .Cells(LastRow, 5).Value = factnr               'Factuurnummer
                .Cells(LastRow, 5).Value = omschrijving0         'Omschrijving
                .Cells(LastRow, 6).Value = Range("A6").Value    'Relatie
                .Cells(LastRow, 8).Value = Range("G30").Value    'Bedrag incl
                .Cells(LastRow, 9).Value = "Niet Betaald"        'status
                .BtwBerekening (LastRow)
            End With
            LastRow = LastRow + 1
        End If

        If bedrag6 <> 0 Then
            With Sheets("Verkoopdagboek")
               ' .SetIgnoreChanges (True)
                .Cells(LastRow, 2).Value = Datum                'Datum
                .Cells(LastRow, 3).Value = "Factuur"            'fastuur
                .Cells(LastRow, 4).Value = factnr               'Factuurnummer
                .Cells(LastRow, 5).Value = omschrijving0         'Omschrijving
                .Cells(LastRow, 6).Value = Range("A6").Value    'Relatie
                .Cells(LastRow, 7).Value = bedrag6 'Bedrag ex
                .Cells(LastRow, 8).Value = "6%"                 'Btw tarief
                .Cells(LastRow, 10).Value = "Niet Betaald"        'status
                .BtwBerekening (LastRow)
            End With
            LastRow = LastRow + 1
        End If

        If bedrag0 <> 0 Then
            With Sheets("Verkoopdagboek")
               ' .SetIgnoreChanges (True)
                .Cells(LastRow, 2).Value = Datum                'Datum
                .Cells(LastRow, 3).Value = "Factuur"            'factuur
                .Cells(LastRow, 4).Value = factnr               'Factuurnummer
                .Cells(LastRow, 5).Value = omschrijving0         'Omschrijving
                .Cells(LastRow, 6).Value = Range("A6").Value    'Relatie
                .Cells(LastRow, 7).Value = bedrag0              'Bedrag ex
                .Cells(LastRow, 8).Value = "Geen btw"                'Btw tarief
                .Cells(LastRow, 10).Value = "Niet Betaald"        'status
                .BtwBerekening (LastRow)
            End With
        End If

        MsgBox "Factuur is verwerkt"
        Exit Sub
ErrHandler:
    MsgBox "Er is iets mis gegaan"
    Exit Sub

End Sub


« Laatst bewerkt op: 26 november 2019, 16:30:53 door RaPpYtJe »

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.735
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro in facturen
« Reactie #1 Gepost op: 26 november 2019, 16:22:31 »
Hallo Rappytje,

Welkom op Oplossing.be  :)

Mijn gedacht kan die macro ook helemaal niets overzetten naar een werkblad "Opbrengst" of "Opbrengsten" omdat er in die macro geen enkele verwijzing is naar een ander werkblad.... ?

Deze macro controleert enkel de invoer, en geeft foutmeldingen als invoer ontbreekt.

Je hebt ergens deze code gekopieerd, heb je ook een werkboek dat je als bijlage kan aanhangen, en waar deze macro voor geschreven is?

Dan zullen we je graag helpen.

:) SoftAid :)             

PS: pas je deze lijn even aan:
Graag wil ik de na het opmaken van de facturen naar de opbrengsten.
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline RaPpYtJe

  • Nieuw lid
  • Berichten: 6
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #2 Gepost op: 26 november 2019, 16:30:24 »
Bijlage bijgevoegd

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.735
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro in facturen
« Reactie #3 Gepost op: 26 november 2019, 16:34:55 »
Bijlage bijgevoegd
Noppes  ;) 0:-)

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline emields

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #4 Gepost op: 26 november 2019, 17:14:41 »
werk, je alleen maar aan 21% er is op uw factuur nergens plaats voor een ander btw %?

Offline RedHead

  • Excel-Expert
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.886
  • Geslacht: Man
  • Met Excel lukt 't wel.... (toch???)
Re: Macro in facturen
« Reactie #5 Gepost op: 26 november 2019, 22:18:56 »
RaPpYtJe, Doorloop zo'n code 'ns met F5 in de VBE en er gaat een wereld voor je open als je ziet hoe je variabelen worden gevuld (óf juist niet). De variabele Btw verwijst naar een lege cel (G16) die daarnaast nog deel uitmaakt van een samengevoegde cel F16. De variabele "bedrag" verwijst naar een lege cel in G17. De variabele "Omschrijving" probeer je te vullen met een heel bereik aan waardes. Dit is nu een array en ik heb géén idee wat je daar verder mee wilt doen.
De variabele "LastRow" in het gedeelte waar je gaat wegschrijven. Die wordt nergens gevuld met een startwaarde.

Ofwel (sorry dat ik 't moet zeggen), hier klopt werkelijk niets van. Ga dus debuggen met F5 en probeer zo al je fouten er uit te halen. Of zoek een correcte kopie met code van het workbook wat je wil gaan inzetten. ;)
______________________________

Groet, Leo

Offline emields

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #6 Gepost op: 26 november 2019, 23:05:14 »
om een beetje op het goede spoor te zetten.
maar er is nog zeer veel werk aan. verwijder om te beginnen alle samengevoegde cellen.

Iedere kolom op uw blad verkoopdagboek moet in principe een referentie hebben op uw factuur. voor berekeningen desnoods naast het afdrukbare gedeelte.
andere kan je met formules in het blad zelf doen (zie kwartaal). (Als dat mag van de btw administratie)

Offline RaPpYtJe

  • Nieuw lid
  • Berichten: 6
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #7 Gepost op: 27 november 2019, 09:52:00 »
van deze bestand heb ik de macro gekopieerd..
Ik ben geen expert in macro maken,

Offline emields

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #8 Gepost op: 27 november 2019, 10:47:59 »
hou er rekening mee dat dit een Nederlands programma betreft, in België zullen de regels wel anders zijn.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.735
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Macro in facturen
« Reactie #9 Gepost op: 27 november 2019, 12:05:43 »
van deze bestand heb ik de macro gekopieerd..
Ik ben geen expert in macro maken,
RaPpYtJe,

Het facturatie-programma is klaar voor gebruik. Je geeft aan dat je geen expert bent in macro's, laat ons maar stellen dat je er zo goed als niets van weet.
Dus, waarom zou jij trachten een door specialisten opgezet programma te wijzigen?

Enkele bemerkingen: Het programma is geschreven voor gebruikers in Nederland, niet voor België.
Het programma werkt ook niet juist in Office 2007, je moet dus al een Office versie vanaf Office 2008 hebben omdat deze XML ondersteunen, 2007 niet.

Ook op een Mac computer of op Windows Office 365 werkt het programma niet (goed).

Een Belgische versie zit er voor het ogenblik niet aan te komen, daar er een enorm verschil is in BTW- en belasting-regels.

:) SoftAid :)             
 
« Laatst bewerkt op: 27 november 2019, 12:19:20 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline RaPpYtJe

  • Nieuw lid
  • Berichten: 6
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #10 Gepost op: 27 november 2019, 22:37:30 »
om een beetje op het goede spoor te zetten.
maar er is nog zeer veel werk aan. verwijder om te beginnen alle samengevoegde cellen.

Iedere kolom op uw blad verkoopdagboek moet in principe een referentie hebben op uw factuur. voor berekeningen desnoods naast het afdrukbare gedeelte.
andere kan je met formules in het blad zelf doen (zie kwartaal). (Als dat mag van de btw administratie)

Dus bij de factuur, offerte,.. mogen geen samengevoegde cellen zijn?

Als ik de voorschotfactuur wil leegmaken, kan ik de voorschotfactuur niet automatisch veranderen naar de volgende omdat er letters bij zit.
Citaat
VF2019002

Citaat
Range("D16").Value = Range("D16").Value + 1


Offline RaPpYtJe

  • Nieuw lid
  • Berichten: 6
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #11 Gepost op: 27 november 2019, 22:38:45 »
werk, je alleen maar aan 21% er is op uw factuur nergens plaats voor een ander btw %?

ik werk altijd per factuur 0% of per factuur 6% of per factuur 21%

Offline emields

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #12 Gepost op: 28 november 2019, 01:34:58 »
een voorschotfactuur bestaat niet, je mag zelfs geen voorschot op, nog niet geleverde werken, vragen hoogstens een borg met een kwitantie die dan moet vermeld zijn op de factuur. Of een tussentijdse factuur als het zo in het lastenboek staat.
per factuur 0%, 6%, enz..  maakt het nog moeilijker, faktuurnr. moeten volgen op datum.

Als ik u was ik zou eerst eens contact opnemen met een erkend boekhouder of een sociale kas.
« Laatst bewerkt op: 28 november 2019, 01:42:31 door emields »

Offline Stegisoft

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.135
  • Geslacht: Man
Re: Macro in facturen
« Reactie #13 Gepost op: 28 november 2019, 17:02:28 »
0% BTW zijn er veel mogelijkheden:
Verkopen en leveren van goederen naar buitenland binnen eu: 0% en dan moet je ook in de juiste vak van boekhouding vermelden.
0% medecontractant moet je weer in een andere vak inschrijven.
En nog andere 0% BTW

BTW moet tegenwoordig altijd betaald worden in het kwartaal.
Dus werken uitgevoerd moet de BTW betaald worden in dat kwartaal.
Vroeger was dat in het boekjaar.

Kies zeker voor boekhoudprogramma dat up to date is.
BTW listing moet nauwkeurig bijgehouden worden.
Ook facturen moeten naar de nieuwste norm zijn.

Linux Mint 19.2 64 bits sinds 4/2019
Intel Core i7 5820K @ 3.30GHz
16,0GB Dual-Kanaal Onbekend @ 1197MHz
EVGA INTERNATIONAL CO.LTD 131-HE-E095
NVIDIA GeForce GTX 960
238GB NVMe Samsung SSD 950 (M2 SSD)
ASUS BC-12D2HT (Blu-ray - DVD-RW)
ASUS Essence STX II Audio Device
Waterkoeling Corsair Hydro Series H100i V2

Offline RaPpYtJe

  • Nieuw lid
  • Berichten: 6
  • Oplossing.be
Re: Macro in facturen
« Reactie #14 Gepost op: 28 november 2019, 18:00:54 »
De bedoeling daarvan is een overzicht van de verkoopsfacturen. Is niet om  tw aangifte te doen, dat laat ik aan de boekhouder over

 


www.combell.com