Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: rapportje kiezen en automatiseren  (gelezen 880 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #15 Gepost op: 19 oktober 2021, 16:50:05 »
Albert , ".column(0)" werkt , maar bij ".column(2) krijg ik geen waarde meer ?
Mvg,


update : na het aanpassen van het inlezen van de lijst in "private sub userform_initialize werkt de rest van CODE nu WEL !
 @Albert  : bedankt voor de tip  ;)

Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline AD1957

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 216
  • Oplossing.be
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #16 Gepost op: 19 oktober 2021, 16:57:36 »
Zie mijn reactie #14, waarschijnlijk het je dat nog niet gedaan. ;D
Groet,

Albert

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #17 Gepost op: 19 oktober 2021, 17:00:24 »
@Poetsj : hierbij mijn bijdrage , andere aanpak  ;)
Mvg,
Montagnard.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #18 Gepost op: 19 oktober 2021, 17:09:09 »
Albert ,
ik heb al uw code gebruikt en het werkt perfect !
alleen begrijp ik niet waarom de listbox alleen de waarden van de 1ste kolom weergeeft uit het ingelezen bereik terwijl het ingelezen bereik bij de initialisatie uit meerdere kolommen bestaat ?
Mvg,
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Veerj

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 277
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #19 Gepost op: 19 oktober 2021, 17:37:18 »
Heb dit draadje niet bijgehouden maar je moet de property “columncount” van de listbox verhogen naar wens.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #20 Gepost op: 19 oktober 2021, 18:09:52 »
Hey everybody,

waarom..... in dit simpele werkboek met VBA te gaan werken waar een eenvoudige "Ver.Zoeken" de job doet blijft mij een raadsel....

Groeten,

:) SoftAid :)             


Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #21 Gepost op: 19 oktober 2021, 19:10:59 »
Hey everybody,

waarom..... in dit simpele werkboek met VBA te gaan werken waar een eenvoudige "Ver.Zoeken" de job doet blijft mij een raadsel....

Groeten,

:) SoftAid :)             
omdat ik er zin in had , daarom dat ik in mijn reactie#17 schrijf "een andere aanpak"  ;).....
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #22 Gepost op: 19 oktober 2021, 19:14:28 »
omdat ik er zin in had .....
Dat begrijp ik best, maar een UDF was ook mogelijk geweest, maar dat maakt het nog minder gemakkelijk. En dat laatste lijkt toch de bedoeling te zijn, zeker naar Excel-beginnelingen toe, niet?

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #23 Gepost op: 20 oktober 2021, 07:50:35 »
Dat begrijp ik best, maar een UDF was ook mogelijk geweest, maar dat maakt het nog minder gemakkelijk. En dat laatste lijkt toch de bedoeling te zijn, zeker naar Excel-beginnelingen toe, niet?

:) SoftAid :)             
ik heb wel veel bijgeleerd en al die voorbeeld bestandjes en oplossingen sla ik op in een map (Oplossing.be)....dan kan ik daar altijd op terugvallen  ;)
Mvg,
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #24 Gepost op: 20 oktober 2021, 07:51:19 »
Heb dit draadje niet bijgehouden maar je moet de property “columncount” van de listbox verhogen naar wens.
weer iets dat ik heb bijgeleerd  ;)
Mvg,
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Poetsj

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #25 Gepost op: 21 oktober 2021, 20:30:05 »
Hey halo allemaal,
Ik ben al aardig vooruit gegaan met mijn documentje, dankzij jullie.
Nu heb ik nog een probleempje waar ik niet meteen een oplossing voor vind, kunnen jullie mij nog een eens handje toe steken?
uitleg staat in het documentje, ik hoop dat jullie he begrijpen

Dank u

Offline AD1957

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 216
  • Oplossing.be
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #26 Gepost op: 23 oktober 2021, 11:47:50 »
Geen antwoord op jouw vraag, deze is mij niet helemaal duidelijk.

Maar:
Begin eerst eens met een goede opzet van het blad.
Als ik goed tel heb je +/-  25 kolommen nodig .
Nu is het een grote brij van samengevoegde cellen, nagenoeg niet te volgen en nergens voor nodig.

Mijn advies: Kies een goede kolombreedte en begin opnieuw, in een later stadium zul je daar veel profijt van hebben.
Groet,

Albert

Offline Poetsj

  • Lid
  • *
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #27 Gepost op: 23 oktober 2021, 15:16:56 »
Ok, zal ik doen en zal daarna nog eens proberen te formuleren wat ik wil bedoelen.

Bedankt voor de tip.

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #28 Gepost op: 24 oktober 2021, 08:58:57 »
Ok, zal ik doen en zal daarna nog eens proberen te formuleren wat ik wil bedoelen.

Bedankt voor de tip.
Uw layout op zich vind ik niet zo slecht , het probleem is echter dat op den duur het énkel nog te lezen en te begrijpen is door de maker , dat is een probleem bij veel zulke werkbladen.
dat is ook wat Albert bedoelt.....
ik heb het hier al meermaals meegemaakt dat iemand een vraag stelt maar het (althans voor mij als helper) bijna niet te begrijpen valt wat de vraagsteller exact bedoelt , dit door de complexiteit van het geheel.....
wat ik hier op ons forum i.v.m. Excel , wel al zelf geleerd en opgemerkt heb , is dat vooral "samengevoegde" cellen waarmee er iets berekend moet worden problemen geven en best vermeden worden...

Mvg,
Montagnard.

ps : ik ga Uw bestandje nog eens bekijken , proberen Uw vraag te begrijpen en of ik misschien een oplossing kan vinden...
« Laatst bewerkt op: 24 oktober 2021, 11:16:22 door Montagnard »
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline AD1957

  • Volledig lid
  • **
  • Berichten: 216
  • Oplossing.be
Re: rapportje kiezen en automatiseren
« Reactie #29 Gepost op: 24 oktober 2021, 12:49:03 »
Wat als:

AH11=886  en AK11=884   
Dit geeft:   AN11=2
Dus geen overschrijding van de waarde in AN10 
Ergens gaat het fout, of mis ik iets ? ??? (ben geen buizenspecialist ;D)

Lijkt me dat je de kolom AN niet nodig hebt, alleen een voorwaardelijke opmaak in kolom AH en AK
bijvoorbeeld in AH11
=EN(ABS($AH11-$AH$10)>$AN$10;$AH11<>"")
Groet,

Albert

 


www.combell.com