Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Voorwaardelijke opmaak kopiŽren  (gelezen 324 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Niekske74

  • Nieuw lid
  • Berichten: 3
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Voorwaardelijke opmaak kopiŽren
« Gepost op: 12 juli 2021, 10:55:51 »
Dag

Ik maak jaarlijks de dienstroosters op het werk voor een heel jaar. Werkwijze is als volgt: ik maak voor 1 persoon een rooster --> 6 rijen, waar op rij 1,2,4 en 5 voorwaardelijke opmaak zit. Daarnaast nog een aantal simpele formules zoals aantal argumenten en optelsom. Eens dit af is, kopieer ik dit voor 15 mensen. Dan is maand 1 af. Tot dusver geen probleem, maar als ik dan deze rooster in zijn geheel wil overnemen voor de rest van het jaar, loopt Excel volledig vast. De 2de en 3de maand lukt nog net, maar daarna begint het. Er komt een foutmelding 'onvoldoende bronnen om taak te voltooien. Kies minder gegevens of sluit andere toepassingen.' Ik kan wel nog kopiŽren per 10 regeltjes of zo, maar dat is natuurlijk niet echt een oplossing.
Weet iemand waaraan dat kan liggen of wat ik verkeerd doe? En hoe kan ik dit oplossen?
Ik voeg het bestand in de bijlage toe.

Dankjewel voor jullie hulp alvast!

Offline mvdvlist

  • Lid
  • *
  • Berichten: 19
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
    • Zwarevrachten
Re: Voorwaardelijke opmaak kopiŽren
« Reactie #1 Gepost op: 12 juli 2021, 15:29:16 »
Iedere keer moet Excel het (steeds groter wordende) blad herberekenen. Dat kost idd veel geheugenbronnen.
Probeer eens iedere maan in een ander tabblad te plaatsen. Je zult zien dat het dan wel goed gaat.
Ik ben geen voorstander van veel tabbladen, maar dit zijn er maximaal 12.
En als je dan wat formules plaatst, hoef je alleen maar A3 in te vullen...zie bijlage...

Dus: je kopieert HEEL blad januari (Met de knop linksboven Rijen/Kolommen) dus links van A en boven 1.
Nu maak je een nieuw tabblad (tot maart heb ik al gedaan) en geeft deze de naam van de maand.
Dan in cel A3 de datum van de eerste van die maand. Klaar...

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.052
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Voorwaardelijke opmaak kopiŽren
« Reactie #2 Gepost op: 12 juli 2021, 15:40:10 »
dag,
eerste wat opkomt bij mij : waarom gebruik je niet voor elke maand een ander werkblad ? is veel overzichtiger ?
en ik heb als test eens de maand mei telkens naar onderen gekopieerd tot en met dec/22 en geen problemen gekregen....
moest je dit bedoelen dan moet jij voor de volgende maanden nog telkens de dagen aanpassen en eventuele andere zaken !
ik heb de aanpassing bijgevoegd...

Mvg,
Montagnard.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline Niekske74

  • Nieuw lid
  • Berichten: 3
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Voorwaardelijke opmaak kopiŽren
« Reactie #3 Gepost op: 12 juli 2021, 15:53:06 »
Hoi mvdvlist

Heb ik idd ook al aan gedacht, maar het gaat niet enkel over de tabbladen per maand. Hierbij horen ook nog tabbladen met overzichten van contracten per persoon (met linken naar het aantal te presteren uren), een tabblad waarbij het verlof per persoon automatisch uit het dienstrooster wordt gehaald (we hebben 6 soorten verlofstelsels) 0:-), uitleg over de verschillende soorten diensten met een basisrooster per dienst en een tabblad met uitleg over hoe de diensthoofden deze tabellen moeten invullen.
Voor bepaalde diensten heeft elk personeelslid ook nog eens een apart tabblad met hun persoonlijke rooster omdat zij niet dagelijks op de PC kunnen werken en dus een persoonlijk afgedrukt exemplaar krijgen. Hierbij zit elk tabblad vol linken, dus is het niet zo evident om te werken in een document met heel veel tabbladen.

Ik voeg even een exemplaar toe van dit jaar als voorbeeld.

Offline Niekske74

  • Nieuw lid
  • Berichten: 3
  • Geslacht: Vrouw
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: Voorwaardelijke opmaak kopiŽren
« Reactie #4 Gepost op: 12 juli 2021, 15:57:58 »
Hoi Montagnard

Geweldig dat jij dit wel klaar kreeg! Kan dit aan onze versie van Excel liggen? Of omdat we via een server werken?
En wat je suggestie betreffende de verschillende tabbladen betreft, zie mijn reactie op mvdvlist.

Maar met je aangepast document kan ik zeker al veder hoor. Heel erg bedankt!

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 1.052
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Voorwaardelijke opmaak kopiŽren
« Reactie #5 Gepost op: 12 juli 2021, 16:01:25 »
graag gedaan !
denk eerder aan te weinig (werk)geheugen ? kan mogelijks ook aan Uw Excel versie liggen , dat kan ik niet direct checken....
ik gebruik Office 365 .
Mvg,
Montagnard.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

 


www.combell.com