Help!

Problemen met uw pc? De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee! 8)

Meer weten over Oplossing.be?

Hoe stel ik een vraag?

Hulp bij posten

Recent

Auteur Topic: Sublight probleem.  (gelezen 5752 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Sublight probleem.
« Gepost op: 16 oktober 2019, 08:39:56 »
Het programma "Sublight" werkte niet meer. Ik kon het ook eerst niet meer verwijderen. Het is ook niet terug te installeren. Ik heb het uiteindelijk toch kunnen verwijderen. Ik zie nu dat er nog sporen van zijn in het register. Mag ik die gewoon verwijderen? Misschien lukt het dan Sublight terug te installeren?
« Laatst bewerkt op: 16 oktober 2019, 11:34:05 door JG »
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sublight probleem.
« Reactie #1 Gepost op: 16 oktober 2019, 11:50:35 »
Hallo JG,

gebruik CCleaner om het register op te schonen, en ook om resten van het programma te verwijderen.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Sublight probleem.
« Reactie #2 Gepost op: 16 oktober 2019, 12:21:41 »
Heb ik al gedaan, maar er zijn nog wat restanten en ik vermoed dat die een nieuwe installatie in de weg staan.
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sublight probleem.
« Reactie #3 Gepost op: 16 oktober 2019, 12:41:52 »
Hallo JG,

als je CCleaner goed uitvoert kan je normaal geen registermeldingen hebben die kunnen storen.

Op welke info baseer jij je als je spreekt over restanten?

Probeer anders Iobit Systemcare free: Download  Maar let goed op dat je bij de installatie alles weg vinkt wat je niet wenst (en dat is heel veel, en je moet goed opletten voor strikvragen)

:) SoftAid :)             
« Laatst bewerkt op: 16 oktober 2019, 12:53:52 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Sublight probleem.
« Reactie #4 Gepost op: 16 oktober 2019, 14:40:54 »
Er is iets heel vreemd met dat programma "Sublight" aan de hand. Het is moeilijk te verwijderen en moeilijk op te starten. De site is niet meer bereikbaar. Vroeger had ik nooit problemen met dit programma. Ik sluit hierbij een foutmelding waarin ze naar hun site verwijzen, die echter dus niet te bereiken is.
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sublight probleem.
« Reactie #5 Gepost op: 16 oktober 2019, 15:30:34 »
Hallo John,

Sublight is nog steeds downloadbaar vanaf de AfterDawn website : Download Manager

Je "foutmelding", dat het programma geen verbinding kan maken met de externe server, slaat volgens mij enkel op het downloaden van Sublight.loader.core.dll

Heb je het hele programma toch niet verwijderd volgens mij?. Laat Verkenner zoeken op "Sublight" (zonder haakjes) en verwijder al de gevonden mappen en bestanden.
Download daarna het programma opnieuw en installeer het.


Tja SORRY, ik zie nu ook dat de foutmelding ontstaat bij de installatie (-download).
Citaat
https://www.sublight.me
Sublight. Sorry, we are currently not accepting new registrations. Existing users can continue to use app for free but without any support .....

Schijnt volledig off-line te gaan. Mogelijk een alternatief programma zoeken?

Citaat
Sublight is discontinued. Find alternatives in the list below or click here for more info 




:) SoftAid :)             

« Laatst bewerkt op: 16 oktober 2019, 16:05:53 door SoftAid »
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Sublight probleem.
« Reactie #6 Gepost op: 16 oktober 2019, 16:09:39 »
Mag ik die resten van sublight manueel uit het register verwijderen of moet ik eraf blijven?
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sublight probleem.
« Reactie #7 Gepost op: 16 oktober 2019, 16:25:16 »
Hallo John,

Dat mag je, maar wees voorzichtig.
Aan de andere kant, als je ergens niet zeker bent van een sleutel, laat hem dan staan, dat kan geen kwaad.

Groeten,

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Sublight probleem.
« Reactie #8 Gepost op: 16 oktober 2019, 16:40:35 »
Ik laat hem staan. Bedankt Theo.  ;)
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 296
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Sublight probleem.
« Reactie #9 Gepost op: 21 oktober 2019, 16:20:42 »
hallo , indien je het programma echt volledig wilt verwijderen dan graag volgende tip :

1) download "revo uninstaller" : https://nl.ccm.net/download/downloaden-34055245-revo-uninstaller-free en installeer het.
2) HER-INSTALLEER het programma , start uw pc opnieuw op en DE-INSTALLEER het dan opnieuw , maar deze keer via Revo Uninstaller , na het de-installeren moet je wel nog even op de knop "doorzoeken" klikken , die gaat dan alle restanten van het programma tonen , dan zet je bij alles een vinkje en klik op "verwijderen" , mogelijks moet je dit 2x doen , normaal zullen er dan gèèn restanten van het programma meer te vinden zijn.
succes,
Mvg,
Arnold.



« Laatst bewerkt op: 21 oktober 2019, 18:26:15 door Montagnard »

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sublight probleem.
« Reactie #10 Gepost op: 21 oktober 2019, 16:36:34 »
Arnold,

de free versie die je hier laat installeren vraagt bij uitvoering (en na het analyseren) om een zoekmodus in te geven.
Deze staat standaard op "Middelmatig" maar moet op "Grondig" gezet worden alvorens verder te gaan met "Doorzoeken".

Bij sommige programma's zal ook de Windows Installer eerst geactiveerd worden om het basis programma te verwijderen.
Na het verwijderen met Windows Installer kan je verder gaan met ("Grondig") & "Doorzoeken".

Zou je voor mij de link naar seniorweb willen weghalen uit je vorig bericht.
Er zijn genoeg tutorials te vinden die op websites staan die neutraler zijn.
Revo duid zich trouwens zelf aan en beslaat maar enkele stappen.

Dank,

Theo

:) SoftAid :)             

 
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline Montagnard

  • Ervaren lid
  • ***
  • Berichten: 296
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: Sublight probleem.
« Reactie #11 Gepost op: 21 oktober 2019, 18:26:45 »
hey,
geen enkel probleem , de link is ondertussen verwijderd !
Mvg,
Arnold.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Sublight probleem.
« Reactie #12 Gepost op: 21 oktober 2019, 18:57:57 »
Ik had Sublight met Revo-uninstaller free "Grondig" verwijderd maar toch bleven er nog 2 sporen achter in het register (via regedit) nl. "Sublight Labs" en "Sublight". Het zijn die 2 restanten, maar die laat ik  veiligheidshalve maar zitten.   ::)
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

Offline SoftAid

  • Administrator
  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 17.688
  • Geslacht: Man
  • Nobody is perfect, not even me...
Re: Sublight probleem.
« Reactie #13 Gepost op: 21 oktober 2019, 19:03:10 »
Hallo JG,

Ga er nu nog eens over met CCleaner, mogelijk vindt die de registersleutels nu wel
En anders, tja, het eet geen brood. Maar ik zou ze ook graag verwijderd zien.
Toch moeten we bedenken dat tussen die miljoenen sleutels, er toch wel duizenden zijn die voor niets meer dienen.

:) SoftAid :)             
Wegens veelvuldig melden van dubbelposten, het posten op verschillende help-fora van dezelfde vraag, zijn de gedragsregels op dit forum aangepast. Dubbelposten dient in de toekomst op voorhand gemeld te worden, met een melding en een link naar het topic op de andere site. De helpers wensen een weinig respect voor de inspanningen die ze doen om mensen te helpen. Je doet jezelf ook een plezier. Door je dubbelposten te melden wordt je vraag mogelijk op meerdere fora beantwoord.

Offline JG

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 607
  • Geslacht: Man
  • Oplossing.be
Re: Sublight probleem.
« Reactie #14 Gepost op: 21 oktober 2019, 19:39:55 »
Ook CCleaner helpt niet. De resten staan beiden in ProgramData\PackageCache\.... Maar ik laat ze dan maar staan.  :-X
Acer Travelmate TMP278-MG-77YD (Windows 10Pro 64 bits) - Windows Defender - Malwarebytes free.

 


www.combell.com