Help!

PC-Problemen?
De vrijwilligers van Oplossing.be zoeken gratis met u mee!

Hulp bij posten

Recente topics

Auteur Topic: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...  (gelezen 23262 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nonno

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 540
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Gepost op: 26 november 2023, 16:19:10 »
Ik krijg sedert vanmorgen om de haverklap meldingen van Mc Afee dat ij 5 virussen zou hebben. Ik gebruik al jaren de betalende >Panda software, en die heeft niets gezien. Ik wist zelfs niet dat ik ooit Mc Afee zou gehad hebben... IK ging op hun website kijken en ze laten me weten dat ik niet meer door hun beschermd wordt sedert gisteren... Toeval nietwaar. Ik krijg echter die vervelende berichten niet zomaar weg. En misschien zijn het ook wel virussen en wat dan? Bestaat er ergens iets hoe ik kan zoeken of het wel degelijk virussen zijn op mijn pc. Kan mij iemand helpen?
Windows 10 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: Canon TR8550
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Panda Dome

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #1 Gepost op: 27 november 2023, 08:20:44 »
dag,
klik eens rechts op het start menu , dan "uitvoeren" en typ dan in : "msconfig" + enter (zonder de haakjes).
kies dan de tab "services" en zet een vinkje bij "alle Microsoft-services verbergen"....
staat er daar iets tussen van Mc Afee ? zoja haal dan het vinkje eens weg en start de computer terug op.
doe nu opnieuw zoals hierboven maar kies de tab "opstarten" en dan "takbeheer" , kijk of de Mc Afee service daarbij staat en schakel hem uit.
als je Mc Afee selecteert dan kan je bovenaan kiezen voor "eigenschappen" , daar kan je achterhalen waar hij zich op de computer bevind om ook daar te verwijderen...zie bijgevoegde screencopy
Mvg,
Montagnard.

Offline nonno

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 540
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #2 Gepost op: 27 november 2023, 11:17:35 »
Beste Montagnard, hartelijk bedankt voor uw reactie.
ik heb msconfig gedaan. Dan de tab services. Er verschijnt dan een lange lijst. Helaas staat er geen McAfee tussen. IK kan me ook niet voorstellen dat ik ooit McAfee zou ge´nstalleerd hebben. Ik gebruik Panda Dome. Nergens Mc Afee te vinden en toch krijg ik om de zoveel seconden een popup van MacAfee dat ik 5 virussen zou hebben. Wat nu?
Windows 10 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: Canon TR8550
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Panda Dome

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #3 Gepost op: 27 november 2023, 11:23:47 »
krijg je dat gewoon op je scherm (bureaublad) of is het in je browser ?

Offline nonno

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 540
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #4 Gepost op: 27 november 2023, 12:15:42 »
Die vervelende pop ups komen om de zoveel seconden op mijn scherm
Windows 10 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: Canon TR8550
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Panda Dome

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #5 Gepost op: 27 november 2023, 12:50:55 »
welke browser gebruikt U ?

Offline nonno

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 540
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #6 Gepost op: 27 november 2023, 13:20:58 »
Ik gebruik Edge.
Windows 10 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: Canon TR8550
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Panda Dome

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #7 Gepost op: 27 november 2023, 13:32:37 »
probeer volgende eens :

Open Microsoft Edge.
Klik op het pictogram Instellingen en meer () rechtsboven.
Klik op Instellingen en vervolgens op Cookies en siterechten.
Scroll naar beneden om Alle machtigingen te vinden en klik op Meldingen.
Als je alle meldingen wilt blokkeren, schakel je Vragen voor verzenden uit (aanbevolen).

Meldingen van een specifieke website blokkeren:
Klik op Toevoegen naast de optie Blokkeren .
Typ de website-URL, voorafgegaan door [*.]. Typ bijvoorbeeld [*.]mcafee.com om alle pushmeldingen te blokkeren die afkomstig zijn van het mcafee.com -domein.

Klik op Toevoegen. De website kan geen pushmeldingen meer versturen via New Microsoft Edge.
sluit Edge , start Uw computer terug op en test....

lukt het NIET dan :
Microsoft Edge openen.
Klik op het pictogram Instellingen en meer () rechtsboven.
Klik op Instellingen.
Klik op Geavanceerd.
Scrol omlaag naar Websitemachtigingenen klik op Beheren.
Klik op de website die verantwoordelijk is voor het weergeven van de ongewenste meldingen.
Klik onder Meldingenop Uit. De website kan geen pushmeldingen meer versturen via Microsoft Edge.
Sluit Instellingen.
sluit Edge , start Uw computer terug op en test....

lukt het nog altijd niet dan kijken we verder...

Mvg,

Offline nonno

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 540
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #8 Gepost op: 27 november 2023, 14:48:17 »
Wederom bedankt voor uw antwoord. Ik heb eerst het bovenste geprobeerd : Instellingen >Cookies en Siterechten. Naar beneden gescrold < alle machtigingen en geklikt op meldingen. Alle meldingen geblokkeerd. Geklikt op toevoegen en dan... de website URLtypen en dan haakjes (of wat ook) en een sterretje en een punt, en haakje dicht. Wel, ik weet echt niet hoe ik dat moet doen met die haken...
Dan maar het tweede geprobeerd : Tot geavanceerd loopt alles goed. Naar beneden scrollen naar websitemachtigingen, en dan op beheren. Ik kan dat echter niet vinden... 
Kan je misschien nog wat hulp verlenen?
Dank bij voorbaat.

P.S. Zoals mijn Italiaanse naam het zegt (nonno = grootvader) ben ik helemaal niet meer jong, en het gaat alrijd niet zo goed. Sorry
Windows 10 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: Canon TR8550
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Panda Dome

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #9 Gepost op: 27 november 2023, 14:56:16 »
Wederom bedankt voor uw antwoord. Ik heb eerst het bovenste geprobeerd : Instellingen >Cookies en Siterechten. Naar beneden gescrold < alle machtigingen en geklikt op meldingen. Alle meldingen geblokkeerd. Geklikt op toevoegen en dan... de website URLtypen en dan haakjes (of wat ook) en een sterretje en een punt, en haakje dicht. Wel, ik weet echt niet hoe ik dat moet doen met die haken...
Dan maar het tweede geprobeerd : Tot geavanceerd loopt alles goed. Naar beneden scrollen naar websitemachtigingen, en dan op beheren. Ik kan dat echter niet vinden... 
Kan je misschien nog wat hulp verlenen?
Dank bij voorbaat.

P.S. Zoals mijn Italiaanse naam het zegt (nonno = grootvader) ben ik helemaal niet meer jong, en het gaat alrijd niet zo goed. Sorry

als dat laatste (tweede) niet werkt is het omdat ge met de nieuwere versie werkt van Edge dus dat is al geen probleem...

voor het 1ste : NADAT je op "toevoegen" hebt geklikt moet ge gewoon volgende daarin zetten : [*.]mcafee.com en dan toevoegen , zie bijgevoegde screencopy...
alst niet lukt om die karakters te keizen kopieer dan gewoon dit : en plak het daar dan in en "toevoegen"....
beter kan ik het niet uitleggen  :-\

Mvg,

Offline nonno

  • Oplosser
  • ****
  • Berichten: 540
  • Geslacht: Man
  • Helpen waar het kan!
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #10 Gepost op: 28 november 2023, 07:42:26 »
Hartelijk bedankt Montagnard.

Alle problemen zijn nu weg! Het blijken dus nepberichten geweest te zijn van "beveiligingsbedrijven".
Blijkbaar tuk op nieuwe bange klanten...
Windows 10 Professional SP1 NLD 64bit
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 1568
2ABF
Intel(R) HD Graphics 1798,599609375MB 1680 x 1050
Realtek High Definition Audio
Nr: 1 Model: Hitachi HDS721050CLA660 ATA Device
Nr: 2 Model: Canon TR8550
Nr: 3 Model: Multiple Card  Reader USB Device
C:\ NTFS 447,26GB 220,77GB 3.982MB
AV: Panda Dome

Offline Montagnard

  • Ambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2.384
  • Geslacht: Man
Re: Mc Afee zegt dat ik virussen heb...
« Reactie #11 Gepost op: 28 november 2023, 07:52:30 »
Hartelijk bedankt Montagnard.
 Alle problemen zijn nu weg! Het blijken dus nepberichten geweest te zijn van "beveiligingsbedrijven".
Blijkbaar tuk op nieuwe bange klanten...
graag gedaan  ;)

 


www.combell.com