Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf  (gelezen 301 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BlackDevil

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 500
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Goedenavond allen,

Ik ben alweer enkele dagen druk bezig met een redelijk uitgebreid bestandje te automatiseren.
Tot zo'n twee uurtjes geleden werkte alles perfect toen ik plots, zonder enige wijzigingen aan de
betreffende macro aangebracht te hebben, bij het willen uitvoeren van de macro "fout 400" kreeg.

Ik heb in totaal zo'n 18 macro's verdeeld over 5 werkbladen.
De macro die nu plots resulteert in een fout is de enige op het betreffende werkblad en is relatief kort (inkleur- en sorteercode).
Aangezien deze code tot zo'n 2u geleden perfect werkte en ik hierin niets gewijzigd heb zal het volgens mij niet aan de code zelf liggen.
Alle andere macro's op de andere werkbladen werken nog steeds naar behoren.

Iemand een idee hoe ik deze foutcode kan herstellen?

Alvast dank voor enige tips/raad/...

groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU@ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Seagate Backup+ Hub 6TB / Seagate BUP Slim 2TB / Seagate Expansion Desk 5TB / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection / Office Pro Plus 2016 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #1 Gepost op: 24 november 2021, 18:22:24 »
Hallo BlackDevil,

enkele dagen geleden heb ik nog een vraag beantwoord in verband met foutcode 400 : https://www.oplossing.be/homepage/error-400-bij-google-crome/

Het leegmaken van de cache (en cookies) zou dit verhelpen.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline BlackDevil

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 500
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #2 Gepost op: 24 november 2021, 18:30:11 »
Hey SoftAid,

Hartelijk dank voor je reactie maar ik krijg enkel die foutcode in vba (excel) bij het uitvoeren van één macro die nooit eerder problemen had... .

groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU@ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Seagate Backup+ Hub 6TB / Seagate BUP Slim 2TB / Seagate Expansion Desk 5TB / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection / Office Pro Plus 2016 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #3 Gepost op: 24 november 2021, 18:31:57 »
Hallo BlackDevil,

er staat geen referentieadres in die macro?

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline BlackDevil

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 500
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2021, 18:54:45 »
Hey SoftAid,

nee, het is gewoon een inkleur- en sorteermacro voor het werkblad waarop de knop staat.

dit is de macro :
Sub totaal()

Columns("A:Q").EntireColumn.AutoFit

rijen = Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
'----- volledige rijen inkleuren
For i = 2 To rijen
    teller = Range("B" & i & ":L" & i).SpecialCells(2).Count
    If teller = 11 Or (teller = 8 And Cells(i, 8) <> "" And Cells(i, 9) <> "" And Cells(i, 12) = "") Then
        Range("A" & i & ":L" & i).Interior.ColorIndex = 8
    End If
Next i
'----- volledig overzicht sorteren op gscode
ii = rijen
With Sort
    .SortFields.Clear
    .SortFields.Add Key:=Range("M2:M" & ii), Order:=xlAscending
    .SetRange Range("A1:R" & ii)
    .Header = xlYes
    .MatchCase = False
    .Orientation = xlTopToBottom
    .Apply
End With

Cells(ii, 1).Select

End Sub


De macro heeft nooit problemen gegeven tot plots half vier deze namiddag...


groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU@ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Seagate Backup+ Hub 6TB / Seagate BUP Slim 2TB / Seagate Expansion Desk 5TB / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection / Office Pro Plus 2016 NL

Offline Veerj

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 277
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #5 Gepost op: 24 november 2021, 21:38:45 »
Welke regel loopt hij mis?

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #6 Gepost op: 24 november 2021, 21:52:52 »
Hallo Veerj & BlackDevil,

With Sort
....
End With

Kan dat wel, zonder naar een object te verwijzen?

Dit geeft trouwens een 424 fout (object vereist) , geen 400 ...

My 2 cents  0:-)

:) SoftAid :)             

Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline BlackDevil

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 500
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 04:56:39 »
@Veerj,

Hij geeft de foutmelding onmiddellijk bij het aanklikken van de opdrachtknop (die op het werkblad staat)....


Hallo Veerj & BlackDevil,

With Sort
....
End With

Kan dat wel, zonder naar een object te verwijzen?

Dit geeft trouwens een 424 fout (object vereist) , geen 400 ...

My 2 cents  0:-)

:) SoftAid :)             

@SoftAid,

1) Ja dit kan inderdaad zo (With Sort) aangezien het een werkblad-macro is en de code dus in het object zelf staat.
2) de code zelf werkt perfect, de macro heeft drie dagen gewerkt zonder problemen.
3) ik krijg wel degelijk een 400-fout (zie bijlage)

@algemeen,

daar ik de error direct krijg, zodra ik op de opdrachtknop druk, heeft het probleem volgens mij eerder met excel zelf te maken
dan met de macro zelf. Vooral omdat ik nooit eerder met de code problemen ondervonden heb.
Heb alleen totaal geen idee wat de oorzaak dan zou kunnen zijn. Soms is het iets héél doms dat in een klein hoekje zit...

groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU@ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Seagate Backup+ Hub 6TB / Seagate BUP Slim 2TB / Seagate Expansion Desk 5TB / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection / Office Pro Plus 2016 NL

Offline BlackDevil

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 500
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 05:16:41 »
*update*

Naar aanleiding van mijn vermoeden dat de fout niets met de code zelf te maken had ben ik het werkblad zelf eens verder gaan inspecteren.
Zoals ik in mijn laatste bericht schreef : "soms is het iets héél doms dat in een klein hoekje zit"...

Ik merkte plots op dat er midden mijn overzicht een volledige lege rij aanwezig was en nadat ik deze verwijderd had bleek het probleem
opgelost te zijn. De macro doet het weer zonder foutcode.

Ik probeerde me dan te herinneren wanneer juist (na welke handelingen) de fout voor het eerst opgetreden was en hoe er in godsnaam plots
 een lege rij midden mijn overzicht kon staan en toen herinnerde ik het me plots.

De eerste keer dat ik de fout kreeg was nadat ik de opdrachtknop aanklikte terwijl mijn filter nog geactiveerd was op het overzicht (filter dus eventjes vergeten opnieuw te verwijderen).

Ben blij dat ik de oorzaak gevonden heb  ;D
Excuses voor de last  ;)


groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU@ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Seagate Backup+ Hub 6TB / Seagate BUP Slim 2TB / Seagate Expansion Desk 5TB / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection / Office Pro Plus 2016 NL

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 10:49:39 »
Hey BlackDevil, geen probleem  ;D

als ik jou code hier uitvoerde kreeg ik een 424, dat zal dan aan mijn oude versie Excel hangen.

Blij dat het opgelost is. Mogelijk kan je in deze macro voorzien dat je filter(s) gedeactiveerd worden?

Groeten,

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.362
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #10 Gepost op: 25 november 2021, 11:14:10 »
dat zal dan aan mijn oude versie Excel hangen.
nog altijd geen nieuwere versie van Office ?  ;)
Grtjs,
Arnold.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 19.091
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #11 Gepost op: 25 november 2021, 11:17:43 »
Hallo Arnold,

Jawel, ik heb er wel eentje, maar deze installeren zal voor een van de volgende dagen zijn  ;D :thumbsup:

Groeten,

Theo

:) SoftAid :)             
Dubbelposten, het posten op verschillende forums van dezelfde vraag, dient op
voorhand gemeld te worden, met een link naar het topic op de andere site.
Overtreding van deze regel kan bestraft worden met verbanning !

Offline BlackDevil

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 500
  • Geslacht: Vrouw
  • Oplossing.be
Re: vba plots 400 foutcode bij één specifieke macro die nooit problemen gaf
« Reactie #12 Gepost op: 25 november 2021, 11:40:05 »
Mogelijk kan je in deze macro voorzien dat je filter(s) gedeactiveerd worden?

Ik was dat inderdaad, omwille van die foutcode, nu aan het overwegen maar normaliter staat er geen filter op het overzicht.
Ik had deze nu eventjes geactiveerd om beter te kunnen controleren of er geen gebreken zaten in de code voor het vullen van het overzicht.
Dus ik twijfel nog of ik de dé-activatie van een mogelijk filter al dan niet in de code zou opnemen.  :)

groetjes,
BlackDevil
Windows 10 Home / Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU@ 2.40GHz 2.40GHz / RAM : 8,00 GB (7,89 GB beschikbaar) / 64-bits besturingssysteem, x64-processor / Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCIController / Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) / Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter / HGST HTS541010A9E680 / Seagate Backup+ Hub 6TB / Seagate BUP Slim 2TB / Seagate Expansion Desk 5TB / HP OfficeJet 3831
Bullguard Premium Protection / Office Pro Plus 2016 NL

 


www.combell.com