Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: tabel aanmaken onder voorwaarde  (gelezen 6412 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online lco

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 289
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #15 Gepost op: 10 juni 2019, 09:58:00 »
Pitufo,

Zoals steeds te snel gereageerd :-[
Na de aanpassing (werkt zoals het moet)heb ik bemerkt dat de sheets tafelnummer/nummerpertafel ook gekoppeld zijn aan de sheet lijst waardoor deze niet meer juist ingevuld worden :(
kun jij dit aanpassen aub of is dit er over :-[ :-[

       mvg,lco
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus geďnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 912
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #16 Gepost op: 10 juni 2019, 10:26:52 »
Hoi Luc,

Dan moet eerder de vraag gesteld worden of 'tafelnummer' en 'nummerpertafel' wél goed werden ingevuld vóór mijn aanpassing!
Die halen namelijk hun informatie uit 'Lijst' en ik heb aan 'Lijst' helemaal niets veranderd.
Ik gebruik 'Lijst' niet meer voor de invulbriefjes, al de rest is intact gebleven!

Ook even reageren op je vorige post:
Ik had zowel een knop op "autm.tabel" als op "invulbriefjes" gezet. Beide gebruiken dezelfde code. Je mag die beide laten staan en vervolgens de ene of de andere gebruiken, maar je mag evengoed één ervan verwijderen.
De userform had ik inderdaad nog laten staan (dat werkt ook nog steeds als voordien), maar na evaluatie van de nieuwe methode mag die inderdaad weg, en dan kan je of een knopje neerzetten enkel voor printen, of de printinstructie aan mijn macro toevoegen.
In beide gevallen een kwestie van smaak dus, en daar bemoei ik mij niet mee...

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Online lco

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 289
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #17 Gepost op: 10 juni 2019, 12:59:52 »
Pitufo,
ik heb de file eens bekeken en heb vastgesteld dat als ik de macro's voor 3 en 4 tafels gebruik de sheets nummerpertafel/tafelnummer in de fout gaan,kun jij er eens naar kijken aub,


    mvg,lco
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus geďnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 912
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #18 Gepost op: 10 juni 2019, 14:36:24 »
Hey Luc,

De fouten op die beide sheets hebben, zoals ik eerder had gezegd, niets te maken met de aanpassingen die ik had gedaan. Heb nog eens bevestiging gezocht én gevonden dat ze tevoren ook al bestonden.
Bovendien hebben ze evenmin iets te maken met die macro's voor 3 en 4 tafels !

Formules op 'nummerpertafel' of op 'tafelnummer' wijzigen is verloren moeite. Wat ik op beide wél heb gedaan is een formule toevoegen "=aantaltafels" (aangezien alles samenhangt is het problemen zoeken als het zo is opgebouwd dat je zélf op meerdere werkbladen hetzelfde moet zitten invullen). Vervolgens heb ik beide tabbladen beveiligd (zonder paswoord) en is enkel 'Ronde' nog wijzigbaar op blad 'tafelnummer'.

Voor de essentie van je probleem dient het probleem aan de bron te worden aangepakt.
Alle andere formules waardoor het fout gaat maken gebruik van tabblad 'Lijst' (absoluut NIET mijn favoriete tabblad zoals je al eerder hebt kunnen vaststellen...), en het is dáár dat je nog verkeerde of onvolledige formules had staan.
Kortom, je kan weer gaan testen !

Groeten,
pitufo
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Online lco

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 289
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #19 Gepost op: 10 juni 2019, 16:34:18 »
Pitufo,
SORRY voor de last die ik je bezorg (sheet lijst is door een andere helper aangemaakt)daar ik geen kennis heb van vba :-[
Na het testen van de file krijg ik een foutmelding als ik de macro invulbriefjes invullen en afdrukken aanklik
nl;fout 1004 tijdens uitvoering,door de toepassing of door object gedefinieerde fout.
als ik foutopsporing aanklik krijg ik de volgende fout ,Range("B1") = Tafels.Value word geel

nu moet ik daar nog wat opruimen zodat de macro enkel de briefjes afdruk , maar dat is ingrijpen in de vba code en daar heb ik geen kennis van :(

ps:het is zeker niet door jou aanpassingen dat dit fout loopt,als ik die indruk maak "mijn excuses daarvoor"
     ik heb de formules in sheet lijst bekeken en begrijp nu waar de fout zat ::)



  mvg,lco
« Laatst bewerkt op: 10 juni 2019, 16:51:17 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus geďnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Offline pitufo

  • Excel-Expert
  • Oplosser
  • *****
  • Berichten: 912
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #20 Gepost op: 10 juni 2019, 17:32:48 »
Hoi,

Citaat
het is zeker niet door jou aanpassingen dat dit fout loopt
Het is een indruk die eventueel had kunnen ontstaan, dat is waarom ik duidelijk probeerde te zijn over het feit dat ik niets gewijzigd had waardoor je deze fouten vond (die enkel nieuwe fouten leken te zijn, maar dus oude waren).

Citaat
(sheet lijst is door een andere helper aangemaakt)daar ik geen kennis heb van vba
Dat dacht ik al, maar anderzijds komt er ook geen vba aan te pas, het zijn alleen maar volgens mij nogal bizarre formules...

Maar goed, ik neem aan dat je behalve het printen ook de laatste aanpassingen hebt getest (en hopelijk goedgekeurd ?)

In de nieuwe bijlage heb ik dus de printkwestie kordaat aangepakt. Het userform (met al zijn achterliggende overbodige code) is weggekieperd. De knop die jij er bij had gezet voert nu een code uit die uit één instructie bestaat.

Ziezo, nu jij weer  :D
"De computer doet wel degelijk wat je hem vraagt,
 maar NIET wat je DENKT dat je hem vraagt"

Online lco

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 289
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #21 Gepost op: 10 juni 2019, 17:59:22 »
Pitufo,

ben bezig met testen  "tot nu toe alles in orde" :thumbsup:
zonder uw tussenkomst had ik dit nooit klaargekregen \o/ \o/

ps:indien nodig hoor je nog van mij,alvast bedankt voor de geboden oplossing ;D

    mvg;lco
« Laatst bewerkt op: 11 juni 2019, 10:38:14 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus geďnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

Online lco

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 289
  • Geslacht: Man
Re: tabel aanmaken onder voorwaarde
« Reactie #22 Gepost op: 10 juni 2019, 19:00:02 »
Vraag is opgelost,bedankt voor alle hulp en tot later :thumbsup: :thumbsup:

     mvg,lco
« Laatst bewerkt op: 11 juni 2019, 09:32:35 door lco »
Windows 8.1 Home   NLD 64bit
Intel(R) Pentium(R) CPU G3250 @ 3.20GHz 800
H81H3-EM2
NVIDIA GeForce GTX 750 1024MB 1920 x 1080
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Nr: 1 Model: Generic- Multi-Card USB Device
Nr: 2 Model: ST1000DM003-1ER162
C:\ NTFS 869,36GB 771,66GB 4 049MB
AV: Bullguard Antivirus geďnstalleerd
FW: Windows Firewal Enabled: True

 


www.combell.com