Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: witte band in foto  (gelezen 1589 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline ricardo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 612
  • Geslacht: Man
  • shit happens
witte band in foto
« Gepost op: 25 maart 2021, 04:18:04 »
hello beste mensen

sinds gisteren zie ik bij het afdrukken van een foto een verticale brede witte band over het midden
van de foto zowel op fotopapier als op gewoon a4
ik heb de spuitkoppen gecontroleerd maar die werken goed testpagina is ok
ik heb ook de inktpatronen nagezien die zijn ook in orde
dit heb ik nog nooit gehad ook bij verschillende foto's heb ik het probleem
bij word afdrukken worden de foto's in het document wel mooi afgeprint
wat zou het kunnen zijn?
mvg
ricardo
windows 10 home 64Bit- Ryzen 5 - 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx - AMD Radeon Vega 8 Graphics (Lenovo) -SSDPR-CX400-512 (SSD) - Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC - wise disk cleaner  -

Offline Frank M

  • Nieuw lid
  • Berichten: 5
  • Geslacht: Man
  • Hey, ik ben nieuw hier !
Re: witte band in foto
« Reactie #1 Gepost op: 25 maart 2021, 08:29:42 »
Hey Ricardo,

Is het steeds op dezelfde plaats bij de foto's?

Ik vermoed dat je hier te maken hebt met een geheugen overflow.

Bij standaard instellingen van printers wordt er vaak eerst afgedrukt naar een wachtrij en komt uw print eerst in het geheugen.
Als hier te weinig plaats is, gaat er een stuk van uw data overboord.

Best printinstellingen eens na te kijken en aan te passen naar "Onmiddellijk beginnen met afdrukken" of "Rechtstreeks naar de printer afdrukken"



 


Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 946
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: witte band in foto
« Reactie #2 Gepost op: 25 maart 2021, 08:48:31 »
Goedemorgen,
met welk programma open je de foto ? het kan een instelling zijn in het programma zelf ?
klik eens rechts op een foto , dan kiezen voor "openen met" en kies daar eens "paint" , druk dan eens de foto van daaruit af...
heb je nog die witte band dan kan het aan een instelling zijn van je printer zelf...
beetje uitzoeken en elimineren tot je de juiste oorzaak weet .

maar ik zie dat er iemand mij al voor is geweest.... ;)

Mvg,
Montagnard.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline ricardo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 612
  • Geslacht: Man
  • shit happens
Re: witte band in foto
« Reactie #3 Gepost op: 06 april 2021, 22:54:02 »
Beste Frank M en Montagnard

sorry van mijn late antwoord
ik heb beide voorstellen nagegaan dat van jou Frank heb ik niet gevonden bij de instellingen van mijn printer  canon mg 5052 het programma is picassa 3 maar ik print gewoon af v
windows 10 home 64Bit- Ryzen 5 - 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx - AMD Radeon Vega 8 Graphics (Lenovo) -SSDPR-CX400-512 (SSD) - Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC - wise disk cleaner  -

Offline ricardo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 612
  • Geslacht: Man
  • shit happens
Re: witte band in foto
« Reactie #4 Gepost op: 06 april 2021, 22:57:58 »
sorry fout knopke

in het programma vind ik geen instelling  ik druk normaal af via rechts klikken op de foto en dan klikken op print
ik heb nu op die manier nog eens geprint en daar is de witte lijn terug
via paint is het ok !!

dus bedankt maar ik weet nog niet hoe terug op de  oude manier zou kunnen printen

toch bedankt jongens ik heb lijn fotooke

grte

ricardo
windows 10 home 64Bit- Ryzen 5 - 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx - AMD Radeon Vega 8 Graphics (Lenovo) -SSDPR-CX400-512 (SSD) - Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC - wise disk cleaner  -

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 946
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: witte band in foto
« Reactie #5 Gepost op: 07 april 2021, 09:03:12 »
Ricardo,
als ik van uit de verkenner rechtsklik op een foto en kies voor "afdrukken" krijg ik volgende , zie bijgesloten screencopy....
kan je me eens meegeven of je dit ook zo krijgt ? en je kan rechts in de band kiezen hoe je uw foto wilt afgedrukt krijgen , heb je daar al eens mee geprobeerd ?
Mvg,
Montagnard.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline ricardo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 612
  • Geslacht: Man
  • shit happens
Re: witte band in foto
« Reactie #6 Gepost op: 07 april 2021, 09:48:50 »
he Montagnard

ja zo druk ik normaal mijn foto's af maar dan krijg ik een witte band en niet als ik print via paint

grtz

ricardo
windows 10 home 64Bit- Ryzen 5 - 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx - AMD Radeon Vega 8 Graphics (Lenovo) -SSDPR-CX400-512 (SSD) - Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC - wise disk cleaner  -

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 946
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: witte band in foto
« Reactie #7 Gepost op: 07 april 2021, 11:36:00 »
ja , maar welke optie kiest U dan uit de rechterrij ?
Mvg,
Arnold.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline ricardo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 612
  • Geslacht: Man
  • shit happens
Re: witte band in foto
« Reactie #8 Gepost op: 07 april 2021, 13:45:12 »
zie bijlage
zowel deze als met foto papier en instelling 15 / 10 heb ik witte boord

grtz

ricardo
windows 10 home 64Bit- Ryzen 5 - 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx - AMD Radeon Vega 8 Graphics (Lenovo) -SSDPR-CX400-512 (SSD) - Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC - wise disk cleaner  -

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 946
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: witte band in foto
« Reactie #9 Gepost op: 07 april 2021, 15:22:19 »
ik zie niks verkeerd op die bijlage....
download eens volgende : https://www.faststone.org/ , bovenste optie "Fastone Image Vieuwer" en instaleer die.
na installatie ga je eerst naar "Instellingen - Taal" en zet die op "Dutch (Nederlands)....
daarna "instellingen - instellingen F12) , ga naar "gekoppelde afbeeldingen tonen in" en stel daar in : "vensterweergave" zie screencopy.

kies nu in de linker kant uw map "afbeeldingen"...selecteer daar een submap , je krijgt alle foto's te zien in het rechtste kader.
selecteer een foto , rechtsklikken en kies voor "afdrukken" , is de afdruk dan oke ? zoja , misschien in de toekomst gewoon Fastone verder gebruiken , ik doe dit al jaren.

Mvg,
Montagnard.


Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

Offline ricardo

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 612
  • Geslacht: Man
  • shit happens
Re: witte band in foto
« Reactie #10 Gepost op: 07 april 2021, 20:25:03 »
hello Montagnard

prog ge´nstalleerd en GELUKT!!
bedankt voor de raad  \o/

grtz
ricardo
windows 10 home 64Bit- Ryzen 5 - 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx - AMD Radeon Vega 8 Graphics (Lenovo) -SSDPR-CX400-512 (SSD) - Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC - wise disk cleaner  -

Offline Montagnard

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 946
  • Geslacht: Man
  • To Windows or not to Windows , that's the question
Re: witte band in foto
« Reactie #11 Gepost op: 08 april 2021, 11:33:53 »
@Ricardo : graag gedaan !
Mvg,
Montagnard.
Wij , "oplossers" helpen U heel graag verder met Uw problemen
We zouden het ook graag achteraf horen of onze inbreng al dan niet geholpen heeft !

 


www.combell.com